1 Temmuz 2014 Salı

Wimbledon - Erkekler 4. Tur (Salı)

Cumartesi günkü yağmurdan sonra aksayan Wimbledon fikstürü bugünden itibaren düzene girdi ve bugünlük sadece 4. tur maçları oynandı.

1. kortun açılışını yapan 7 kere Wimbledon şampiyonu Roger Federer burada ilk kez 3. tur gören saf toprakçı Tommy Robredo'yu çok rahat geçti.İlk sette Robredo adeta daha ne olduğunu anlayamadan Federer servis kırma(ları) buldu.Kendi oyunlarında çok rahat bir görüntü çizerken Robredo'nun hemen hemen her oyununu tehdit etti.Sadece 1 oyun alabilen Robredo 21 dakikada bu seti kaybetti.2. sette tenis kortlarında görülmesi çok ama çok zor bir istatistik yaşandı.İlk setteki servis performansını tamamıyla mükemmelleştiren Roger Federer hem ilk hem de ikinci servislerinden %100 ile puan çıkarttı.Tüm oyunları law game ile kazandı.Bu inanılmaz.Yine fileyi çokça kullanan Federer bulduğu tek break ile sete gitti ve 6-4 kazandı.4. set Federer'in servisleri normal seviyelere gerilerken Robredo'nunkilerde normal seviyelere doğru yükseldi.İşlerin biraz daha zorlaştığını gören Federer zaten iyi işlediği file önünü bu sette tam 20 kere kullanıp %70 ile puan çıkarttı.Bu seti de 6-4 kazanan Federer adını çeyrek finale yazdırdı.

Çok kısa süren Simona Halep-Zarina Diyas maçının ardından korta çıkan Stanislas Wawrinka sonlarını yakaladğım maçta burada iyi iş çıkartan Feliciano Lopez'i yendi.55 tane winner bulurken sadece 8 basit hata yaptığı gözlendi Wawrinka'nın.Servislerinden neredeyse hiç puan vermeyen Wawrinka ilk 2 seti tie-break sonucunda kazandıktan sonra 3. sette Lopez'in 2. servislerinin düşmesini iyi değerlendirerek servis kırdı ve o seti 6-3 kazanarak çeyrek finalde Roger Federer'in rakibi oldu.

Çeyrek final eşleşmesi: Roger Federer-Stanislas Wawrinka

Ertelenen maçını dün oynayan Kei Nishikori büyük servisçilerden Raonic'e karşı maça iyi başladı.Servisleri ilk sette neredeyse hiç düşmedi ve Raonic'in zaman zaman sıkıntı yaşadığı servislere de iyi hücum etti.Basit hata sayısını da en aza indirerek bu seti 6-4 kazandı.İkinci sette Raonic ilk servislerinden çıkarttığı puan yüzdesini %88'e çekerek bildiğimiz yüzdeleri gördü.Nishikori de ilk servislerini oyuna sokma da sıkıntı yaşamaya başladı ve 2 tane break verdiği bu seti kaybetti.3. sette Nishikori'nin ilk servisleri yine oyuna pek girmedi.Ama 2. servislere iyi hücum edemeyen Raonic istediğini pek alamadı.Bu sette bulduğu 22 winner'ın 14'ünü ace ile üretti.Bu seti de Raonic tie-break sonucu kazandı.2. set kıvamında geçen 4. seti de Raonic bırakmayınca kariyerinin ilk Wimbledon çeyrek finalini görmüş oldu.

Günün sürprizi olan maçta Avustralya'lı Nick Kyrgios 2 kere Wimbledon şampiyonu Rafael Nadal'ı 4 sette geçti.Dünya 144 numarası olan ve sadece 19 yaşında olan Kyrgios kariyerinde ilk kez Wimbledon ana tablosuna çıktığı bu sezon çeyrek final görmüş oldu.Bunu tenis tarihinde başaran var mı bilmiyorum ama olduğunu pek sanmıyorum.Maça dönecek olursak Nadal yine ilk 3 tur maçlarına başlar gibi başladı diyebiliriz.1.93'lük Kyrgios'un ilk servisleri Rosol-Nadal maçının ilk setini hatırlatır bir görüntü çizmesine neden oldu.Kendi servis oyunlarında büyük üstünlük kuran Kyrgios tie-break'te seti kazandı.2. sette aynen ilk 3 turun kopyası gibiydi.Yavaştan ilk setteki oyunundan uzaklaşan bir Kyrgios, servislerini inanılmaz yükselten o meşhur forehandlerinde daha güçlü bağıran bir Nadal vardı.2 kere bulduğu servis kırma puanından birini değerlendirdi ve seti 7-5 kazandı.3. set beklediğimin aksine ilk sete benzer bir görüntüde geçti.Yine ilk servislerinden taviz vermeyen Kyrgios vardı kortta.Bu sette tie-break'e taşındı ve aynı ilk sette olduğu gibi 7-5'lik tie-break sonucunda Kyrgios 3. seti kazandı.Bu maçta kırılma anı oldu.Nadal 2. sette yükselttiği oyununu 3. sette sonuca yansıtamayınca 4. set de onun için pek iyi başlamadı.Setin başlarında servis kırdıran Nadal devamında hiç şans bulamadı ve maçı 4 sette kaybetti.

Çeyrek final eşleşmesi: Nick Kyrgios-Milos Raonic

Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder