20 Eylül 2015 Pazar

Davis Cup Raporu

Davis Cup'ta en üst seviyede yarı final maçları oynanırken, alt seviyelerde de maçlar oynandı, Dünya Grubu ve playofflar'a bakalım...


                                             DÜNYA GRUBU



            Dünya Grubu yarı finalleri...



         _ Büyük Britanya, Avustralya'yı Glasgow'da sert zeminde konuk etti. Bu eşleşme öncesi, Avustralya'nın da 'spor ruhuna aykırı hareketleri' nedeniyle Kyrgios'u kadro dışı bırakıp Tomic'i davet ettiğini not edelim; Tomic'in de durumu tartışılır ama en azından Kyrgios'u kadro dışı bırakmaları alkışı hak eden bir hareket, sporda böyle hareketlere ihtiyaç var, önemli olan tek şey kazanmak olmamalı...


Eşleşmeye gelecek olursak; Britanya Andy'nin oynadığı üç maçta da galip gelerek turladı diyebiliriz. Seride ilk gün berabere geçildi, çiftler maçında Murray kardeşler, Groth-Hewitt'i geriden gelerek yendiler ve serinin kader anı bu bölüm oldu diyebiliriz.


Büyük Britanya, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ikinci kez finale çıkarken 1936'dan bu yana ilk kupalarını almaya çalışacaklar...



         _ Belçika, Arjantin karşısında çok zorlu bir seriyi kazandı ve 1904'den bu yana ilk kez finale yükseldiler... İlk gün berabere geçildi, çiftler maçını kazanan Arjantin deplasmanda son güne önde girdi. Goffin'in Schwartzman'ı rahat geçmesiyle iş final maçına kaldı. Final maçı için Arjantin oyuncu değişikliği yapmadı -Mayer girebilirdi- ve Darcis, Delbonis'i 3-1 yenince Belçika finalist oldu...


Belçika'nın bu sene oldukça şanslı olduğunu söyleyebiliriz; İsviçre'yi geçtikleri seride Federer-Wawrinka oynamadı, Kanada'yı geçtikleri seride Raonic-Pospisil oynamadı ve bu seride de final maçında Arjantin oyuncu değiştirmedi -değiştirseler ne olurdu o da meçhul-


_ Final, 27-29 Kasım'da Belçika'da oynanacak.




                                WORLD GROUP PLAY-OFFS



Burada, gelecek yıl World Group'ta yer almak için mücadele eden takımların maçlarına bakalım...



_ Çek Cumhuriyeti, Hindistan deplasmanında Berdych'siz mücadele etti; genç Vesely ve daha tecrübeli Rosol'ün tekler galibiyetleriyle üstünlüğü yakaladı. Çekler üstüste 10.kez World Group'ta yer alacaklar.



_ İsviçre, Hollanda karşısında en iyi oyuncularını sahaya sürdü ve zayıf rakibi karşısında tekler maçlarında üstünlük sağlayarak yine World Group'a yükseldi. Federer iki tekler maçını da kazanırken, De Bakker/Middelkoop çiftinin Federer/Chiudinelli'yi yenmesi sürpriz oldu.



_ Turun en dikkat çekici eşleşmesinde; İtalya, Rusya deplasmanında rahat kazandı. Rusya Gabashvili ile galibiyetle başladı ama devamında Fognini iki tekler, bir çiftler maçını kazandı ve İtalya WG'a geçti.



_ ABD, Özbekistan deplasmanında galip geldi. Jack Sock iki tekler maçını da kazandı, sakatlıktan sonra çabuk kendine geldi.



_ Kolombiya, Japonya karşısında son güne önde girdi ama iki ülkenin en önemli tenisçilerinin maçında Nishikori, Giraldo'yu yenince iş final maçına kaldı. Finalde Daniel, Falla'yı yenince Japonya deplasmandan zaferle dönmüş oldu.



_ Almanya, Dominik deplasmanında ilk maçı kaybetti ama Kohlschreiber'in oynadığı maçlarla zayıf rakiplerini geçtiler ve üstüste 11.kez WG'a yükseldiler.



_ Hırvatistan da Brezilya deplasmanında Borna Coric'le güldü. Genç tenisçi, hem Bellucci'yi hem de Souza'yı yendi, çiftler maçını da kazanan Hırvatistan turladı.



_ İki Orta Avrupa ülkesi arasında müthiş bir seri oynandı. Slovakya'da Klizan iki tekler maçını kazanarak görevini yaptı ama yetmedi. Final maçında Przysiezny, Gombos'u yenince Polonya kazandı.






sahinarif88@hotmail.com        


Twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder