27 Ağustos 2014 Çarşamba

Amerika’da İlk Tur Sürprizleri

             Yılın son grandslam’i olan Amerika Açık’ta ilk turun sürprizlerine bakalım…

Bayanlar
              
                   Kadınlarda ilginç olarak fazla sürpriz olmayan ilk tur maçlarını izledik.
               

                5 – Nicole Gibbs : Fransızlar’ın çok şeyler beklediği Caroline Garcia ilk turda turnuva dışında kaldı. ‘93lü sarışın Gibbs genel olarak dengede giden maçı tam 9 kez servis kırma puanı karşılayarak final setinde kazandı.



                4 – Anastasia Rodionova : Tecrübeli Avustralyalı, genç İtalyan Giorgi’yi eledi. Elemelerden gelen Anastasia ilk seti sadece 23 dakikada kaybetmesine rağmen, geriden gelerek kazandı, toplam puanlarda Giorgi’nin maçı önde bitirmesi de ilginç bir nokta oldu.


                3 – Marina Erakovic : Erakovic’le 20 nolu seribaşı olan Svet Kuznetsova’nın maçı büyük heyecana sahne oldu, setlerde geriden gelen Erakovic final tie-break’ini 7-3 kazandı ve ikinci tura yükseldi. Erakovic maç boyunca daha az basit hata-daha fazla winner’la oynadı.


                2 – Mirjana Lucic-Baroni : Tecrübeli Hırvat, 25 nolu seribaşı olan Muguruza’yı zorlu geçen maçta iki sette devirdi ve ikinci tura yükseldi.


                1 – Catherine Bellis : ‘99lu Bellis hiç şüphe yok ki turnuvanın en etkileyici zaferine imza attı. Son dönemin formsuz ismi olan 12 nolu seribaşı Dominika Cibulkova ilk sette 1-6 yenilerek şoka uğradı. İkinci seti Cibulkova kazandı ama 52 dakikalık final setini kazanan isim genç Catherine oldu. Cathy maç boyunca 6 kez servis kırdı ve toplam puanlarda da maçı 84-73’le üstün bitirdi.
               
                 



Erkekler



                Erkekler’de sürprizler ekseriyetle üst tabloda yaşandı.
               

                5 – Benoit Paire : İki Fransız’ın mücadelesinde Paire’nin rakibi 24 nolu seribaşı Julien Benneteau idi. Birinci seti 7-4’lük tie-break’le alan Paire setlerde hiç geriye düşmedi ve maçı beş sette bitirdi. Paire maç boyunca 14 ace, 85 winner’la oynadı. İlginç bir istatistik ise, toplam puanlarda Julien’in maçı 190-183 ile kazanması oldu.


                4 – Nick Kyrgios : Wimbledon’da Nadal’ı eleyen Kyrgios Amerika’ya da iyi bir başlangıç yaptı. Nick, 21 nolu seribaşı Youzhny’yi iki setini tie-break’te kazandığı maçta 3-1 yendi. Nick maç boyunca 26 ace, 58 winner üretirken o da Paire gibi toplam puanlarda maçı kaybetti; 157-156 Youzhny.


                3 –  Alejandro Gonzalez : Genç Kolombiyalı, tecrübeli Tursunov’u set vermeden geçti, maçta hiçbir set tie-break’e de gitmedi. Gonzalez toplam puanlarda 113-86’lık önemli bir üstünlükle maçı bitirdi ve etkileyici bir galibiyete imza attı.


                2 – Matthias Bachinger : ’89 doğumlu Alman, US Open’ın en tecrübeli oyuncularından biri olan Radek Stepanek’i çok rahat geçti. Elemeleri de rahat geçen Bachinger, Stepanek karşısında yarım saatlik üç sette maçı bitirdi.


                1 – Borna Coric : ‘96lı Hırvat elemelerden geldi ve ilk turun en etkileyici galibiyetine imza attı. Winston-Salem’i kazanarak formda gelen Lukas Rosol’u üç sette geçen Coric maç boyunca toplam 20 ace attı.

               
               



sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder