1 Temmuz 2015 Çarşamba

Wimbledon 2015 – İlk Tur Notları

                Wimbledon’da kadınlardaki iki maç haricinde ilk tur maçları tamamlandı. Akılda kalanlara bakalım…



KADINLAR



_ İlk 8’den sadece Simona Halep elendi ve Halep son dört Grand Slam’in üçünde ilk haftada elenmiş oldu. Navarro-Bouchard-Pennetta-Strycova-Garcia elenen diğer seribaşları oldular.


_ Wildcard’la katılan Jelena Ostapenko 8 Haziran 1997 doğumlu ve ikinci tura yükselen en genç tenisçi. (Navarro’yu ezerek geçti) 30 nolu seribaşı Belinda Bencic, Ostapenko’dan üç ay büyük.


_ Çiftler partnerlerinden Babos/Mladenovic, Hantuchova/Stosur, Safarova/Mattek-Sands, Diyas/Begu, Pliskova kardeşler, Cornet/Krunic, Arruabarrena/Begu, Petkovic/Rybarikova, Davis/Nara teklerde tur atladılar.


_ İlk turda en fazla ace’i atan oyuncu Kristyna Pliskova oldu. Plis, vatandaşı Smitkova’yı yendiği maçta tam 17 tane ace attı.


_ Elemelerden gelen altı oyuncu son 32’ye kaldılar. Duan-Govortsova-Hsieh-Sasnovich-Hogenkamp-MattekSands ikinci tura kalan isimler oldular.


_ İkinci tura kalanlar arasında üç farklı ülkeden kardeşler var. Williams’ların yanında Radwanska kardeşler ve Pliskova ikizleri ikinci tura kaldılar.

_ İkinci tura kalan en erken doğan oyuncu Venus Williams oldu. Haziran 1980 doğumlu Venus’u, kardeşi Serena izliyor. Stosur-Hantuchova-Kuznetsova da 30’un üstündeki diğer isimler.


_ İlk turdaki dört Britanyalı’dan ikinci tura kalan tek isim Caroline Garcia’yı geriden gelerek yenen Heather Watson oldu.


_ İlk turda Venus Williams, Angelique Kerber ve Andrea Petkovic rakiplerine oyun bile vermediler. Bertens’e bir oyun kaybeden Petra Kvitova ise maçını sadece 35 dakikada bitirerek ‘en hızlı maç’ı oynadı.


_ İlk turda iki maç sakatlık nedeniyle erken bitti. Martin Linette, Kurumi Nara karşısında ilk seti kazandı, ikinci seti kaybetti, üçüncü sette de geriye düştükten sonra maçtan çekildi... Rybarikova-Knapp maçında ilk sette Rybarikova set puanı çevirmişti, ikinci sette Knapp maçı tamamlayamadı.





ERKEKLER




_ İlk turda ilk 16’dan elenen isimler olmadı; Robredo-Cuevas-GarciaLopez-Sock elenen seribaşları oldular.


_ 20 Nisan 1997 doğumlu Alexander Zverev ikinci tura kalan en genç oyuncu oldu.


_ Wildcard’la ana tabloya katılan beş oyuncu tur atladılar, elemelerden gelen tenisçilerden de yine beşi tur atladılar.

_ İlk turda en fazla ace’i atan oyuncu beklendiği gibi Ivo Karlovic oldu. Karlovic, Ymer karşısında dört sette toplam 42 tane ace attı.


_ Britanya adına uzun zamandır Andy Murray ikinci tura kalabilen tek tenisçi oluyordu. Bu yıl Murray’nin yanında; Slovenya’dan transfer edilen Aljaz Bedene, Liam Broady ve James Ward da ikinci tura kaldılar.


_ İlk turdaki 64 maçın 16’sı beş sette bitti. Kudla, Cuevas’ı; Broady, Matosevic’i; De Schepper, Smith’i 0-2’den maçları çevirerek yendiler.


_ Lleyton Hewitt Wimbledon’daki son maçında, bu yıl sonunda tenisi bırakacak olan Nieminen’e kaybetti. Nieminen maçı setlerde 1-2 gerideyken kazandı.


_ İlk turda iki maç sakatlık nedeniyle erken bitti. Berankis, Haider-Maurer karşısında ilk seti 6-2 kazanmıştı; ikinci sette de 5-2’yken Haider çekildi…  Ramos da Istomin karşısında ilk iki seti 6-2 kazanmıştı. Üçüncü sette de servis kırdıran Istomin çekildi.


_ İkinci tura kalan tenisçiler arasında en erken doğan isim 3 Nisan 1978 doğumlu olan Tommy Haas. Karlovic de ’80 öncesi doğumlu. Diğer 30 yaş üstü oyuncular Nieminen – Federer ve Verdasco.






sahinarif88@hotmail.com          



Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder