14 Temmuz 2014 Pazartesi

İstanbul Cup'ta birinci gün

        WTA İstanbul Cup'ın ilk gününü geride bıraktık...


        Pemra Özgen ana tabloya kalamadı


        Günün ilk maçında elemelerin son maçını izledik. Çek Kristyna Pliskova Türk Pemra Özgen'le karşılaştı. Maçın ilk oyununda servis kırmayı başaran Pliskova ilk set sonuna kadar avantajını korudu ve seti 6-3'le kazandı. İkinci setin başında maçın kırılma anı yaşandı diyebiliriz. İlk setin başında 7 puan birden alan Pemra servis kırmayı başaramadı, Pliskova müthiş servis performansıyla oyuna tutundu ve daha sonra da setin sonlarına doğru servis kırarak maçı 6-4'lük setle bitirdi.


     
       Günün maçları


       İlginç bir şekilde, günün dört maçı da üç sette bitti. Genç ve potansiyelli tenisçilerin mücadele ettiği turnuvada beklendiği üzere bol hatalı ve inişli-çıkışlı performanslar izledik.

     _ Günün en iyi performansını 16 yaşındaki Hırvat oyuncu Ana Konjuh sergiledi diyebiliriz. Elemelerin final maçında Konjuh iki saat önce Pemra'yı eleyen Pliskova'yı üç sette yendi. Konjuh final setinde müthiş vuruşlar yaptı ve topa çok iyi yön verdi.

     _ İlk turun ilk maçında Ukraynalı Elena Svitolina, Karadağlı Kovinic'i yendi.Svitolina maça beklendiği gibi etkili başladı ve ilk seti 6-1'le kazanarak maçı rahat kazanabileceğinin sinyallerini verdi. İkinci set ise tersine bir mücadeleye sahne oldu. Kovinic oyunu uzun süre dengede tuttu, setin son oyununda servis kırarak maçı final setine taşıdı. Final setine Svitolina arka arkaya üç oyun kazanarak başladı. Kovinic yine dağılmadı, oyunu dengeledi ama maçın gidişatını genel olarak Svitolina'nın hücumları belirledi. Maçın son oyununda servis kıran Svitolina ikinci tura yükseldi.


  _ Performansını merakla beklediğim isimlerden Donna Vekic İstanbul'a ilk günde veda etti. Çek Klara Koukolova karşısında maça iyi başlayan Vekic ilk oyunda servis kırdı ve ilk seti 6-4'le kazandı. İkinci sette oyuna ısınan KK Vekic'in servisini kırarak rakibinin moralini bozdu ve arka arkaya 10 oyun kazanmayı başardı. Final setinde 4-0 geriye düştükten sonra seyirci desteğini de arkasına alarak toparlanan Vekic durumu dengeledi ama son oyunda servis kırdırarak maçı kaybetti.



sahinarif88@hotmail.com

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder