12 Ağustos 2014 Salı

Türkiye İspanya'dan yenilgiyle dönüyor

         2014 FIBA Dünya Basketbol Kupası öncesi oynanan hazırlık maçında Türkiye deplasmanda İspanya'ya 55-77 ile yenildi.


Maçın hikayesinden bahsetmeye gerek yok, İspanya ilk dakikalardan itibaren kontrolü elinde tuttuğunu ve istediği zaman tempoyu yükselttiğini belirtelim. İspanya çok daha hazır ve tabii ki çok daha iyi bir kadroya sahip.



        Bireysel Performanslar


Emir Preldzic: Turnuva öncesi takıma katılması en çok tartışılan isimlerden biri olan Emir Preldzic günün en iyilerinden biri oldu. Gardlarda İspanyol gardlarına yenildiğimiz bölümlerde ipleri eline alan Emir'in özellikle potaya gidişlerde etkili olduğunu gördük, savunmada da Rudy karşısında başarılıydı. Emir 12 sayıyla takımın en skoreri oldu.


Ömer Aşık: Emir gibi turnuvaya katılma sürecinde ismini çok tartıştığımız Ömer Aşık fizik olarak hazır olmasa da, tecrübesiyle fark yarattı. İspanya'nın fizikli ve yetenekli uzunları karşısında ayakta kalan tek uzunumuzdu desek doğru olur. Ömer maçı 11 sayıyla bitirdi.


Cenk Akyol: Cenk de günün iyi isimlerinden biri oldu. Sonradan oyuna dahil olduğunda, hücumlarda doğru kararları verdi ve pozisyonları iyi değerlendirdi.


Sinan Güler: Sinan bildiğimiz Sinan... Kenardan gelip dinamizm getirdi, oyuna dahil olduğunda oyun kurucuya da önemli katkısı olabiliyor.


Barış Hersek: Barış'ın 'Ersan İlyasova tarzı' oynamasını bekliyoruz ama şu anda o performanstan uzak. Uluslararası tecrübe olarak zaten geride kalan Hersek hızlı olup fark da yaratamıyor, savunmada İspanyol uzunlarıyla baş edemedi.


Oğuz Savaş: Oğuz da bildiğimiz Oğuz... Savunmada İspanyol uzunlarıyla savaşmasını beklemek zaten hayal olurdu, özellikle Barış Hersek'le beraber pota altında olduğu dakikalarda pota altımız 'yol geçen hanı'na dönüyor.


Cedi Osman: Maça ilk beşte başlayan Cedi'ye ilk beşte başlamak yaramadı. Tecrübesizliğin de etkisiyle maça kötü başladı ve ilk yarının devamında da toparlanamadı. Cedi ikinci yarıya kenarda başladı ve böylece daha etkili oldu.


Barış Ermiş: Barış uluslararası alandaki kötü oyununu sürdürüyor, bugün de oyunda kaldığı bölümde saçma hatalar yaptı. Doğuş Balbay'ın üçüncü gard olarak daha iyi bir seçenek olduğu görülüyor.




                     Takım Oyunu


Türkiye'nin hücumlardaki ilk tercihi Pick&Roll oyunları. İspanya'ya karşı bunu çok iyi uygulayamadık ama en azından doğru pozisyonlar geliştirmeye çalıştığımızı söyleyebilirim. Türkiye'nin geride olduğu nokta ise dış şutlar. Takım olarak iyi dış şut atamıyoruz, başarılı pick&roll oyunlarının yanında dış şutları da sokarsak ciddi skor potansiyeli olan bir takım olacağız. Oyunda zaman zaman çok iyi savunma yaptık ama bu etkili savunmamızı maç geneline yayamadık, yaklaşık yirmi günlük sürede savunmamızın gelişmesini bekliyorum.



Ne olursa olsun, bu maçın bir hazırlık maçı olduğunu unutmayalım. İki gün sonraki İspanya maçı da farklı geçmeyebilir, sadece hazırlık açısından İspanya'nın gerisinde kaldığımızı söyleyebilirim. İspanya'nın Avrupa'nın en iyi kadrosuna sahip olduğu ve turnuvanın en azından yarı final için büyük favorisi olduğu da unutulmamalı...









sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder