26 Temmuz 2014 Cumartesi

Türkiye U18 gruptan çıktı

         Türkiye U18 ilk tur grubunun son maçında Yunanistan'ı 68-64 ile yenmeyi başardı ve gruptan iki galibiyetle çıktı.


         Türkiye maça mükemmel başladı; ilk dört dakika boyunca Yunanistan 2 top kaybı yaptı, yanlış şut tercihlerine gitti ve bu arada da Türkiye 12 sayı buldu. Üçüncü çeyreğin ortalarına kadar Yunanistan üstündü, pota altında Papagiannis Ege-Ayberk'e karşı üstün olurken dış atışlarda da Yunan takımı daha başarılı oldu. Son çeyrekte ise Türkiye biraz daha ağır basarak maçı kazanmayı başardı. Göze batan isimlere bakalım...


Türkiye bugün ilk beşte değişiklik yaptı, Oğulcan-Tolga'nın yerine Okben-Yiğit ikilisi ilk beşte başladı ve bu değişiklikler maça olumlu yansıdı.


Okben Ulubay: Okben maçın en iyilerinden biriydi, maçı 13s-4a ile tamamladı, ilk beşte başlamanın Okben'e yaradığını söyleyebiliriz, ilk bölümde 6s-2a ile oynayarak çok etkili oldu. Okben maçta 0/3 üçlük attı ki bu olumsuz oldu ama son çeyrekte olgun bir oyun sergilediğini söyleyebiliriz.


Egemen Güven: Egemen Papagiannis karşısında önemli bir sınav verdi. 2.15'lik Papagiannis pota altında Türkiye'nin diğer uzunlarına karşı üstünlük sağladı ama Egemen karşısında üstünlük sağlayamadı. Egemen maçı 13s-9r ile tamamlamayı başardı.


Tolga Geçim: Tolga da Okben'in tersine oyuna benchten dahil olunca etkili olamadı. Oyuna dahil olduğu ilk yedi dakikada 3 top kaybı yapan Tolga maçı 5s-3r-3a ile tamamladı, toplamda 1/7 ile şut attı.


Furkan Korkmaz: Furkan da günün iyi olmayan isimlerinden biri oldu. 8s-3r ile oynadı ama özellikle Charalam. ile eşleştiği bölümde savunmada aksadı.



Pazar akşamı maç yok, Türkiye ikinci tur grubunda Sırbistan, Karadağ ve İspanya ile karşılaşacak.






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder