12 Temmuz 2015 Pazar

Wimbledon’da Pazar

Wimbledon’da Pazar gününün maçlarına bakalım…



ERKEKLER FİNAL



            1 nolu seribaşı Novak Djokovic , üstüste ikinci yılda da finalde Roger Federer’i bu kez geçen yıla oranla daha rahat bir maç sonunda yenerek kariyerinin 9. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

        

         BİRİNCİ SET:


          . Karşılaşmanın başında iki tenisçi de servislerine tutundular ve ilk beş oyunu servisçiler rahat kazandılar.

         . Djokovic’in servis kullandığı altıncı oyunda rakibini hatalar yapmaya zorlayan Federer oyunda hiç puan kaybetmedi ve servis kırmayı başardı.

         . Federer servis kırdıktan sonra avantajını hiç uzatamadı, Djokovic arka arkaya bulduğu winner’larla rakibinin servisini kırdı ve oyunu tekrar dengeye getirdi.

         . Son oyuna kadar servis kullanan oyuncular çok rahat kazandılar.

         . Set tiebreak’e kalmak üzereyken; Djokovic’in servis oyununda rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Federer set puanı şansı yakaladı. Beraberlikten sonra bir kez daha set puanı şansı doğdu ama Djokovic ilk servislerinden bulduğu puanlarla oyunu kazandı ve set tiebreak’e taşındı.


         . Tiebreak ise baştan sona Djokovic üstünlüğüyle geçti. İlk puanda break avantajını elde eden Djokovic uzun rallilerde hep üstün geldi ve tiebreak’i 7-1’le kazandı.

        
                   _ İlk sette Djokovic 6 tane ace attı, Federer ise 2’de kaldı. Federer ilk servislerinden 16/20’yle puan çıkardı ve fileye geldiğinde 10/14’la puan aldı. Federer 15 winner-11 basit hatayla oynadı; Djokovic ise 11 winner’a karşılık sadece 3 tane basit hata yaptı.




         İKİNCİ SET:


         . İkinci setin sonlarına kadar servis atan oyuncular oyunlarını çok rahat kazandılar.


         . Sadece Djokovic’in servis attığı beşinci oyunda Federer iki kez servis kırma puanı yakaladı, Djokovic servislerine tutundu.


         . Setin sonlarına doğru Djokovic de, Federer de servis kırmaya yaklaştılar ama iki oyuncu da servislerine tutundu ve set tiebreak’e kaldı.


         . Tiebreak’te maçın en heyecanlı bölümünü izledik, tiebreak bölümünün turnuvadaki birçok maçtan iyi olduğunu söyleyebiliriz. Federer breakle başladıktan sonra, kendi servislerinde beklenmeyen hatalar yaptı ve avantajı Djokovic’e kaptırdı. Sonraki sekiz puanı da servis atan oyuncular kazandılar. Djokovic seti kazanmak için servis atarken, Federer bu puanı çevirdi ve durumu dengeledi. Devamında iki tenisçi de servislerine tutundular, hata yapan Djokovic oldu, Sırp arka arkaya iki basit hata yapınca Federer 12-10’la setlerde durumu dengeledi.




                   _ İkinci sette Federer 6 tane ace attı, Djokovic 4’te kaldı. Djokovic ilk servislerini oyuna sokmakta zorlandı ama ikinci servislerinden 13/18’le puan çıkardı. Federer winner’larda 24-12’lik üstünlük kurdu, Djokovic’in 8 basit hatasına karşılık sadece 12 tane basit hata yaptı.




         ÜÇÜNCÜ SET:


         . Üçüncü set, ilk iki setin aksine bir görüntüye sahip oldu ve setin başında iki tenisçi de servis karşılarken etkili oldular.


         . Federer’in servis attığı üçüncü oyunda İsviçreli’nin yaptığı inanması güç hataları değerlendiren Djokovic öne geçti. Djokovic servis kırma avantajıyla 3-2 öndeyken yağmur arası verildi.


         . Yağmur arasında çatı kapatılmadı, aradan hemen sonra Federer rakibinin servisinde 15-30’u yakaladı ama servis kırma puanı elde edemedi.


         . Sonraki dört oyunda da servis atan oyuncular, rakiplerine hiç puan vermediler ve Djokovic setlerde öne geçti.  




                   _ Üçüncü sette Djokovic ilk servislerinden 16/17 gibi müthiş bir başarıyla puan çıkardı, ilk iki sete oranla file önüne daha fazla gelen Djokovic 9/10’la file önünde de başarılı oldu. Set boyunca 11-10’la rakibinden daha fazla winner üreten Nole sadece 2 basit hata yaptı, Fedex’te ise bu rakam 6 oldu.



         DÖRDÜNCÜ SET:


         . Dördüncü setin ilk dört oyununda, ilk iki set başında olduğu gibi servis kullanan oyuncular çok rahattılar.


         . Federer’in servis attığı beşinci oyunda; Federer kritik toplarda fileyi geçemeyince Djokovic servis kırdı.


         . Djokovic’in servis attığı sekizinci oyunda; Fedex 0-30’u yakaladı ama Djokovic ilk servislerinden bulduğu arka arkaya dört puanla oyunu kazandı.


         . Federer’in son servis oyununda ise Djokovic geri çizgiden bulduğu puanlarla servis kırdı ve maçı kazandı. Federer’in de hakemin tekrar edilmesine karar verdiği bir puanda servis atmaya yönelmemesi ve Djokovic’in sayısını kabul etmesi yine Federer’e yakışan bir davranış oldu.




                   _ Dördüncü sette Federer ilk servislerinde düşüş yaşadı; ilk servislerinden sadece 14/22’le puan çıkarabildi. Winner’larda Djokovic 12-9’la önde bitirdi; Federer 6 tane basit hata yaptı, Djokovic ise sadece 3.






Karışık Çiftler: Final maçı; beklenin altında bir mücadeleye sahne oldu. Hingis/Paes çifti, Babos/Peya’yı sadece 42 dakika süren maç sonunda 6-1’lik iki setle geçtiler ve kupayı elde ettiler. Hingis/Paes Avustralya Açık’tan sonra bu yılki ikinci Grand Slam kupasını kazandılar; ‘73li Paes toplamda 16.çiftler şampiyonluğunu kazanmış oldu; ‘80li Hingis toplamda 15.çiftler şampiyonluğunu kazanırken bu turnuvada hem çift kadınlarda, hem de karışık çiftlerde Hintli partneriyle şampiyonluklar yaşadı ve 2004’te Cara Black bunu başardığından bu yana Wimbledon’da aynı haftada iki turnuva birden kazanan ilk tenisçi oldu…








sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder