11 Temmuz 2015 Cumartesi

Wimbledon’da Cumartesi

Wimbledon’da Cumartesi gününün maçlarına bakalım…



KADINLAR FİNAL



            1 nolu seribaşı Serena Williams , takvimdeki üstüste dördüncü Grand Slam şampiyonluğunu net bir skorla kazandı ama maçın içinde birçok hikaye yaşandı. Onlara bakalım…


        
         BİRİNCİ SET:

          . Karşılaşma Serena’nın çift hatasıyla başladı. İlk oyunda 3 tane çift hata yapan Serena servisini kırdırdı.


         . Muguruza da ilk servislerine oyuna sokmakta zorlansa da, özellikle kritik puanlarda ilk servislerinden daha yüksek oranda puan çıkardı ve üstünlüğü korudu.


         . Serena ikinci servis oyununda 0-30’la geriye düştü. Bu noktada, Serena’nın servis oyunları adına kırılma olduğunu söyleyebiliriz. 0-30’dan sonra servis oyunlarında 15-3’lük bir seri yakaladı.


         . Setin altıncı oyununda Muguruza servis atarken durum 15-40 oldu, Muguruza agresif oyunuyla servisine tutundu. Muguruza’nın bir sonraki servis oyununda ise İspanyol tenisçi arka arkaya hatalar yapınca Serena servis kırdı.


         . Muguruza, bir sonraki servis oyununda da ilk servislerini oyuna sokmakta zorlandı ve Serena Williams servis kırdı ve 6-4’le setlerde öne geçti.

        
                   _ İlk setin en göze çarpan istatistiği; ikinci servis puanları oldu. İki tenisçi de ikinci servislerinden düşük yüzdeyle puan alırken, Muguruza sadece %38’le puan çıkardı. İki tenisçi de file önünde başarılıydı ama Serena 6/6’yla puan çıkarmayı başardı.




         İKİNCİ SET:


         . İlk servis oyunlarında iki tenisçi de rahat kazandılar.
        

         . İlk sette olduğu gibi, Serena’nın ikinci servis oyunu Serena adına’ rüzgarı yaratan oyun’ oldu. ‘Deuce’tan sonra arka arkaya iki kez servislerinden puan çıkaran Serena, sonraki iki servis oyununda da rahattı.


         . Serena’nın ‘rüzgarı yakaladığı oyun’dan sonra Muguruza da tam tersine dengeyi kaybetti. Üç oyunda Serena toplam puanlarda 12-1’lik bir seri yakaladı ve maçı kendi servisinde bitirmek için avantaj yakaladı.



         . Bu noktada hiç beklenmeyen bir şey oldu, Muguruza kendine geldi, hatta maçın başındaki görüntüsünden de daha etkili oldu, agresif oyunuyla iki kez servis kırdı ve durumu 4-5’e getirdi.


         . Son oyunda yine beklenmeye bir şey oldu, Muguruza arka arkaya üç tane oyun kazandıktan sonra arka arkaya hatalar yaptı ve kendi servisinde hiç puan alamadan maçı kaybetti.



                   _ İkinci sette Serena tam 9 tane ace attı; ilk servislerinden %75’le puan çıkardı. Muguruza ise ilk servislerini %80’le oyuna soktu ama ilk servislerinden sadece 9/20’yle puan çıkardı. Serena, basit hata sayısının iki katı kadar winner üretirken; Muguruza’nın basit hata sayısı winner sayısından fazla oldu…




Çift Kadınlar: Final maçı, beklendiği gibi yüksek tempoda oynandı ve müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Hingis/Mirza çifti, Makarova/Vesnina karşısında kötü başladılar, durumu toparladılar ama ilk seti sonlarında servis kırdırarak setlerde geriye düştüler… İkinci sette servis kırma yaşanmadı, tiebreak’te 7-4’le Hin/Mir kazandılar… Final seti büyük bir mücadeleye sahne oldu. Servis kırarak 5-2 öne geçen Ruslar’a karşı Hin/Mir arka arkaya üç oyun kazandılar. Durum 5-5’ken hava karardığı için maç durduruldu. Aradan sonra Ruslar’ın kendilerine gelmeleri beklenirdi ama Hingis/Mirza kaldıkları yerden devam ettiler ve bir kez daha servis kırarak kupayı kazandılar… Martina Hingis’in Wimbledon’da 17 yıl aradan sonra 3.çiftler şampiyonluğu oldu; Sania Mirza’nın ise çiftlerde 38.Grand Slam’de ilk şampiyonluğu oldu… Bu yıl Ruslar’ı üçüncü kez bir final maçında yendiler…



Çift Erkekler: Rojer/Tecau çifti, Murray/Peers karşısında fazla da zorlanmadılar; ilk set tiebreak’te bitti, diğer iki sette de birer kez servis kırarak kazanan Rojer ve Tecau’nun ikisi de kariyerlerinde ilk kez bir Grand Slam şampiyonluğu kazanmış oldular…










sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder