27 Ağustos 2014 Çarşamba

US Open 2. Gün-Erkekler

Amerika'nın 2. gününde de 1. tur maçları devam etti.

Favoriler:

Şu ana kadarki sert kort sezonunu oldukça iyi geçiren ve 2012'den sonraki ilk Masters'ını kazanan Roger Federer, idolü olarak gösterdiği Michael Jordan'ın da izlediği maçta Avustralyalı Marinko Matosevic'i adeta dağıttı.6-3, 6-4 ve 7-6'lık setlerle kazanan Roger Federer'in 2. setteki üst üste 2 puanı (passing shot ve tweener ile) izlenmeye değerdi.

4 numaralı seri başı David Ferrer ise Bosnalı oyuncu Damir Dzumhur karşısında ilk 2 seti çok rahat kazandı.3. sette Dzumhur'un servisleri bir anda yükselirken Ferrer buna iyi cevap veremedi ve 3. seti 6-2 kaybetti.4. sette tekrar üstünlüğü ele aldı ve maçı 4 sette noktaladı.

Diğer Seri Başları:

12 numaralı seri başı Richard Gasquet, Denis Istomin'e karşı ilk setin sonunda iyi iş çıkarttı ve Istomin set için servis atarken onun servisini kırdı.Bu andan sonra Istomin'in direncini düşürdü ve maçı 3 sette bitirdi.

Diğer bir Fransız Gael Monfils de ev sahiplerinden Jared Donaldson'u 3 sette rahat bir şekilde geçti.

İtalyan Fabio Fognini, Kazak Andrey Golubev karşısında çok rahattı.3 sette kazandı.

5. sete giden maraton maçta Roberto Bautista Agut, Avusturyalı Haider-Maurer'i mağlup etti.

Wimbledon da kendini oldukça geliştiren 35 yaşındaki yaşlı kurt Ivo Karlovic US Open'a da iyi başladı.4 sette Jarkko Nieminen'i yenerek 2. turda Marcel Granollers'in rakibi oldu.

26 numaralı Gilles Simon erken elendiği Masters'lardan sonra burada ilk turda Moldova'lı Rado Albot'u 3 sette yendi.

Diğer Turlayan İsimler:

Federico Delbonis, Bernard Tomic, Alejandro Gonzalez, Paolo Lorenzi, Adrian Mannarino, Tim Smyczek, Marcel Granollers ve Sam Groth.



Emin Kazdaloğlu
Twitter: @Nickonharf
abcspor.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder