11 Temmuz 2015 Cumartesi

Wimbledon erkeklerde finale doğru

                  Pazar günü Türkiye saatiyle 16:00’da oynanacak Wimbledon erkekler finali öncesi iki oyuncunun yolculuklarına bakalım…





                                        2015 YILI





                Novak Djokovic çok iyi bir sezon geçiriyor, bu sezon kaybettiği üç maçtan ikisini katıldığı 500 ve 250’lik turnuvalarda kaybetti. Avustralya Açık’tan sonra Masters sezonunda Indian Wells-Miami-MonteCarlo-Roma turnuvalarını kazandı, RG çeyrek finalinde Rafa Nadal’ı geçti, finalde Wawrinka’ya kaybetti … Roger Federer Wimbledon’a kadar dört turnuva kazandı ama iki şampiyonluğu 500’lük turnuvalarda, ikisini de 250’lik turnuvalarda kazandı. Avustralya’da erkenden Seppi’ye kaybetmişti, RG’da çeyrek finalde Wawrinka’ya elendi; Masters serisinde Indian Wells ve Roma’da final oynayıp, ikisinde de Djokovic’e kaybetti.






                                      WIMBLEDON 2015






Turnuvaya 1 nolu seribaşı olarak katılan Novak Djokovic, turnuvada yarı final eşleşmesi haricindeki tüm maçlarında eşleşmesi muhtemel rakiplerinden en üst sıradaki seribaşlarıyla eşleşti. Turnuvada uzayan tek maçı ise dördüncü turda Kevin Anderson’la oynadığı karşılaşma oldu. Kev karşısında ilk iki seti kaybeden Sırp tenisçi, devamında geri dönmeyi başardı, final seti ertesi güne kaldı ve çok zorlanmasına rağmen Kevin’in servis oyununda inanılmaz hatalar yapmasıyla galip geldi…






Turnuvaya 2 nolu seribaşı olarak katılan Roger Federer turnuvada yarı finale kadar oldukça rahat bir kura çekmişti ve beklendiği gibi net galibiyetler elde etti. İlk turlarda büyük servisçilerle eşleşti ve sadece Groth’a karşı bir set kaybetti. Agut’u rahatça geçti, Simon karşısında turnuvadaki tek servis kırdırmasını yaşadı; yarı finalde ise turnuvada kuralar çekildiğinden beri merakla beklenen maçta Andy Murray ile karşılaştı. Andy karşısında üç sette de sonlarda servis kıran Federer, turnuva boyunca oynadığı mükemmel servis oyunlarını, Andy gibi bir ‘return’cüye karşı da oynayabileceğini gösterdi, rakibinin neredeyse iki katı kadar ‘winner’ üretirken, basit hatalarda da rakibinden daha az sayıda hata yaptı.







                                                          GEÇMİŞ



                Djokovic, 2011’den bu yana oynanan 19.grand slam’de 14.kez finale yükseldi; Wimbledon’da üstüste beşinci finali. Grand Slam finallerinde 8-8 durumunda. Wimbledon’da ise finallerde 2-1.


                Federer, Wimbledon tarihinin açık ara en iyi oyuncusu. Kariyer Grand Slam finallerinde 17-8 durumunda. Federer’in 2012 ve sonrasında finale kalabildiği tek Grand Slam Wimbledon ve Wimbledon’da son dört yıldaki üçüncü finali. Toplamda Wimbledon finallerinde 8-2 durumunda.
               


                İki tenisçinin aralarında oynadığı tüm maçlarda Federer’in 20-19’luk üstünlüğü var. Bu yıl oynadıkları üç final maçında; ilk olarak Dubai’de Federer kazanmıştı; Indian Wells ve Roma finallerinde Djokovic kazandı. Geçen yılki final maçı, final setine uzamıştı ve Djokovic kazanmıştı. Kariyerlerinde Grand Slam finallerinde ise sadece iki kez karşılaştılar; ’07 Amerika Açık finalini Federer, ’14 Wimbledon finalini ise Djokovic kazandılar…







sahinarif88@hotmail.com          


Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder