25 Temmuz 2015 Cumartesi

İstanbul Cup- Cumartesi

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta teklerde ve çiftlerde finaller belli oldu…


ÇİFTLER


          Bugün çiftler yarı final maçında Çağla Büyükakçay/Jankovic çifti , Kontaveit/Kulichkova karşısında mücadele ettiler.


         . İlk setin başında servis kıran Çağla/Jankovic seti bitirmekte zorlandılar ama 6-3 bitirdiler.


         . İkinci setin başında da Çağ/Jan servis kırdılar ama devamında K/K mükemmel servis oyunları oynadılar ve rakiplerinin servislerini de kırarak seti çevirdiler, 6-2 bitti.


         . Final tiebreak’inde baştan sona üstün olan Çağ/Jank oldu. 10-6 ile kazandılar ve finale yükseldiler.



         _ Çağla, geçen yıl Knapp’le beraber Bükreş’te final oynamıştı; kariyerinin ikinci çiftler finali olacak… Jankovic Wimbledon’dan önce Hertogenbosch’da Pavluychenkova ile beraber çiftler şampiyonluğu yaşamıştı…



         _ Finaldeki rakipleri, teklere ilk turda veda eden seribaşı isimler Svitolina/Gavrilova olacaklar…





TEKLER



          

         Lesia Tsurenko , Kristen Flipkens karşısında net bir galibiyet alarak kariyerinin ilk WTA finaline yükseldi…


         . Maçın ilk oyununda rakibinin hatalarını değerlendirerek servis kıran Lesia, set boyunca rakibine servis kırma şansı tanımadı ve seti 6-4’le kazandı.


         . İkinci sette ilk oyunda servis kıran Tsurenko, sonra servisine tutunamadı ama 2-2’den sonra kontrolü tamamen eline geçirdi. Arka arkaya dört tane oyun kazanarak 6-2’yle galip geldi.




               




Urszula Radwanska, dün Pironkova karşısındaki performansının bir benzerini de yarı finalde Magdalena Rybarikova karşısında sergiledi.

. İlk sette ilk servisi Rybarikova kırdı, 3-1’den sonra ise Radwanska müthiş bir oyun oynadı. Toplam puanlarda 20/25 yapan Radwanska seti uzatmadan bitirdi.


. İkinci setin ilk oyununda Radwanska iki servis kırma puanı kaçırdı, iki kez servis kıran Rybarikova bir kez servis kırdırdı ama diğer servis oyunlarında rahattı; 6-4 kazandı.


. Final setine servis kırarak başlayan Rybarikova oldu. Radwanska rakibinin avantajı eline geçirmesine izin vermedi ve müthiş return’leriyle servis kırdı. Setin kalanında iki oyuncu da servislerinde etkili olmaya çalıştılar, Radwanska servis karşılarken daha iyiydi ve 3-3’ten sonra servis kırarak 6-3’le bitirdi.




       







sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder