15 Temmuz 2014 Salı

NBA Transfer Hamleleri - İkinci Bölüm

           NBA dolu günler arkadaşlar,bugün size NBA’deki  Free Agent piyasasındaki gelişmelerle ilgili yazımın 2. bölümünü yazacağım.


FREE AGENT HAMLESİ=Chris KamanèPortland Trail Blazers


Chris Kaman.. Dirk Nowitzki ile birlikte NBA’de boy göstermiş en önemli Alman oyuncu.Yaşı artık 32’yi bulmuş ve yavaş yavaş veteran kıvamına geliyor olsa da,eger sizin için skor üretecek,normal bir pivot kadar olmasa da ribaund’a katkı verecek,iyi bir uzunu tamamlayacak bir pivot arıyorsanız,Chris Kaman tam da istediğiniz gibi bir seçim olabilir.Portland elinde Robin Lopez varken büyük ihtimalle Kaman’ı  ilk 5 için düşünmeyecektir tabii ki. Bench için çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum Kaman’ın, Blazers açısından çok iyi bir hamle oldu.Kaman açısından bakacak olursak kariyerinin bu noktasında şampiyonluk kovalayan bir takıma gelmesi ve Aldridge&Lopez gibi uzunlarla birlikte oynayabileceği için çok şanslı,özellikle bench’ten gelecek ve fazla yük hissetmeyecek olması onu olduğundan daha değerli hale getirebilir.



FREE AGENT HAMLESİ=Kyle LowryèToronto Raptors


Toronto gerekeni  yaptı ve Lowry’i takımda tuttu,tutmayı başardı.Üstüne fazla konuşulacak bir hamle olmasa da,Raptors’ın bu hamleyle Doğu’da iddialı olmak istediğini görmüş olduk.Lowry genç ve potansiyeli gayet yüksek olan bir oyuncu,Raptors’ın geleceğinde büyük rol oynayabilir. Geçen sezonu  17.9 sayı,7.4 asist ve 4.7 ribaund gibi gayet all-around rakamlarla tamamladı. Lowry açısından bakarsak Raptors’da kalması onun için bir franchise oyuncusu olma yolunda önemli bir adım oldu. Fakat bir sonraki sözleşme bitiş tarihinde Raptors ne halde olur ve Lowry ne kadar vefalı davranabilir,merak konusu.


FREE AGENT HAMLESİ=Thabo SefoloshaèAtlanta Hawks


Lokavt döneminde ülkemizde Fenerbahçe Ülker’de de boy göstermiş olan bir oyuncu Sefolosha.
Özellikle işin savunma yönünde takımına yardımcı olan Sefolosha,işin hücum yönünde de sadece ceza şutlarını atıp etliye sütlüye karışmayan bir oyuncu. Hawks da onu büyük ihtimalle sisteminin içinde bu şekilde kullanacaktır. Kyle Korver gibi savunma işini fazla yapmayan hatta savunmayla işi olmayan ve hücumda da bütün ekmeğini catch&shoot’tan çıkaran bir oyuncuya back-up olarak Thabo gibi bir savunmacı getirmek bu pozisyondaki denge açısından iyi bir hamle.Tabii ki burda Korver’ın ilk 5 olarak başlayacağını göze alarak yazıyorum,Sefolosha’nın da ilk 5 başlama ihtimali gayet yüksek,hatta Korver’dan 6. adam olarak daha iyi katkı alabilirler.


FREE AGENT HAMLESİ=Ben GordonèOrlando Magic


Ben Gordon..gençliğinde gerçek anlamda sempatimi kazanmış bir isim fakat,kariyerinin şu noktasında gerçek anlamda hiçbirşey veremeyen Ben Gordon’ı Magic gibi genç bir yapı oluşturan ve geleceği olabilecek bir takım neden alır aklım almıyor.Buna kendimce verebileceğim tek cevap tecrübesinden yararlanmak olacak aksi takdirde eğer Magic Ben Gordon’dan ciddi bir katkı,hatta fark yaratacak bir katkı bekliyorsa,yazık.Geçen sene sakatlıklarından dolayı sadece 19 maça çıkabilmiş 31 yaşındaki bir oyuncu,sakatlıklarını atlatıp formuna dönerse bir katkı verebilir Magic’e fakat tabii ki bu bir kumar.Ben Gordon cephesinden bakarsak bu hamleye geçen seneki sorunlarından sonra bir takım tarafından isteniyor olması bence Gordon için yeterli,kesinlikle kötü bir oyuncu olduğunu falan söylemeye çalışmıyorum fakat geçen sene sadece 19 maça çıkmış bir veterandan bahsediyoruz.



FREE AGENT HAMLESİ=Shaun LivingstonèGolden State Warriors


Geçen senenin sezonu haketmediği yerde bitiren takımlarından biri GSW. Kesinlikle ilk turda elenmeyi haketmediler fakat sert Batı onlara da acımadı.Shaun Livingston hamlesi onlar için gerçekten muazzam bir hamle,All-Around oyunuyla Shaun Livingston’ın çok iyi bir back-up olduğunu düşünüyorum.Geçen sezon Nets’te  iyi bir sezon geçirdi,bu sezon GSW’ye de aynı katkıyı verebilirse onların istedikleri yere gelmesinde katkısı olacaktır.



FREE AGENT HAMLESİ=Gordon HaywardèUtah Jazz

Biraz ağır konuşarak girmek istiyorum Hayward ile ilgili bölüme;Free Agent döneminin yani off-season’ın en saçma sapan kontratını alan oyuncu oldu.4 yıllığına 63 mdlık kendisi için muazzam Utah Jazz içinse ne kadar aç ve çaresiz olduğunu gösteren bir kontrata imza attı Hayward.Kesinlikle bu söylediklerim Hayward’ın oyunuyla ya da potansiyeliyle alakalı değil fakat onun düzeyinde bir oyuncuya yıllık 15.75 md vermek,çok çaresiz bir hamle gibi görünüyor.Bu ağır kontrat nedeniyle fazla Utah üzerindeki etkisine değinemedim fakat görmezden gelinecek bir şey değil.Genel roster’ını geliştirmesine bağlı olarak Hayward’dan ciddi anlamda katkı almaya devam edebilir Utah evet o kadar şeyden sonra bunu da söylüyorum çünkü oynadığı her sezon geliştirdi kendini Hayward.Fakat yıllık 15.75 md’a değer bir oyuncu mu oldu?Kesinlikle hayır. Hayward açısından bu anlaşmayı değerlendirmek gerekirse,haketmediği paraları alacak gibi görünüyor,umarım beni yanıltır.


FREE AGENT HAMLESİ=Chandler ParsonsèDallas Mavericks

Bu yazıyı okuyan herkes gibi Houston Rockets da Chandler Parsons’ın ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu tabii ki de biliyor. Fakat onlar salary cap’te yer açmak için Parsons’ın Mavericks’e gitmesine izin verdi.Yaptıkları bu hamlenin doğruluğu Parsons’ın 1-2 sene içindeki gelişimi ile birlikte ortaya çıkacaktır,fakat Mavericks açısından muazzam bir hamle oldu. Parsons potansiyeli gerçekten yüksek olan all-around bir oyuncu ve Mavericks’i  1-2 seviye üste kesinlikle çıkartacaktır.


FREE AGENT HAMLESİ= Isaiah ThomasèPhoenix Suns


Gerçek anlamda potansiyeli olan isimlerden biri daha, Thomas. Fakat o pozisyonda Dragic varken Thomas’ı almak,ne derece doğru ya da Dragic takımdan ayrılacak mı,ayrılmayacaksa Thomas’ın benchten gelerek kendini geliştirmesi daha mı iyi olur? Bu sorulara cevap vermek zor, fakat ben Thomas’ın back-up oynamasından çok starter olmasını tercih ederim,herhangi bir takımda.Çünkü kendini geliştiren potansiyelli bir oyuncu. Suns bunla ilgili ne düşünüyor bilemiyoruz fakat ilerleyen günlerde onların planlarıda çözülecektir.Thomas açısından baktığımızda Suns başarıya ulaşmak için birşeyler yapacak bir yapı, Sacramento ise o Bibby-Peja-Divac’lı takımdan beri bir şeyler kovalamıyor.Suns,Sacramento’ya göre çok daha başarılı bir Franchise diyebiliriz,hiç yoktan onlar bir şeyler yapma peşindeler,bu Thomas için bir artı.



Eren SÖZEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder