17 Temmuz 2014 Perşembe

Trabzonspor Medical Park sezon değerlendirmesi

            Trabzonspor’un sezonuna daha önce kısaca değinmiştim ama bu yazıda daha geniş olarak değinmek istiyorum.

           
            Türkiye Kupası

            Trabzonspor sezon başında iyi bir kadro kurdu diyebiliriz. Tecrübeli yerli oyuncular Tutku Açık ve Kaya Peker’i transfer eden Trabzon, yabancı olarak Türkiye Ligi tecrübesi olan El Amin-Penney’yi tercih etti, diğer iki yabancı da Katelynas-Cooley oldu, ayrıca genç Türk oyuncular Can Maxim Mutaf-Can Korkmaz-Cevat Alper Özcan da rotasyonun diğer parçası oldular. Trabzonspor, Türkiye Kupası Elemeleri’nde üç Avrupa temsilcimizin yer aldığı grupta yer aldı ama grupta Gaziantep-Karşıyaka’yı yenerek gruptan çıktılar. Bu gruptaki başarı ligdeki beklentiyi de arttırdı ama El-Amin’in sakatlığı moralleri bozdu.

            Sekizli Final’de Trabzonspor, Fenerbahçe Ülker’le eşleşti. Maçın ilk yarısında dağılan Trabzonspor ikinci yarıda çok iyi oynadı ama mücadeleleri yetmedi, maç 72-66 bitti.

           
            Sezon başı

            Trabzonspor kupadaki umut verici görüntüsüne rağmen lige hiç iyi başlamadı. Efes-Beşiktaş maçlarındaki yenilgiler kabul edilebilir ama Mersin-Olin gibi takımlara yenilmeleri anormaldi. Trabzonspor’un ilk beş maçta ortalama 90 sayı yediğini de not edelim.

           
            Hakan Demir dönemi

            İlk üç haftada gelen sonuçlardan sonra Hasan Özmeriç görevinden istifa etti ve yerine Aliağa Petkim’den Hakan Demir transfer edildi. Bu dönemde Tutku Açık sakatlandı ve Paul Stoll transfer edildi. Katelynas yerine de Stipanovic geldi, Trabzonspor ligdeki ilk ciddi galibiyetini 13.haftada Karşıyaka deplasmanında kazandı. Bu galibiyetten sonra dördü içerde olmak üzere beş maç kazanan Trabzonspor düşme hattından çıktı. Bu dönemde takıma katılan Jerome Randle’ın da galibiyetlerde önemli katkısı oldu. Sezonun ikinci yarısında hedef maçlarını kazanan ama güçlü rakiplere karşı pek tutunamayan Trabzonspor ligin son beş haftasına girerken çok rahat bir konumdaydı. Ligdeki son üç maçında Karşıyaka’yı ve deplasman maçlarında Gaziantep ile Uşak’ı yenen Trabzonspor ligi 9.sırada bitirdi.


            Oyuncular


             Trabzonspor’da sezonun en etkili ismi Jerome Randle’dı. Trabzon formasıyla ligde sadece 16 maça çıkan Randle 14.2s – 5a ortalamalarına imza attı. Bu arada şut yüzdelerinin çok iyi olduğunu da ekleyeyim.

            Bir diğer tecrübeli yabancı Penney de 14.2s-4r-2a ortalamalarıyla oynadı,

            Tutku sadece sezonun yarısında oynayabildi, Kaya tüm maçlarda oynadı ama çok etkili bir sezon geçirmedi. Cooley 12.4s-6.7r ortalamalarıyla oynadı, sezon başladıktan sonra transfer edilen Stipanovic’in de beklenen katkı verdiğini söyleyemem.



            Gelecek sezon

           
Takımın önce Eurochallenge’da oynayacağı açıklandı ve Trabzonspor ciddi yabancı transferleri yaptı, sonra oynamayacakları açıklandı ama son olarak kur’aya dahil edildi. Trabzonspor Dwight Hardy, Novica Velickovic, Sean Marshall ve Cedric Simmons’ı transfer etti. Olympiakos Simmons’ın kontratını uzattığını açıkladı, Trabzonspor Simmons’ın Trabzon’da olacağını açıkladı, ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Randle-Penney-Alper takımda kaldılar, son haberlere göre bence takımdan gönderilmesi gereken ilk yabancı olan Stipanovic’le de yeni sözleşme imzalandı.






Arif ŞAHİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder