1 Eylül 2015 Salı

Eurobasket 2015- Diğer Gruplar

Eurobasket 2015 başlamasına günler kala A, C ve D Grupları'na bakalım...


                                        A GRUBU



Montpellier'de oynanacak grupta, son şampiyon Fransa dışında görece zayıf takımlar var; Fransa haricinde gruptan çıkacak üç takımın sonraki turda elenmesi muhtemel.


Fransa: Heurtel-Ajinca-Westermann-Causeur gibi oyuncuları kadrodan çıkaran/sakatlığa kurban veren Fransa'nın kadrodaki en büyük yıldızı Tony Parker. Joakim Noah da dinlenmeyi tercih etti ama yine de NBA yıldızlarıyla dolu bir kadroları var. Batum-Fournier-Diaw-Gobert-Lauvergne'e ek olarak CSKA'da çok iyi bir sezon geçiren Nando De Colo da kadroda.


Rusya: Turnuvaya katılıp katılamayacağı son haftalara kadar belli olmayan Rusya'da basketbola ara veren Kaun'un yanı sıra Shved, Khryapa ve Mozgov da kadroda yoklar. Kadrodaki tecrübeli isimler Monia-Ponkrashov-Vyaltsev-Khvostov. Kadrodaki en formdaki yıldızın Vorontsevich olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım.


Diğer dört takım; İsrail-Polonya-Finlandiya ve Bosna Hersek. Bu dört takım arasında ayrım yapmak zor. Kısaca kadrolara bakalım...


İsrail'de Halperin-Pnini sakat, devşirme olarak D'or Fischer kadroda yer alıyor, Ohayon-Mekel-Casspi-Eliyahu tecrübeli ve yeterli bir kadro oluşturuyor.


Polonya'da devşirme olarak AJ Slaughter var. Koszarek-Kulig-Gortat kadrodaki önemli yıldızlar, Lampe şampiyonada yok.


Bosna-Hersek kura açısından şanslı olsa da, kadro açısından şanssız diyebiliriz. Büyük yıldızlar Teletovic-Djedovic-Nurkic kadroda yoklar. Devşirme olarak Renfroe kadroda, Gordic-Buza-Stipanovic kadroda dikkat çeken diğer isimler.


Finlandiya'da Dettman ve kadrosu yine bilindik şekilde sahada olacaklar ve bu kez şanslı kura ile başlıyorlar. Koponen-Salin-Koivisto-Murphy-Lee ilk beşi oluşturacaklar.




                                      C GRUBU


Maçlar Zagreb'te oynanacak, turnuvanın en iddialı takımlarından biri olan Yunanistan grupta yer alıyor.


Yunanistan: Katsirakis'in elinde muazzam bir kadro var ama istenilen performansı hazırlık maçlarında gösteremediler. Tecrübeliler Zisis-Spanoulis-Printezis-Bourousis-Koufos-Calathes-Perperoglou-Kaimakoglu'nun yanında gençler Sloukas-Antetokoumpo-Mantzaris-Papanikolau kadrodalar.


Hırvatistan: Perasovic'in kadrosunda Arapovic gibi alttan gelen gençlere yer yok. Lafayette sakatlandı ve Draper devşirme olarak kadroda yer alıyor. Ukic-Bogdanovic-Tomic-Stipcevic-Hezonja-Tomas-Saric-Bilan ile çok potansiyelli bir kadro var.


Slovenya: Dunston devşirme olacaktı ama geç kalındı ve olmadı, Omic devşirme oldu. Slovenya basketbolunun en önemli ismi Goran Dragic bu sefer yok, Zoran Dragic var, Balazic-Zupan-Blazic-Prepelic diğer önemli isimler.


Makedonya: Bo McCalebb kadroda yok, devşirme olarak Richard Hendrix kadroda. Antic kadroda yok; Ilievski-Stojanovski-Samardziski öne çıkan isimler.


Gürcistan: Devşirme olarak Jacob Pullen kadroda yer alıyor. Gürcistan'ın tüm önemli isimleri kadrodalar. Markoishvili-Sanikidze-Shengeila-Zaza-Shermadini kadrodalar.


Hollanda: En önemli isimleri pivot Henk Norel. Leon Williams-Kloof-Franke-Smaulders diğer önemli isimler.



        D GRUBU 

Maçlar Riga'da oynanacak. Şampiyona'nın en az ilgi çekici grubu olması muhtemel.


Litvanya: Grubun tek iddialı takımı olan Litvanya'da Orelik-Pocius-Lavrinovic'ler-Motiejunas dışında beklenen tüm isimler var. Kalnietis-Seibutis-Milaknis-Maciulis-Gailius-Kuzminskas-Jankunas-Valanciunas-Javtokas-Kavaliauskas-Sabonis kadroyu oluşturuyorlar.


Letonya: Silins-Porzingis yoklar; Strelnieks-Bertans-Blums-Timma kadrodalar.


Ukrayna: Jerome Randle devşirme olarak kadroda, Budivelnik'ten Lukashov-Lypoviy; bu yıl Kuban'da oynayacak olan Fesenko kadrodalar. Gladyr yok.


Çek Cumhuriyeti: Schilb devşirme olarak kadroda, Satoransky-Jelinek-Welsch-Vesely-Benda en önemli isimler, Çekler'in bu zayıf grupta etkili olmalarını bekliyorum.


Belçika: Van Rossom-Tabu-Lojeski-De Zeeuw-Hervelle yüksek potansiyelli bir beş.

Estonya: Kangur-Vene kadrodaki tanıdık isimler.





sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder