13 Temmuz 2014 Pazar

Trabzonspor MP, Türk Telekom, Torku Konya, Olin Edirne sezon incelemeleri

            Sezon incelemelerimin son yazısında ligde play-off tablosunun dışında kalan dört Anadolu takımınının sezonunu inceleyelim…


           
            Trabzonspor Medical Park


            Trabzonspor sezon başında fena olmayan bir kadro kurdu ama kadro uyumunu sağlayamadı ve koçla ilgili de sıkıntılar yaşadı. Sezonun ilk sekiz maçının yedisini kaybeden Trabzonspor’da koç değişimi ve Randle’ın takıma katılmasından sonra işler değişti, Tutku Açık’ın uzun süren sakatlığı olmasa Trabzonspor play-off’a bile girebilirdi. Ligdeki son üç maçını kazanarak ligi dokuzuncu bitiren Trabzonspor play-off yapan takımlardan Pınar Karşıyaka ve Uşak Sportif’i ikişer kez yendi.



            Türk Telekom


            Türk Telekom her sezon olduğu gibi ciddi transferlerle sezona başladı. Kerem Tunçeri-Josh Shipp-Luka Bogdanovic-Luksa Andric gibi önemli transferler yapan Telekom sezona da iyi başladı ve kupada Sekizli Final’e kaldı. Ligin ilk yarısında ise işler iyi gitmedi. Koçla oyuncular arasındaki uyumsuzluk ortadaydı, devre arasında Ertuğrul Erdoğan göreve geldi ve ligin sonlarında da Manny Harris transfer edildi. Telekom iyi bir ikinci yarı geçirmesine rağmen ilk yarıdaki kötü performansın etkisiyle play-off’un uzağında kaldı.



            Torku Konya Selçuk Üniversitesi


            Ligden çekilen Erdemir’in haklarını satın alarak lige yükselen Torku Konya sezon boyunca yabancı oyuncularından istediği verimi aldı ama yerli rotasyonundan neredeyse sıfır katkı alan takım sezonun genelini düşme hattında geçirdi. Ligin en kritik bölümünde Olin’i deplasmanda, Mersin’i içerde yenen SÜ 10 galibiyetle ligde kalmayı başardı.



            Olin Edirne



            Olin maddi sorunlar yüzünden ciddi transfer yapamadı ve sezonun tamamını alt sıralarda geçirdi. Sezonun genelinde ‘Darius Washington ve diğerleri’ şeklinde bir tablo izledik. Yerli oyunculardan sadece Barış Güney’in başarılı bir sezon geçirdiğini söyleyebilirim. Başabaş geçen iki maçta Mersin’i yenen Olin o sayede ligde kaldı, gelecek sezonki durumları ise net değil. 



sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder