15 Temmuz 2014 Salı

İstanbul Cup'ta ikinci gün

        İstanbul Cup'ta ilk tur maçlarına devam edildi.


        Çağla Büyükakçay final setinde üzdü

         İki gündür birçok maç izledim ama izlediğim en zevkli maç Karolina Pliskova ile Çağla Büyükakçay arasındaki maçtı. Maç boyunca iki tenisçi sahada ne yapmaları gerektiğini biliyorlardı, final seti haricinde müthiş bir maç izledik. İlk setin sonuna kadar servis kırma yaşanmazken, 4-4'te servis kıran Pliskova ilk seti kazandı. İkinci sette servisi kırdıran ve 3-2 ile geriye düşen Çağla setteki son dört oyunu kazanarak durumu eşitledi. Final setinde ise 'Pliskova şov' vardı. Setin hemen başında servis kıran Pliskova sonra servisine tutundu, Çağla moral olarak oyundan düştü ve set 6-0'la bitti.


İpek Soylu'dan erken veda


İpek Soylu ilk turda zorlu bir kura çekmişti ve sert zeminde iyi oynayan bir tenisçi olan İtalyan Karin Knapp ile eşleşti. İlk olarak durum 2-1'ken rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek 0'a karşı servis kıran Knapp ilk seti 6-2 ile kazandı. İkinci setin başında iki tenisçi de karşılıklı servisler kırdı ama set sonunu iyi oynayan Knapp oldu. İpek maç içinde zaman zaman iyi performans sergilerken, bu performansını maç geneline yansıtamadı.




İtalyanlar'ın şovu

Bugün sahaya çıkan iki tecrübeli İtalyan şov yaptılar.

_ Turnuvaya Petkovic'in sakatlığının ardından katılan Jovana Jaksic hazırlıksız yakalandı desek yalan olmaz. Tecrübeli Schiavone iki sete de 4-0'la başladı ve maçı 6-2 /6-3'le rahat kazandı.


_ Diğer tecrübeli İtalyan günün iyi maçı olmaya aday maçta Anna Tatishvili ile karşılaştı ama maçı beklenenden çok daha rahat kazandı. İki setin de başında ipleri eline alan Roberta Vinci maçı 6-2'lik iki setle bitirdi.




Konjuh etkilemeye devam ediyor


Elemelerin yıldızı Hırvat Ana Konjuh bugün de çok etkileyici bir performansa imza attı. 5 numaralı seribaşı olan Rybarikova ilk seti 6-3'le kazandı, ikinci sette ise bir kez servis kıran Konjuh 6-3'le durumu eşitledi. Final setine Konjuh iyi başladı ve durumu 4-1 yaptı, Rybarikova durumu dengeledi ama Konjuh olgun bir oyun çıkararak rakibinin servisini kırarak maçı kazandı.



Diğer maçlar


Günün geriden gelen kazanan diğer ismi Shahar Peer oldu. Voegele, Pironkova'yı eledi, Kristina Mladenovic de ikinci tura yükseldi. 1 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki günün son maçında Wimbledon'da üçüncü tur oynayan Bencic'i sadece 45 dakikada 6-0'lık iki setle geçti.




sahinarif88@hotmail.com

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder