18 Temmuz 2014 Cuma

WTA İstanbul'da çeyrek finaller

           İstanbul Cup'ta çeyrek final maçları oynandı.



_ 1 nolu seribaşı Caroline Wozniacki bugün de üç sette kazandı. Pliskova karşısında maça müthiş başlayan Wozniacki maçın ilk 24 puanın 20'sini aldı ve ilk seti 6-1'le kazandı.

İkinci sette ise Pliskova oyuna döndü, setin ilk 7 oyununda servis atan tenisçiler oyunlarını kazandı. 4-3'te servis kırmayı başaran Pliskova maçı final setine taşıdı.

Final setinin başında servis kıran Wozniacki karşısında Pliskova pes etmedi ve setin sonuna kadar iki tenisçi de servis oyunlarına tutundu. Setin son oyununda bir kez daha servis kıran Wozniacki yarı finale çıktı.



_ Günün en çekişmeli maçı Kristina Mladenova ile Francesca Schianone arasında oynandı diyebiliriz. Maça çok kötü başlayan ve ilk beş oyunu kaybeden Mladenovic maçı kazanmayı başardı.

Maça mükemmel başlayan tecrübeli Schiavone kısa sürede durumu 5-0 yaptı. Mladenovic toparlanarak arka arkaya 3 oyun kazandı ama set 6-3 ile Schiavone'nin oldu.

İkinci sete iyi başlayan Kristina oldu. 3-0'dan sonra oyunu dengeleyen Schiavone arka arkaya hatalarıyla avantajını kaybetti ve Mladenovic setlerde durumu dengeledi.

Final seti özellikle sonlarıyla muhteşem bir heyecana sahne oldu. 5-4'te iki kez maç puanı için servis kullanan ama servisini kaybeden Mladenovic oyundan düşmedi, bir sonraki oyun mükemmel geçti ve sonunda Mladenovic servis kırdı. Son servis oyununda hata yapmayan Mladenovic yarı finalist oldu.



_ Turnuvanın en genç oyuncusu Ana Konjuh'nun yeni kurbanı Elena Svitolina oldu.

İlk setin başında servis kıran Svitolina setin ortasında inanılmaz bir düşüşe geçti. 2-4'ten sonra oynanan 19 puanın 16'sını kazanan Konjuh ilk seti 6-4 ile kazandı.

Svitolina ikinci seti 6-1'le rahat kazandı. Final setinde ise tam tersi bir sonuç ortaya çıktı, Konjuh seti baştan sona domine etti, rakibini birçok pozisyonda hata yapmaya zorladı ve 6-1'le yarı finalist oldu.



_ Günün en iyi performansına imza atan tenisçi önceki gün olduğu gibi Roberta Vinci oldu. İtalyan tenisçi, Japon Kurumi Nara karşısında maça mükemmel başladı ve ilk sette rakibine oyun kazanma şansı bile tanımadı: 6-0 İkinci sete de servis kırarak başlayan Vinci karşısında Nara biraz oyuna tutundu ama Vinci 6-2'lik setle yarı finalist oldu.




Günün Notları ve Tahmin: Bugünkü maçların sonuçları beni şaşırtmadı, Pliskova'nın Wozniacki'yi daha fazla zorlamasını beklerdim. Günün notları; dört çeyrek finalden üçünün final setine kalması ve Pliskova-Wozniacki maçı dışındaki maçlarda karşılıklı olarak servis atan oyuncuların servis oyunlarına tutunamaması oldu. Bir de bugüne hem teklerde, hem de ikiziyle beraber çiftlerde iddialı olarak gelen Karolina Pliskova bugün iki turnuvadan da elenmiş oldu.

Yarı finallerde Wozniacki-Mladenovic ve Konjuh-Vinci eşleşmeleri oluştu. Wozniacki-Mladenovic maçının çekişmeli geçeceğini düşünüyorum, diğer yarı final eşleşmesinde ise kariyerine iyi başlayan Konjuh'nun yolun sonuna geldiğini düşünüyorum.








sahinarif88@hotmail.com

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder