8 Ağustos 2014 Cuma

Euroleague’e ilk bakış – D Grubu ve Galatasaray

         Euroleague’de transferler devam ediyor ve bazı takımların kadroları netleşmedi, yine de kuraları kısaca hatırlayalım ve eldeki kadrolara göre yorum yapmaya çalışayım. Son olarak D Grubu’nu inceleyeceğim ama Galatasaray’da hala ne olup bittiğiyle ilgi bir bilgimiz yok, bu açıdan pek sağlıklı bir yorum olmayabilir.


Grubun seribaşı Olympiakos, geçtiğimiz sezonun Eurocup şampiyonu Valencia’nın yanında ikinci İspanyol Laboral Kutxa ve Sırp Kızılyıldız’ın yanında Litvanya’dan Rytas’ı geçerek Euroleague’e gelen Neptunas da son takım.


Olympiakos:  Bartzokas’la üçüncü sezona başlayacak olan Olympiakos çok yerinde transferler yaptı ve Euroleague’in en iyi kadrolarından birini kurdu. Spanoulis’in performansının eskisi gibi olmadığını geçen sezon görmüştük, Olympiakos sakat olan Law’dan da faydalanamayınca geride kaldı. Ayrıca Amerikalılar Simmons-Collins-Moon da neredeyse sıfır katkı verdiler, Olympiakos Temmuz’da çok daha iyi bir kadro oluşturdu. Lafayette-Darden-Hunter’la Avrupa’da tecrübeli olan Amerikalıları transfer ettiler, Mantzaris-Sloukas-Printezis üçlüsü ve Lojeski-Dunston da takımda kaldılar. Olympiakos’un Euroleague’in en kalitelisi olmasa da en derinlikli kadrolarından birine sahip olduğunu söyleyebiliriz, bu zayıf grupta namağlup bir şekilde lider de olabilirler.  


Valencia:  Geçtiğimiz sezon Eurocup’ı kazanan ve İspanya’da finali kılpayı kaçıran Valencia da kadrosunu erkenden oluşturdu. Kadronun en önemli parçalarından biri olan Lafayette’i kaybeden Valencia onun yerini Buycks’la doldurmaya çalışacak. Loncar-Lavrinovic de pota altı takviyeleri, çok etkileyici bir kadroları olduğunu söyleyemeyiz ama geçen sezonki başarılı takımın temelini korudular, koç Perasovic kadroyla tam bir uyum yakalamış durumda.


Laboral Kutxa:  Laboral kadroyu neredeyse sıfırladı ve gençlere dayanan bir kadro oluşturdu. Hamilton-San Emeterio-Heurtel dışında tecrübesiz bir kadroya sahipler ve geçtiğimiz yılın en kötü koçu olan Sergio Scariolo ile yola devam ediyorlar, A veya C Grubu’na düşselerdi elenmeleri muhtemel olurdu ama bu grupta turlamak için şansları var.


Galatasaray:  Galatasaray’ın sponsor sıkıntısı var, hangi oyuncuların kalacağı, hangi yabancıların takımda oynayacağı belirsiz, Galatasaray için bir şey söylemek çok zor, geçen sezonki Galatasaray’ın bu grupta ikinci-üçüncü olacağını söylerdim ama şu anda bir şey söylemek imkansız.  


Kızılyıldız: Sırbistan Ligi’ni kaybeden ama Adriyatik Ligi’ni Partizan’ın önünde bitiren Kızılyıldız da kadrosunu tamamlayamayan takımlardan biri. Zirbes’i alarak önemli bir transfer yaptılar, gard olarak da NBA patentli Darius Morris’i aldılar.


Neptunas:  Litvanya’da uzun süre sonra Zalgiris-Rytas final serisini bozan Neptunas Euroleague’e kaldı. Şu anda Gailius ve Anisimov’u aldılar, kapalı kutu durumundalar, geçen sezon Beşiktaş Eurocup’ta iki kez yenmişti.



Tahmin: Euroleague’de kadroların belli olmadığı ve tahmin yapmanın en zor olduğu grup. Bu grupta, Olympiakos’un lider olacağını ve hatta grubu namağlup lider olarak da bitirebileceğini düşünüyorum. Valencia da Laboral’i geçer ama Galatasaray dengeleri değiştirebilir. Galatasaray beklenen sponsor katkısını bulamazsa ve yabancılar da transfer edilemezse grupta Neptunas bile ciddi olabilir.
                 
               
               



sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder