16 Temmuz 2014 Çarşamba

İstanbul ve Hamburg'da Günün Özeti

      WTA'de İstanbul'da ve ATP'de Hamburg'da mücadeleye devam edildi. Önce bayanlar diyelim...


                                WTA İstanbul Cup



       Günün çekişmeli maçı


      Günün en çekişmeli maçı Caroline Wozniacki ile Karin Knapp arasında oynandı, asıl çekişme ilk sete sıkıştı da diyebiliriz. Dün İpek Soylu'yu geçen İtalyan Knapp ilk sette benim de beklediğim gibi etkiliydi, maçın başında iki tenisçi de servis oyunlarında etkili olurken 2-2'de servis kıran Knapp ilk seti 6-4
 ile kazandı.

      İkinci sete Wozniacki flaş bir giriş yaptı, iki kez servis kırarak hızlı bir şekilde 5-0'ı yakaladı. İkinci sete 6-2 kazanan Danimarkalı final setine de hızlı girdi, Knapp atak oynadı ama hata sayısı fazla olunca maça tutunamadı. Maçı Wozniacki ace'le ve 6-1'lik setle bitirdi.



      Günün performansı


       Günün en domine edici performansı Kristina Mladenovic'ten geldi. Genç Fransız Mladenovic Çek rakibi Koukalova karşısında iki setin başında da zorlandı ama setin kırılma anlarında ön plana çıktı. İlk seti 6-1'le rahat kazanan Mladenovic ikinci sette biraz daha zorlandı ama servis oyunlarındaki etkili oyunuyla seti 6-3 kazanarak çeyrek finalist oldu.



      Schiavone yoluna devam ediyor


       Turnuvaya katılan tenisçiler arasında en tecrübeli tenisçi olan Schiavone genç Sırp Bojana Jovanovski ile karşılaştı. Maçın genelinde iki tenisçi de kötü servis attılar, maçın başında servis kıran Jovanovski set boyunca servis attığı üç oyunu da kaybedince seti 1-6 ile kaybetti. İkinci sette Jovanovski de rakibinin servislerini karşıladı ama Schiavone iki tane servis oyununu kazanınca fark yarattı, maçı 6-4'le bitirdi.



       _ Günün diğer maçında da 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina, Voegele'yi 6-0 /6-3'le geçti.




                      ATP Hamburg


          Hamburg'da günün performansı genç Sırp Filip Krajinovic'ten geldi. '92 doğumlu Krajinovic turnuvaya elemeleri geçerek gelmişti, ikinci turda geçen yılın şampiyonu ve favorilerden Fabio Fognini'yi çok rahat geçti. Özellikle servis oyunlarında müthiş olan Krajinovic ilk seti 6-4'le kazandıktan sonra ikinci sette oyun bile vermedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder