13 Eylül 2015 Pazar

US Open 2015 – Pazar

               Yılın son Grand Slam’inde son günde de iki final izledik, turnuvanın kapanışı organizasyonun en önemli mücadelesinin finaliyle oldu...


ERKEKLER FİNALİ


      NOVAK DJOKOVIC vs. ROGER FEDERER


      Erkeklerde 1 ve 2 nolu seribaşları hiç zorlanmadan finale yükselmişlerdi... Maç yağmur nedeniyle üç saati aşan bir gecikmeyle başladı.


1.SET: Maç yüksek bir tempoyla başladı.


. İlk oyunda Federer üç servis kırma puanı çevirdi; Djokovic ise servis oyununu rahat kazandı.


. Federer’in ikinci servis oyununda, Djokovic arka arkaya güçlü vuruşlar çıkardı ve Federer’in dışarı vurduğu son topla servis kırdı.


. Hemen arkasından Federer servis kırarak durumu dengeledi.


. 3-3’te  Federer’in arka arkaya hatalarıyla Djokovic tekrar servis kırdı ve avantajı eline geçirdi. Sonraki oyunda Federer servis kırmaya yaklaştı ama basit bir hatayla servis kıramadı ve Djokovic oyunu kazandı.


. Son oyunda Djokovic rakibine puan bile vermedi ve seti 6-4 kazandı.


2.SET: Bu set oldukça çekişmeli geçti, uzun süre boyunca servis kırılmazken Federer’in ilk servislerinden 21/23 gibi muazzam bir başarıyla puan çıkarması müthişti.


. Set boyunca servis kırma şansı elde edemeyen Djokovic, tiebreak öncesi son servis oyununa tutunamadı, Federer servis kırarak seti 7-5 kazandı.


3.SET: Maçın karar seti oldu diyebiliriz; gelişimi ilk set gibi oldu.


. İlk sette olduğu gibi rakibinin ikinci servis oyununda servis kıran Djokovic, yine ilk sette gibi sonra servisini kırdırdı.


. Set boyunca servislerinde daha etkili olan ve servis kırma şansları yakalayan Federer oldu ama toplamda dört servis kırma şansı kaçırdı.

. 4-4’te servis kıran Djokovic, sonraki oyunda 15-40’tan döndü ve seti 6-4 kazandı.


4.SET: İlk oyunda servis kıran Djokovic, 3-2’de servis kırma puanı çevirdi ve sonra bir kez daha servis kırmayı başardı. Son servis oyununda yine 15-40’tan döndü ve etkili servisleriyle maçı bitirdi.



 İstatistikler: 


. İki oyuncu da 5’er kez çift hata yaptılar; Federer 11 ace, Djokovic 3 ace ile oynadılar.


. Federer 56winner/54basit hata; Djokovic 35w/37h ile oynadılar.

. Toplam puanlarda Djokovic 147-145 ile kazandı.

. Djokovic servis kırma puanlarında 6/13 yaptı; Federer ise 4/23.



NOTLAR: 

. Djokovic bu yıl üç Grand Slam kazandı.


. Wimbledon’dan sonra bu maçta da setlerin gidişatı aynı oldu. (Djoko-Fed-Djoko*2)


. Djokovic bu yıl Federer’i 6 maçın 4’ünde yendi.









ÇİFT KADINLAR: Finalde Hingis/Mirza çiftinin rakibi Dellacqua/Shvedova çifti olmuştu. Dünkü çift erkekler finalinde olduğu gibi yine birbirine çok benzeyen iki set oynandı. İki sette de Hingis/Mirza iki kez servis kırdılar ve 6-3'lük setlerle kupaya uzandılar. Böylece;


      . Martina Hingis, Wimbledon'dan sonra US Open'da da hem karışık çiftler, hem de çift kadınlar kupalarını havaya kaldırdı.


      . Hingis'le olan birlikteğine kadar grand slam şampiyonluğu yaşamayan Sania Mirza, Hingis'le beraber olduğu dönemde WTA çiftler sıralamasında 1 numaraya çıktı ve arka arkaya iki Grand Slam kazandı.












sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder