23 Ağustos 2014 Cumartesi

Türk Telekom - Yeni Sezona Bakış

            Geçtiğimiz sezon da vasatın üzerinde bir kadro kuran Türk Telekom, yanlış koç tercihinin kurbanı oldu, ikinci yarıda göreve gelen Ertuğrul Erdoğan takımın sezonun geri kalanını rahat geçirmesini sağladı. Yeni sezona da Türk Telekom her sezonda olduğu gibi önemli bütçe harcayarak ve takımı baştan aşağı değiştirerek başlıyor...



Kadro


Türk Telekom'un bu yılki rotasyonunun bu şekilde olmasını bekliyorum:


PG : Barış Ermiş - Evren Büker

SG : Michael Roll - Devoe Joseph - Pertev Öngüner

SF : Josh Carter - Murat Göktaş

PF : Ben McAuley - Ümit Sonkol

C : Milovan Rakovic - Cemal Nalga



Oyun kurucu rotasyonundaki iki oyuncuyu zaten yakından tanıyoruz. İkisi de uluslararası alanda etkisiz olsalar da, TBL seviyesinde çok önemli oyuncular. Barış Ermiş kötü Fenerbahçe Ülker döneminden sonra sezonun ikinci bölümünde Gaziantep'le iyi bir bölüm geçirdi. Evren Büker geçtiğimiz sezon Tofaş'ta önemli sorumluluk aldı ve Serhat'la beraber takımın lider oyuncusu oldular. İki tecrübeli oyuncuyla Telekom geçen sezonki Tunçeri-Can Akın formülünü devam ettiriyor, Evren'in iki numarayı da rahatlıkla oynayabilmesi ve koç Erdoğan'ın da yerli oyuncuları oynatmaktan kaçınmaması bu yıl birçok kez Ermiş-Büker'li gard ikilisini göreceğimizi müjdeliyor. Telekom'un ligin en iyi Türk gard ikilisine sahip olduğunu söyleyebiliriz.


İki numara pozisyonu için Telekom İspanya'ya döndü ve Zaragoza'dan Roll ile Joventut'tan Joseph'i transfer etti. İkisi de çok istikrarlı skorerler olmasalar da genel olarak 10-3-3 istatistiğiyle oynayan oyuncular. Genç oyuncu Pertev Öngüner geçen sezon az süre almıştı ama genel olarak aldığı süreleri iyi değerlendirmişti. Bu sezon daha fazla sorumluluk almasını bekleyebiliriz.


Ligde yılın en önemli transferlerinden Josh Carter batan Siena'dan transfer oldu. Carter da Siena'nın diğer yabancıları gibi sezonun ilk yarısında kötü oynamıştı ama İtalya Ligi'ni son maçta kaybeden takımında sezonun ikinci yarısında takımın lider oyuncularından biri olmuştu. Carter başarılı şut atıyor ve Avrupa'nın yükselen yıldızlarından biri. Telekom'u Euroleague'de önemli bir takıma transfer olmak için bir basamak olarak kullanması muhtemel. Murat Göktaş geçen sezon Antep'in en önemli oyuncularından biri değildi ama görev adamı olduğunu kanıtladı, burada da Carter'ın yaklaşık 35 dakika oynayacağını varsayarsak, Göktaş'ın çok az sorumluluk alacağını söyleyebiliriz.


Telekom aradığı dört numarayı yine Zaragoza'da buldu. Amerikalı Ben McCauley geçen sezonun büyük bölümünü Donetsk'te geçirmişti, Ukrayna'daki istatistikleri heyecan verici ama o istatistikleri Türkiye'ye taşıyabilecek mi, soru işareti. Tecrübeli Ümit Sonkol takımda kalan üç oyuncudan biri oldu, geçen sezonu çok iyi geçirmese de Telekom seviyesindeki bir takım için önemli bir yedek.


Pivota potansiyelli bir uzun olan ama kariyeri düşüşte olan Milovan Rakovic'i getirdiler. Sırp oyuncu Siena'daki Euroleague performansıyla dikkat çekmişti, geçen sezonu Triumph Libersty'de tamamladı. Pota altında önemli bir skor opsiyonu olan Rakovic'in devamlılık sorunu var ama TBL'de birçok pivot karşısında üstün olabilir. Takımda kalan oyunculardan biri olan Cemal Nalga geçtiğimiz sezon belki de kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Serbest atış çizgisindeki sorunu olmasa ve kritik dakikaları iyi oynayabilse daha iyi olacaktı, Rakovic'in arkasında iyi bir yedek olabilir.




Koç Ertuğrul Erdoğan


Erdoğan için önemli bir sezon olacak. Daha önce iki kez Fenerbahçe Ülker'de, bir kez de Türk Telekom'da 'sezonu bitiren koç' olan Erdoğan, ilk kez sezon başında bir takımın başında olacak. Sezon sonlarına bakarsak başarılı bir koç, bu sezon onu daha net bir şekilde değerlendirebiliriz.




Tahmin: Türk Telekom yeni sezonu kadrosunu yenileyerek başlıyor, önemli yerli gard ikilisi transfer ettiler ve yabancı transferinde Josh Carter gibi önemli bir transfer yaptılar. İlk aylarda takımın uyum sorunu yaşaması muhtemel ama sezonun ilerleyen bölümlerinde Erdoğan'ın da başarılı olmasıyla sezonu iyi bir yerde bitirebilirler gibi görünüyor. Telekom da bu yıl play-off kovalayacak takımlardan biri.









sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder