11 Temmuz 2014 Cuma

Uşak Sportif ve Tofaş sezon değerlendirmesi

            Ligde play-off yapmayı başaran iki takımı birlikte değerlendirmek istiyorum.
           

            Uşak Sportif

           
            Ligin yeni takımı Uşak sezonu evsahibi olduğu Türkiye Kupası elemeleriyle açtı, Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı ama güçleri yetmedi diyebiliriz. Uşak ligde ilk maçında Gaziantep deplasmanında yenildikten sonra oynadığı sekiz maçın yedisini kazandı ve üst sıralara tırmandı. Dar rotasyona rağmen Ozan Bulkaz sezon boyunca takımını çok iyi yönetti ve yabancılar Warren-Carter-Holman da beklenenin ötesinde verim verdiler. Diğer yabancı Miha Zupan vasatın üstünde oynarken, yerlilerden Orhan Hacıyeva iyi bir sezon çıkardı diyebilirim. Uşak’ın en büyük sıkıntısı da diğer yerli oyuncular İbrahim Yıldırım-Yiğitcan Turna-Alper Saruhan’ın inişli-çıkışlı bir sezon geçirmeleri ve yerli oyuncu rotasyonuna katkı veren başka bir ismin de olmamasıydı. Uşak yerli oyuncularından daha fazla katkı alsa sezonu daha üst sıralarda bitirebilirdi. Sezonun son altı maçında beş yenilgi alan Uşak play-off serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker’e karşı iyi bir performans sergiledi ama Uşak’ta dağıldı ve sezonu noktaladı.






            Tofaş


            Tofaş geçen sezon Eurochallenge’da mücadele etti ama turnuvanın ilk turunda Krka’ya iki maçta da yenilince gruptan çıkamadı. Tofaş Türkiye Kupası’nda ise çeyrek final oynamayı başardı. Ligde genel olarak iç sahada çok iyi performans sergileyen ama deplasmanlarda çok zorlanan Tofaş lig boyunca önemli galibiyetler elde etti. Ligde ilk yedi sırada yer alan takımlardan sadece Banvit’i ve Uşak’ı yenemeyen Tofaş diğer beş takımı da Bursa’da yenmeyi başardı, Beşiktaş’ı İstanbul’da da yendi. Tofaş’ın başarısında en büyük payın Ahmet Çakı’ya ait olduğunu söyleyebilirim. Yabancı oyunculardan Elonu-Denmon dışında istikrarlı katkı alınamadı. Yerli oyuncularda ise Tofaş şanslıydı, Evren Büker-Serhat Çetin belki de kariyerlerinin en iyi sezonunu geçirdiler, gençler Samet Geyik-M.Doğan Şenli de önemli katkılar yaptılar. Tofaş play-off serisinde Banvit’le karşılaştı. Serinin ikinci maçında da çok iyi oynayan Tofaş iki maçı da son saniyelerde kaybetti. Tofaş Elonu-Denmon dışındaki yabancılarından daha iyi katkılar alabilse daha iyi bir sezon geçirebilirdi.


            Uşak Sportif ve Tofaş gelecek sezon Eurochallenge’da oynayacaklar. İki takımın da kadroları belirsiz, Tofaş’ın maddi olarak küçülmeye gitmesi bekleniyor.



           






            sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder