26 Ağustos 2014 Salı

US Open 1. Gün-Bayanlar

Bayanlarda dün Simona Halep, Maria Sharapova, Angelique Kerber ve Agnieszka Radwanska gibi isimler korttaydı.

- 2 numaralı seri başı Simona Halep, ev sahiplerinden Danielle Rose Collins karşısında ilk sete gergin başladı ve seti tie-break'te kaybetti.Bu andan sonra rahatlayan ve asıl oyununu ortaya koymaya başlayan Simona Halep 2. seti 6-2 ve 3. seti de 6-1 kazanarak 2. tura çıktı.

- Maria Sharapova vatandaşı Maria Kirilenko karşısında hiç zorlanmadı.İlk seti 6-4 kazandıktan sonra 2. sette basit hatalarını biraz daha kısıtlayınca onun için 2. set daha kolay oldu ve 2. seti de 6-0 kazanarak 2. tura çıktı.

- Angelique Kerber, Rus Ksenia Pervak karşısında ilk seti kazandıktan sonra 2. sette oyunu düşüşe geçti ve 2. seti kaybetti.3. setin de en kritik yerinde servis kırdırınca bir an maçı kaybedecek mi diye bakarken, break'i geri aldı ve Pervak'ın da basit hatalarının artmasıyla seti 7-5 kazanarak tur atladı.

- İlngiç bir kıyafet tasarımıyla korta çıkan Agnieszka Radwanska, Kanadalı Sharon Fichman'a sadece 1 oyun vererek 47 dakikada maçını bitirdi.

Diğer seri başları:

- Venus Williams, 44 yaşındaki Japon oyuncu Kimiko Date-Krumm karşısında ilk seti kaybetti.İkinci seti 6-3 kazandıktan sonra rakibini çözdü ve rahat kazanmaya doğru giderken, 3. sette 5-0'ı bulduktan sonra sorun yaşadı.Date-Krumm 5-3'e getirdi seti ama kendi servis oyununa tutunamayarak maçı kaybetti.

- Bu sezonki Roland Garros'da büyük çıkış yapan 25 numaralı seri başı Garbine Muguruza Wimbledon'dan sonra burada da hayal kırıklığı yaşadı.Hırvat Lucic-Baroni'ye 2 sette kaybederek US Open'a erken veda etti.

- İtalya Sara Errani, son zamanlarda iyi iş çıkartan Kirsten Flipkens karşısında zorlanmayarak 2 set sonunda 2. tura çıktı.

- 18 numaralı seri başı Andrea Petkovic Tunuslu Ons Jabeur karşısında oldukça zorlandı.İlk seti karşılıklı servis kırmalardan sonra tie-break'te kazandı ancak 2. sette pek varlık gösteremedi ve 6-1 ile keybetti 2. seti.3. sette müthiş servis atmaya başlayan Petkovic seti 6-4 maçı da 2-1 kazandı.

- 26 numaralı seri başı Sabine Lisicki Francoise Abanda'yı 2 sette mağlup etti.

- 31 numaralı seri başı Japon Kurumi Nara, Wozniak'a 3 oyun vererek 2 tura çıktı.

- Ev sahiplerinden Sloane Stephens da zorlanmadı ve 6-0, 6-3 ile tur atladı.

- 2008'de finalde kaybeden Jelena Jankovic ise Bojana Jovanovski karşısında rahattı.2 sette maçı noktaladı ve turladı.

- Son Wimbledon yarı finalisti Lucie Safarova da tur atlayan bir başka seri başı oldu.

- Wimbledon'dan sonra çıkışa geçen Wozniacki, Magdalena Rybarikova'nın 3. sette maçtan çekilmesiyle 2. tura çıktı.

- Fransız Alize Cornet vatandaşı Amendina Hesse'yi kolay yenerek 2. tura çıktı.

- Bu sezon Grand Slam'lerde sürekli 1. turda elenen Roberta Vinci bu alışkanlığını Amerika'da yendi ve Paula Ormaechea'yı 2 sette yendi.


Diğer turlayan isimler: Alla Kudryavtseva, Belinda Bencic, Johanna Larsson, Tsvetana Pironkova, Saisai Zheng, Daniele Hantuchova, Irina-Camelia Begu, Shuai Peng, Alexandra DulgheruMadison Brengle, Monica Puig, Aliaksandra Sasnovich, Anastasia Rodionova, Timea Bacsinszky, Shahar Peer ve Jana Cepelova.


Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder