20 Temmuz 2015 Pazartesi

Wimbledon 2015 – Kazananlar&Kaybedenler

                Wimbledon 2015’in geride kalmasından sonra akılda kalanları tekrar yazalım; bekleneceği gibi daha çok kadınlar tablosunda beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı.



KAZANANLAR



Krystina Pliskova: Kariyerinde sürekli olarak ikizinin gölgesinde kalan Krys, ilk kez bir turnuvada ikizinden daha başarılı oldu ve Smitkova-Kuznetsova maçlarında ilk setleri kaybettikten sonra kazandı; üçüncü turda Niculescu’ya yenildi.



Jelena Ostapenko: 2014 Wimbledon genç kızlar şampiyonu olan Letonyalı, wildcard’la katıldığı turnuvanın ilk turunda Navarro karşısında sadece ilk sette iki oyun kaybetti; sonraki turda ise Mladenovic’e yenildi.



Garbine Muguruza: Genç İspanyol’un gelecek yıllarda çok başarılı olmasını beklerdik ama bu turnuvada böyle bir çıkış yapması şaşırtıcı oldu. Belki de en az başarılı olması beklenen zeminde kariyerinin ilk Grand Slam finaline ulaşırken Kerber-Wozniacki-Timea-Radwanska’yı geçmeyi başardı; finalde de Serena Williams karşısında maçın özellikle son bölümünde sergilediği direnç takdire şayandı.



Tatjana Maria: Alman tenisçi evlenmeden önce de kariyerinde çıkış yakalayamamıştı. 2013’te evlenip çocuk sahibi olduktan sonra tenise ara verdi ve geçen sene kortlara döndü. Bu turnuvada kura şansı da yanında oldu ve Jovanovski-Duan’ı yenerek kariyerinin en iyi Grand Slam derecesine ulaştı.



Olga Govortsova: ‘88li Olga, 2007 Wimbledon’dan bu yana tüm Grand Slam’lere katıldı ama asla üçüncü turun ötesine geçemedi. Bu turnuvaya elemelerden giriş yaptı ve Mitu-Cornet-Rybarikova’yı eleyerek dördüncü tura kadar yükseldi; hatta dördüncü turda Keys karşısında iyi başladı ama sonunu getiremedi.



Rojer-Tecau: Bu yılın ilk iki Grand Slam’inde yarı final oynayan ikili, bu kez şampiyonluğa uzandılar; daha da ilginci Tecau’nun 29., Rojer’in 26.Grand Slamlerinde ilk şampiyonluklarını yaşamaları oldu.


Hingis-Mirza: Çift kadınlarda şampiyon olan ikiliden Sania Mirza kariyerinin 38.Grand Slam’inde ilk kez şampiyon olmuş oldu; Martina Hingis ise 17 yıl sonra Wimbledon’da çift kadınlarda tekrar şampiyon oldu, karışık çiftlerde de bir başka Hintli Paes ile beraber şampiyon oldu ve 2004’te Cara Black bunu başardığından bu yana, iki çiftler şampiyonluğu birden kazanan ilk oyuncu oldu.



Vasek Pospisil: Erkeklerde iki turnuvaya da katılan Vasek Pospisil, geçen yıl Sock’la beraber kazandıkları çiftlere bu kez erken veda etti ama teklerde kariyerinin en büyük başarısını yakaladı. Fognini-Ward-Troicki’yi eleyip çeyrek finale çıktı; Andy Murray’e yenildi.




KAYBEDENLER



Karolina Pliskova: Turnuvaya 11 nolu seribaşı olarak giren Pliskova, ikinci turda Vandeweghe’ye kaybetti; böylece kariyerinin 13.Grand Slam’inde de ilk üç turda elenmiş oldu.



Simona Halep: Genç tenisçi, etkileyici 2014’ün ilk yarısı performansından sonra düşmeye devam ediyor. Katıldığı son dört Grand Slam’de sadece Avustralya’da çeyrek final oynadı, diğerlerinde erkenden elendi, bu turnuvaya da ilk turda Cepelova’ya kaybederek veda etti.



Eugenie Bouchard: Kanadalı’nın da önlenemeyen düşüşü devam ediyor. Geçen yıl final oynadığı Wimbledon’da bu kez ilk turda Duan’a kaybederek elendi.



Petra Kvitova: Dünya 2 numarası olarak başladığı turnuvada, ilk iki turda zayıf rakipleri karşısında şov yaparak kazanmıştı; üçüncü turda ise Jankovic’e kaybetti. Kvitova böylece katıldığı son 12 grand slam’in 10’unda çeyrek final öncesi elenmiş oldu.



Carla Suarez Navarro: Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Navarro, bu performansını Grand Slam’lere yansıtamıyor. İlk turda Ostapenko karşısında varlık gösteremeyen Navarro, bu yıl ikinci kez bir Slam’e ilk turda veda etti, RG’de de üçüncü tura çıkmıştı; çiftlerde de Muguruza ile beraber sadece bir tur geçebildiler.



Caroline Garcia: Wimbledon’da en büyük hayal kırıklığı yaşayan oyuncuydu diyebiliriz. Tek kadınlarda, çift kadınlarda ve karışık çiftlerde seribaşı olarak tabloya girdi ama üçünde de erken elendi. Tek kadınlarda ilk turda Watson’a yenildi, çift kadınlarda Srebotnik ile beraber, karışık çiftlerde de Mike Bryan ile beraber erken elendiler.







sahinarif88@hotmail.com         




Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder