4 Temmuz 2014 Cuma

Brezilya yarı finalde

       Dünya Kupası çeyrek finalinde evsahibi Brezilya turnuvanın en etkileyici takımlarından biri olan Kolombiya'yı 2-1 ile yenerek yarı finale yükseldi.

Brezilya maça Dani Alves-Luiz Gustavo ikilisinden yoksun çıktı. Maça atak başlayan Brezilya yedinci dakikada kornerden gelen topun Thiago Silva'nın dizine çarpmasıyla golü buldu. 20.dakikada Hulk çok güzel bir duvar paslaşmasıyla ceza alanına girdi ama vuruşu Ospina'ya takıldı. 22.dakikada kontra atağa çıkan Kolombiya son pası yapamayınca kaleciyle karşı karşıya kalamadı.

İkinci yarıya Kolombiya Adrian Ramos'la başladı, bu da Kolombiya'nın gol için saldıracağını gösterdi. Buna rağmen iki takım ilk yarıdaki kadar net pozisyonlar bulamadı. 68.dakikada David Luiz uzaklardan kullandığı serbest vuruşta müthiş bir gol attı. 77.dakikada Carlos Bacca'nın düşürülmesine penaltı düdüğü çalan hakem Carballo kaleci Julio Cesar'a kırmızı kart göstermedi. Son bölümde ciddi tehlike yaratamayan Kolombiya turnuvaya veda etti.


Genel Yorum

Brezilya ilk bölümde turnuvadaki en iyi oyununu oynadı diyebiliriz. İkinci bölümde ise Scolari Kolombiya'nın hamlelerine cevap vermekte geç kaldı. Maçtaki üç gol de duran toplardan geldi. Carballo penaltı pozisyonunda Cesar'a kırmızı kart gösterse işler değişebilirdi. Yarı finalde cezalı olan Thiago Silva oynayamayacak. Maçın sonlarında sakatlanan Neymar'ın durumunu önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.



Arif ŞAHİN

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder