10 Eylül 2015 Perşembe

US Open 2015 – Çeyrek Finaller

                Yılın son Grand Slam’inde çeyrek finaller tamamlandı. Çeyrek finalleri hatırlayalım…

KADINLAR


                Kadınlarda ilk çeyrek final önemli bir mücadeleye sahne oldu; iki yıldır bir Slam’de çeyrek finale çıkan tek Fransız olan Kristen Mladenovic ile kendisinden on yaş büyük olan Roberta Vinci karşı karşıya geldiler...


                . Mladenovic maça gergin başladı; sette yakaladığı tek servis kırma şansını değerlendiren Vinci kalan bölümde servis oyunlarında başarılı oldu ve 6-3 kazandı.


                . İkinci sette de 1-1 iken servis kıran Vinci avantajını fazla sürdüremedi; iki kez servis kıran Mladenovic 4-2 öne geçti ve sonrasında servis kırdırdı. (servis kırdırdığı oyunda dört kez çift hata yaparak büyük bir başarıya imza attı!)Kiki servis kırarak seti kazandı; 7-5  Kiki 24winner/28 basit hata yaparken; Vinci 8winner/15hata ile oynadı.


                . Final setine de iki oyuncu iyi servis atarak başladı. Vinci’nin ikinci servis oyununda hakem Vinci’nin topunun dışarıda olduğunu haykırdı; bu da servis kırıldığı anlamına geliyordu ama Vinci itirazında haklı çıkınca servisine tutundu. 3-3’te 15 dakikadan fazla süren maçın en uzun oyununda Vinci servis kırdı, Mladenovic sağlık molası aldı ama pek de fayda etmedi. Maçın kalan bölümünde Mladenovic de zorlanırken, Vinci 6-4 kazandı ve kariyerinde ilk kez yarı finalist oldu.






                Kardeşlerin maçında yine Serena Williams kazandı… Maçta genellikle heyecan olmadı diyebiliriz; üç set de setin başında servis kıran oyuncu sonuna kadar rahat götürdü…


                . Birinci sette ilk servislerinden 10/12 ile puan çıkaran ve 15 winner/2 hata ile oynayan Serena iki kez servis kırdı ve servis kırma şansı tanımadı.


                . İkinci sette Venus ilk servislerinden 13/16 ile puan çıkardı, iki oyuncu da 6’şar winner ürettiler; Venus sadece 3 tane hata yaptı, Serena ise 11.


                . Final setinde Serena tam 8 ace attı ve ilk servislerinden 14/18 ile puan çıkardı; ikisi de birer kez servis kırma şansı yakaladı, Serena şansını iyi değerlendirdi ve yine yarı finalist oldu…






                Petra Kvitova ile Flavia Pennetta arasında oynanan maçın ilk setinde Kvitova üç, Pennetta iki kez servis kırdılar; Petra 6-4 kazandı…

               
                . İkinci sette ilk servis kıran Kvitova oldu ama Pennetta mükemmel bir oyunla geri döndü, arka arkaya servisler kırdı ve rakibini birçok kez hataya zorladı. Seti 6-4 kazandı…

                . Final setinin başında iki oyuncu da servislerine tutundular. 2-2’deki kritik oyunda servis kıran Pennetta devamında bir kez daha servis kırdı, servis oyunlarında rahattı ve 6-2 bitirerek yarı finalist oldu…





                Simona Halep ile Victoria Azarenka arasındaki maç beklendiği gibi müthiş bir çekişmeye sahne oldu.


                . Maçın daha ilk oyununda Azarenka servis kırarak öne geçti ama servis oyununa tutunamadı. Halep her zamanki müthiş savunmasını devreye soktu ve Azarenka’nın winner’lara gitmesini engelledi. Vika 2.servislerinde çok zorlandı, Halep seti 6-3 kazandı.


                .İkinci sete de Vika servis kırarak başladı. Halep’in inatçı oyunu karşısında çok açılı vuruşlarıyla puanlara giden Vika servisini kırdırdı ama sonra yeniden servis kırdı ve seti 6-4 kazandı.


                . Diğer setlerde olduğu gibi final setine de servis kırarak başlayan Vika Azarenka oldu. Halep servis kırma avantajını geri aldı ve 2-2’ye gelecek iken maça yağmur arası verildi. 3-3’de Azarenka’nın arka arkaya gelen hatalarıyla Halep servis kırdı. Halep maç için servis atarken puanların gidişatına karar veren Vika oldu ve arka arkaya yaptığı hatalarla Halep seti 6-4’le bitirdi.



ERKEKLER

          Son şampiyon Marin Cilic, Jo-Wilfred Tsonga karşısında final setinde kazandı ve yarı finale yükseldi…


. İlk iki seti Cilic 6-4’lük skorlarla kazandı. İlk sette Cilic çok az basit hata yaptı; ikinci sette ise Tsonga beklenen agresifliği sahaya yansıtamadı.


. Tsonga üçüncü seti 6-3 kazandı, bu sette Cilic servis kırma şansı yakalayamadı ve ilk servislerini sadece %58’le oyuna sokabildi.


. Dördüncü sette iki tenisçi de ilk servislerinden %80’in üzerinde puan aldılar ve kendi servis oyunlarında çok etkili oldular. Tsonga, üç defa maç sayısı çevirdi ve 7-3’lük tiebreak’le maçı uzattı.


. Final setinde durum 1-2 iken servis kırma puanı çeviren ve oyunu kazanan Cilic, sonrasında 0’a karşı servis kırdı. Bu sette Cilic 18 winner’a karşılık sadece 5 tane basit hata yaptı; Tsonga’da ise bu oran 10-12.






            Novak Djokovic, Feliciano Lopez karşısında maçın henüz başında servis kırma puanını çevirdi; devamında Feliciano’nun da bolca hatalarıyla ilk seti rahat kazandı. Djokovic ilk sette sadece 1 tane basit hata yaptı.


. İkinci setin başında ise tamamen ters bir senaryo gerçekleşti. Servis kıran Feliciano, set boyunca müthiş servis attı. (7 ace; 16/20 birinci servis puanı) Feliciano, 6-3’le setlerde durumu dengeledi.


. Üçüncü sete ise iyi başlayan Djokovic oldu, set boyunca Djokovic ilk servislerinden 14/17 ile puan çıkardı; iki tenisçi de 6’şar winner yaptı, Djokovic 6 tane basit hata yaparken, Feliciano 16 tane yaptı ve seti Djokovic 6-3 kazandı.


.Dördüncü set maçta gidişatı baştan belli olmayan tek set oldu. İki tenisçi de müthiş servis attılar; Djokovic rakibine göre daha fazla winner-daha az basit hata yaptı ama seti koparamadı. Tiebreak’te 7-2 ile galip gelen Djokovic maçı kazandı.











            Stan Wawrinka, Kevin Anderson karşısındaki dört maçlık yenilgi serisini belki de en doğru yerde bitirdi…


            . İlk iki sette de Stan Wawrinka birer kez servis kırdı ve özellikle ilk servislerinde müthiş etkili oldu ve iki seti de 6-4 kazandı.


            . Üçüncü sette ise Anderson’ın düşüşü ve Wawrinka’nın müthiş oyunu vardı. Toplam puanlarda 24-5’lük seri yakalayan Wawrinka karşısında Anderson oyun kazanmaya bile yaklaşamadı ve Wawrinka RG çeyrek finalinden sonra burada da Federer’le yarı finalde eşleşti.




            Roger Federer de vatandaşı Wawrinka gibi çeyrek finali fazla yorulmadan geçti.


            . İlk iki sette servislerinde etkili olan ve birer kez servis kıran Federer 6-3’lük skorlarla galip geldi.

           
            . Üçüncü sette de iki kez servis kırdı ve 6-1 bitirdi. Federer maç genelinde 16 tane ace attı ve winner’larda 50’ye çıkarken 20’nin altında basit hata yaptı.








sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder