6 Temmuz 2015 Pazartesi

Euroleague ve Eurocup’ta Kuraya Doğru

Avrupa Kupaları’nda kuralar 9 Temmuz Perşembe günü çekilecek. İki turnuvaya da katılacak takımların dağılımlarına bakalım…



EUROLEAGUE


Format: Geçen yılki format geçerli, ilk turda gruplarında son iki sırayı alan takımlar Eurocup’a gidiyor. 8’erli iki grupta Top16 mücadelesi ve çapraz eşleşmeler…


            Birinci torbadaki takımlar, son üç sezonda olduğu gibi değişmediler. CSKA Moskova ve Real Madrid puan olarak eşitler; Barcelona ve Olympiakos da birinci torbadaki diğer takımlar.

            İkinci torbada yer alan takımlar arasında geçen yıl f4 ve çeyrek final yaparak sıralamada yükselen Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes bulunuyorlar. Maccabi ve Panathinaikos da ikinci torbanın diğer takımları.

            Üçüncü torbada iki Rus, iki İspanyol takımı bulunuyorlar. Eurocup şampiyonu Khimki, ikinci torbayı bir puanla kaçırdı. Wildcard alan Lokomotiv Kuban üçüncü torbada. Laboral Kutxa ve Unicaja Malaga da bu torbada yer alan İspanyol takımları.
           
            Dördüncü torbada EA7 Milano hariç, kendi liglerinin şampiyonları var. Zalgiris-Kızılyıldız-Brose bu torbadalar.

            Beşinci torbada wildcard alan temsilcilerimiz Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş üst sıradalarda yer alıyorlar. Bayern Münih ve Cedevita da bu torbadalar.

            Altıncı torbada ise üç şampiyon var. İtalya şampiyonu Sassari, Polonya şampiyonu Gora, Fransa şampiyonu Limoges’un yanında Fransa’da üç yıldır final oynayan Strasbourg var.









EUROCUP
               
            Format: Geçen yılla aynı, ilk turda Batı ve Doğu Konferans’ları var. İki konferansta da 6’şarlı 3’er grup oluşacak ve ilk dörtler gruptan çıkacaklar. İkinci tur grupları yer gözetmeksizin oluşacak, Euroleague’den elenen takımlarla beraber 4’erli sekiz grup oluşacak ve devamı çapraz eşleşmeler…


         Türk takımları Doğu Konferansı’nda yer alıyorlar.

Galatasaray ve Beşiktaş, Unics Kazan’la birlikte ilk torbadalar.

Banvit ise ikinci torbanın en çok puanı olan takımı. Geçen yıl Euroleague’de Top16 oynayan Nizhny Novgorod ve Lietuvos Rytas torbanın diğer takımları.

Eurochallenge finalisti Trabzonspor üçüncü torbada. Rus ekipleri Zenit ve Krasny de üçüncü torbadalar.

Hapoel-PAOK-Riga dördüncü torbadalar, Aris-AEK-Neptunas beşinci torba, Juventus-Turow-Steaua son torba.  –Juventus çekildiğini açıkladı-



---------------------------------


          _ Batı Konferansı’nda 4 İspanyol takımı ilk iki torbada yer alıyorlar; Valencia-Gran Canaria-Bilbao-Zaragoza üst sıradalar.

            _ 3 Alman takımı var; Alba Berlin konferansta en yüksek puana sahip olan takım, Ulm-Bonn gerideler.

            _ 4 İtalyan takımı var ama hepsi son iki torbadalar. Reggio Emilia-Venezia-Trento-Birindisi turnuvadalar, Emilia’nın turnuvada ilerlemesini çok olası görüyorum.

            _ CEZ Nymburk; Valencia ve Alba Berlin’le beraber birinci torbada yer alıyor.

            _ Buducnost ve Union Olimpija geçen yıl Doğu Konferansı’nda idiler, bu yıl Batı’ya geçtiler.









 

sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder