30 Ağustos 2014 Cumartesi

US Open 5. Gün-Bayanlar (3. Tur)

Bayanlarda 3. tur maçlarının ilk kısmı dün yapıldı.

Seri Başları: 

Maria Sharapova ilk sette kendi oyunlarında genellikle berabere görülmesine rağmen servisini kırdırtmadı ve 2 tane break bularak 6-2 ile seti kazandı.2. sette 2 oyuncu da servislerine tutunmakta çok zorlandı.7 tane servis kırmanın görüldüğü bu sette Sharapova 6-4 ile seti kazandı ve 4. tura çıktı.

Sloane Stephens'ı harika bir geri dönüşle yenen Johanna Larsson, Jelena Jankovic karşısında dağıldı.Çok fazla basit hata yapıp maçta pek varlık gösteremeyen Larsson maçı 6-1 ve 6-0'lık setlerle kaybetti.

Son zamanların en ilginç maçlarından biri olan Sara Errani-Venus Williams maçının ilk seti 6-0 ile Errani'ye gitti.2. set bu sefer yine 6-0 ile Venus'ündü.Son set tie-break'e gitti ve harika bir maç sonuyla Errani tur atladı.

Günün diğer bir güzel maçında Lucie Safarova, Alize Cornet'yi 3 sette yendi.2 oyuncuda tarzları gereği çok fazla winner üretirken fazla sayıda da basit hata yaptı.Bu düellodan son sette daha fazla servis kıran Safarova galip çıktı.

Yine güzel bir eşleşme olan Andrea Petkovic-Caroline Wozniacki maçında Wozniacki servislerinde çok iyi gözükürken, return oyunlarında da en az kendi servislerindeki kadar agresifti.İlk sette birçok break şansı üreten Wozniacki seti 6-3 kazandı.2. sette basit hatalarını da daha da azaltan Wozniacki 2 tane servis kırarak bu seti de 6-2 kazandı.
  
Sürprizler:

Son zamanlarda sürpriz yenilgiler alabilen, bazı zamanlarda ilginç performans düşüklüğü yaşayabilen Angelique Kerber bu sefer de 3. turda Belinda Bencic'e kaybetti.Bunun sinyallerini ilk tur maçında vermişti halbuki ama bu maçtaki özellikle ilk setteki basit hataları onu US Open'dan etti.

28 numaralı seri başı Roberta Vinci 2 sette Shaui Peng'e kaybetti.Wimbledon'dan sonra burada da 4. tur gören Peng 2011'deki başarısını tekrar etmiş oldu.

Günün en büyük sürprizi Simona Halep'in elenmesi oldu.Halep ilk sette 5-2 önde iken dramatik bir şekilde tie-breakle seti kaybetti.2. sette direnci çok artan Lucic-Baroni puanları yönetir oldu.Erken bulduğu breakten sonra özgüveni de tavan yapan Lucic-Baroni kısa süre sonra 2. break'i de buldu ve maçı kazandı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder