25 Temmuz 2014 Cuma

Türkiye U18 bugün olmadı

        U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye bugün bizleri üzdü: 66-73 Maçtan kısaca bahsetmemiz gerekirse, maçın büyük bölümü çekişme içinde geçti, bitime beş dakika kala Türkiye beş sayı farkla öne geçince maç Türkiye'ye geliyor sandık ama maç sonunda doğru pozisyonları bulan ve şansı da yanında olan takım Bosna-Hersek oldu.

Maçın büyük bölümü çekişmeli geçince dünkünün aksine oyuncuların ciddi bir maçtaki performanslarını da görmüş olduk. İnceleyelim...

Tolga Geçim: Tolga'yı izlemek büyük zevk, bugün istatistiksel olarak başarı sağlayamasa da müthiş heyecan verici bir oyuncu. Uzun boyunun yanında önemli pas yeteneği, hücum ederken bir anda topun yönünü değiştirmesi müthiş.

Egemen Güven: Egemen bugün dünden daha iyi oynadı. Takımın ilk 14 sayısının 8'ini atan Egemen toplamda 16s-7r ile oynadı, serbest atış çizgisinden daha etkili olması gerekiyor ve savunmada yeteri kadar caydırıcı değil. Egemen'in savunmada pota altında iki kişinin elinden aldığı top etkileyiciydi.

Oğulcan Baykan: Oğulcan bugün tüm şutlarında 5/10'lik bir isabet yakaladı, 13s-2r ile oynadı.

Okben Ulubay: Okben de yine skorer bir maç çıkardı, maçı 7s-3r-2a-3tç ile tamamladı. Okben hücumda bazen gereksiz zorlamalara gidiyor, kendine aşırı güvenince takımı bundan zararlı çıkıyor.


Bosna-Hersek'in yıldızlarına bakacak olursak; günün en iyisi 2 numara pozisyonunda oynayan Edin Atic oldu. Atic maçı 22s-12r-2a-2tç ile tamamladı. Nihad'ın kardeşi Nedim Djedovic 11 sayıyla oynadı ama maçın en kritik bölümünde çok kritik dış atışlara imza attı.






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder