3 Temmuz 2014 Perşembe

Petra Kvitova 3 Sezon Sonra Tekrar Finalde

2011'in Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova yarı finalde kariyerinde ilk kez Grand Slam'lerde yarı final gören ve vatandaşı olan Lucie Safarova ile karşılaştı.


Petra Kvitova  7-6 / 6-1


İlk setin başında Lucie Safarova Kvitova'nın servisini kırarak maça hızlı bir giriş yaptı.4. oyunda Kvitova break'i geri alarak sette durumu 2-2'ye getirdi.Setin devamında 2 oyuncudan da iyi servis oyunları gördük.İki oyuncu da düz vuruşlarla puana gittiler ve 2-2'den sonraki hiçbir oyunda berabereyi bile görmedik.Tie-break'e giden sette karşılıklı mini-break'ler izledik.Setin sonunda harika servislerle puanlara çabuk giden Petra Kvitova seti kazandı.

1. setin sonundaki momentumunu 2. sete taşıyan ve sete harika başlayan Kvitova, Safarova'nın servisini kırdı ve sette durumu kısa sürede 3-0'a getirdi.Durum 3-1'ken Kvitova'nın oyununda Safarova servis kırma puanını değerlendiremedi ve bu puan maçta dönüm noktası oldu.Buradan sonra basit hataları da artan ve puan almakta zorluk çeken Safarova üst üste oyunları kaybetti.2. seti de 6-1 kazanan Kvitova kariyerinin 2. Grand Slam finalini görmüş oldu.


Finalde biraz önce maçını tamamlayan Eugenie Bouchard ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder