28 Temmuz 2014 Pazartesi

Türkiye U18'den kritik galibiyet

           Konya'da düzenlenen U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ikinci tur grubundaki ilk maçta Türkiye uzun süre zorlandığı maçta Karadağ'ı son çeyrekteki etkili performansıyla 78-63 ile yendi.


Maçın Hikayesi


Türkiye maça Berk-Yiğit-Okben-Ege-Egemen beşiyle başladı. Türkiye maça Egemen-okben'in skorer oyunuyla etkili başladı ama tempolu oyun Karadağ'ın işine yaradı. Egemen kenara geldikten sonra hücumda hiçbir şey üretemeyen Türkiye'ye karşı Karadağ Popovic-Ilic'in skorer oyunlarıyla üstünlüğü ele aldı ve 16.dakikada skor 23-34 oldu. Devrenin son dakikalarında Doğuş-Yiğit-Okben üçlüsünün organize hücumlarıyla sayılar bulan Türkiye farkı kapattı: 36-38


İlk çeyreğin kopyası bir üçüncü çeyrek izledik. Türkiye Egemen Güven üstünden sayılar bulurken, diğer oyuncular hücumda sorumluluk almadılar. Egemen kenara geldikten sonra Karadağ direnç gösterdi ve fark kapandı ama son çeyrek ikinci çeyrek gibi olmadı. Ege Arar pota altında etkili olurken, sadece 6-7 kişilik bir rotasyon kullanan Karadağ takımının oyuncuları yoruldular ve oyundan düştüler. Türkiye son beş dakikayı rahat oynadı.



Oyuncu performansları


Egemen Güven: Maçın tartışmasız yıldızı Egemen'di. Egemen Güven maçı 28s-10r-3b ile tamamladı. İki devrenin de başında mükemmel oynayan Egemen takımı skorda sırtladı. Egemen'in skor bulması dışında, oyunda olduğu bölümde takım daha organize oynadı ve savunmada da daha dirençliydi.


Okben Ulubay: Okben özellikle ilk yarının sonunda etkili oldu, son çeyrekte de olgun oyunuyla oyunun iki tarafında da etkili oldu. Okben maçı 9s-4r-4a ile tamamladı.


Ege Arar: Ege maçın ilk üç çeyreğinde sahanın en kötü oyuncusuydu diyebiliriz. Maçın başında 4 numara pozisyonunda etkili olamayan Ege, üçüncü çeyreğin sonundan itibaren pivot olarak oynamaya başlayınca maçın en kritik oyuncularından biri oldu.


Tolga Geçim: Tolga da ikinci yarının yıldızı oldu diyebiliriz. Son iki maçta istatistiklere yansıtamadığı göze hoş gelen oyununu bu maçta istatistiklere de yansıttı. Maçı 11s-2r-4a-1tç-1b ile tamamladı.


Berk Uğurlu: Berk de kötü bir ilk yarı çıkardı ama son çeyreğin önemli isimlerinden biriydi. Ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.


Doğuş Özdemiroğlu: Doğuş, Berk'in etkisiz olduğu ilk yarıda sorumluluk aldı ve kritik şutları baskete çevirdi, top dolaşımında önemli görev aldı, takımın dağılmasını engelledi.





sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder