2 Temmuz 2014 Çarşamba

Wimbledon - Erkekler Çeyrek Finaller

Wimbledon yetkilileri takvimi yerine oturtmak için erkeklerde tüm çeyrek final maçlarını bügün oynattı.Daha dün 4. tur maçını oynayan Federer, Wawrinka, Raonic ve Kyrgios bugün de korta çıktı.

 Grigor Dimitrov  6-1 / 7-6 / 6-2

Grigor Dimitrov geçen sezonun Wimbledon şampiyonu Andy Murray'i 3 sette geçti.Maçı ara ara izleme şansı elde ettim.İlk sette denk geldiğim bölümlerde Dimitrov ve Murray adeta 2 ayrı kutup gibiydi.Winnerları üreten tenis adına olumlu işler yapan Dimitrov; basit hatalarla düşük servis yüzdeleriyle oynayan Andy Murray'di.Dimitrov'da bulduğu servis kırma puanlarının daha ilklerini değerlendirdi ve 2 break elde ettiği seti 25 dakikada 6-1 ile kazandı.İkinci setin çok az bir kısmını izleyebildim.Setin başında servis kırmayı elde eden Dimitrov'du.Sanırım sette kalmak için servis karşıladığı oyunda Murray servis kırdı ve oradan seti tie-break'e götürdü.Burayı yanlış da hatırlıyor olabilirim.1 oyun önce de servis kırmış olabilir.Tie-break'e giden seti de Dimitrov kazandı ve yarı final yolunda  önemli bir adım attı.3. set sonuç bakımından 1. sete benzer bir görüntüdeydi ama 1. setten farklı olarak birçok ralli puanı izledik.Murray'in kendinden beklenmeyecek şekilde rallilerde hata yapan taraf olduğunu gördüm.Durum böyle olunca yine double break verdiği seti de 6-2 kaybetti ve Wimbledon'a çeyrek finalde kaybetti.Grigor Dimitrov ise Wimbledon öncesi beklentilerimi iyice aşmış durumda.Yarı finalde Nola'yı da eleyip finale çıkarsa artık şaşırmam.

Novak Djokovic  6-1 / 3-6 / 6-7 / 6-2 / 6-2

1 numaralı seri başı Novak Djokovic çeyrek finalde Maric Cilic ile eşleştiğinde herkes rahat bir galibiyet bekliyordu Nola'dan aslında maçta aynen bu görüntü de başladı.İlk set Novak çok rahat bir oyunla seti 6-1 kazandı.2. setin 3. oyununda işlerin değişebileceğini sezdim.Orada durum 0-30'a geldi Nola'nın servislerinde ve setin devamında olaylar Cilic lehine gelişti.Djokovic'in 2. servislerine iyi hücum etti ve bulduğu ilk break pointi değerlendirerek seti 6-3 kazandı.3. set bu sezon Wimbledon'un en uzun setlerinden biri oldu. (tie-break'in olmadığı 5. setleri katmıyorum.) Sürekli oyuncular rakibinin servislerinde berabereyi gördü.Özellikle Djokovic birçok fırsatı tepki.Karşılıklı gelen servis kırmalardan sonra set tie-break'e gitti.Tie-break'i Cilic alarak, ilk kez Djokovic karşısında bir maçta 2 set kazanmış oldu.4. ve 5. set çok benzer gelişti.Cilic Djokovic'in 2. sette yaşadıklarını yaşamaya başladı.Bu arada Djokovic de servislerinden inanılmaz yüzdelerle puan çıkartmaya başladı.Diğer setlerin aksine iyi değerlendirdiği servis kırma puanları sayesinde 4. ve 5. seti 6-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.


Yarı Final Eşleşmesi: Grigor Dimitrov - Novak Djokovic

Roger Federer  3-6 / 7-6 / 6-4 / 6-4

2 İsviçreli raketin karşılaştığı maça iyi başlayan Stan Wawrinka oldu.İlk sette Wawrinka ilk servislerini oyuna sokmada sıkıntı yaşadı ama soktuğunda da %100 ile puan çıkarttı.Federer ise çeyrek finale gelene kadar mücadeleci bir maç oynamamasının etkisiyle Wawrinka'ya karşı tutuk başladı.Servis kırma puanları verdiği ve servisini kırdığı bu seti 6-3 kaybetti.İkinci set 2 oyuncununda inanılmaz servis performanslarına ev sahipliği yaptı.Özellikle Roger Federer kendi servisinde çok az sayıda puan kaybetti.Hatırladığım kadarıyla da bir kere Wawrinka'nın servisinde berabereyi gördük o kadar.Durum böyle olunca set tie-break'e gitti ve saha değişiminden hemen sonraki puanda mini break'i alan ve devamında 3 kere set puanı gören Federer, bunların 3.'sünü değerlendirdi ve seti kazandı.2. seti kaybettikten sonra Wawrinka'nın backhandlerinde biraz düşüş başladı.Daha doğrusu istikrarsızlık.Federer'den daha iyi tek el backhand'i olduğu kabul edilen Wawrinka'nın asıl sorunu bence bu backhand'leri nasıl bir efektiflikte kullandığı.Bu maçın 3. setinde de bunları gördük.Backhand'le gelen bir winnerdan sonra laubali bir vuruşla backhand'de basit hata yaptığını bu sette gördük.Federer'e uzun süre sonra servis kırma puanı veren Wawrinka servisini kırdırdı ve hiç ama hiç tehdit edemediği Federer servislerinde de bir şey yapamadı.Seti de 6-4 kaybetti.4. set Wawrinka'nın backhand'leri biraz daha olumsuzlaştı.Basit hataları biraz daha artan Wawrinka setib başlarında yine servisini kırdırdı.4-3'e kadar kolay servislerle gelen Federer buradan sonra kendi servislerinde baskı hissetmeye başladı.5-3'e getirirken skoru kendi servisinde oldukça zorlandı ve maç için servis attığı oyunda sanırım 5. yada 6. maç puanında maça gitti.Son oyunda Federer'in fişi çekme konusunda problem yaşadığını gördüm.Hele de o oyunda servis kırma puanı vermişti.Ama sonunda seti kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

 Milos Raonic  6-7 / 6-2 / 6-4 / 7-6

Günün son maçında 2 büyük servisçi Milos Raonic ile Nick Kyrgios karşılaştı.Maçın ilk seti 2 oyuncu için de benzer özelliklerde gelişti.Hatta Raonic rakibinin servislerinde daha etkindi ama tie-break'te Kyrgios aynı Nadal maçında olduğu gibi iyi iş çıkarttı ve seti orada kazandı.2. setten itibaren Raonic'in servislerinden zorla puan alabilen Kyrgios ilk servislerinde de felaket bir görüntü çizince 2. seti çok kolay kaybetti.3. sette de ilk servisleri pek çalışmıyordu Kyrgios'un ama Raonic'te de 2. setteki servis efektifliği yoktu.Karşılıklı gelen breaklerden sonra Raonic 1 break daha elde etti ve seti 6-4 kazandı.Son set Kyrgios için bir felaketti. (tie-break'e rağmen) Raonic'in servislerinde sadece 3 puan alabildi ve bu seti ace atamadan tamamladı.Turnuva boyunca tie-break'leri genellikle iyi oynayan Kyrgios bu sefer seti iyi getirememenin etkisiyle tie-break'i de kaybetti ve turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Yarı Final Eşleşmesi: Roger Federer - Milos Raonic


Yarı Final Değerlendirmesi: Novak Djokovic Grigor Dimitrov karşısında mutlaka zorlanacaktır.Dimitrov benim beklentilerimin de üzerini çıkmayı başardı.Burada harika oynuyor.Djokovic'in de saf çimci olduğu düşünüldüğünde yine bir 5 setlik maç kapıda gibi.

Diğer eşleşmede iki oyuncunun servis performansları çok etkili olacak.Prime'ındaki bir Federer en iyi oyununu oynayan Raonic'e karşı bile set vermez bence.Wawrinka maçındaki gibi eğer oynarsa Federer maça kolay gidebilir.


Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder