17 Temmuz 2014 Perşembe

WTA İstanbul Cup'ta Günün Özeti

           İstanbul Cup'ta ikinci tur maçlarına devam edildi.



Günün Maçı


Günün maçında dünya 38 numarası Japon Kurumi Nara, genç rakibi Katerina Siniakova'yı üç sette yendi. İlk setin genelinde Siniakova'nın uzun rallilerde daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Set boyunca iki tenisçi de üçer kez servis kırdılar ve ilk seti 7-5'lik tiebreakle Nara kazandı. Nara'nın iki kez set puanı çevirdiğini de not edeyim.
İkinci setin başında Nara servis kırarak avantajı ele geçirdi, bu avantajı ise uzun sürmedi, setin ortalarında servis kıran Sini rakibini birçok kez hataya zorladı ve seti 7-3'lük tiebreakle kazandı.
Final setine Nara müthiş başladı, Sini moral bozukluğuyla 0-4 geriye düştü. Bu skora rağmen geri adım atmayan Sini maça tutunmaya çalıştı ama Kurumi Nara kritik puanları iyi oynadı ve maçı 6-2'lik set ile kazandı.
Maçta benim daha çok beğendiğim oyuncu kaybeden Siniakova oldu. Sini iki set boyunca müthiş savunma yaptı ve final setinin son bölümü haricinde geri adım atmadı. Siniakova'nın servis oyunlarını geliştirmesi halinde çok başarılı olacağını düşünüyorum, Bouchard seviyesinde bir olgunluk sergilemese de sahada önemli bir olgunluk sergiliyor.



Günün Yıldızı

Bugüne damga vuran performansı Karolina Pliskova sergiledi. Pliskova, son iki yıldır kariyeri düşüşte olan Shahar Peer'i 6-2 ve 7-5'lik setlerle geçti. Pliskova özellikle ilk sette müthiş oynadı, kontrollü oyunu Peer'i hata yapmaya zorladı ve Pliskova servislerinde de hata yapmadı. İkinci sette Peer iki kez geriden geldi ama sonuncusunda servis kırdırarak maçı kaybetti.



Diğer Maçlar


_ 2 numaralı seribaşı Roberta Vinci ile elemelerden gelen Alexandre Dulgheru'nun maçı ilk setiyle müthiş oldu. Dulgheru maça servis kırarak başladı ama sonra servislerine tutunamadı, ilk sette birçok defa uzun ralliler izledik ve iki tenisçinin de şık vuruşlarını gördük. İlk seti Vinci 6-3 kazandı. İkinci sette de benzer bir tablo yaşandı, ilk oyunu aldıktan sonra arka arkaya dört oyun kaybeden Dulgheru'nun sakatlığı kendisini epey zorladı ve Dulgheru maçı tamamlayamadı.

_ 16 yaşındaki Ana Konjuh bugün de Japon Misaki Doi'yi üç sette yendi ve çeyrek finalist oldu.




Çeyrek final eşleşmeleri: 


Wozniacki-Pliskova, Mladenovic-Schiavone, Konjuh-Svitolina, Nara-Vinci




Tahmin:


Wozniacki'nin ilk iki maçını kazanmasına rağmen konsantre olmadığını düşünüyorum, en basitinden giyimi bile konsantre olmadığını gösteriyor. Turnuvanın favorisi Roberta Vinci gibi duruyor, genç isimlerden Mladenovic de final favorisi.




sahinarif88@hotmail.com

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder