6 Ağustos 2014 Çarşamba

Euroleague’e ilk bakış – B Grubu

         Euroleague’de transferler devam ediyor ve bazı takımların kadroları netleşmedi, yine de kuraları kısaca hatırlayalım ve eldeki kadrolara göre yorum yapmaya çalışayım. Bu yazıda Türk takımlarının yer almadığı tek grup olan B Grubu’na bakalım…


Bu grupta son şampiyon Maccabi’nin yanı sıra Euroleague’in her zaman favorilerinden biri olan CSKA Moskova var. Unicaja Malaga, Alba Berlin, Cedevita ve Limoges da grubun diğer takımları.


CSKA Moskova: Koç olarak Dimitris Itoudis’le anlaşan CSKA transfer çalışmalarını da Itoudis’in istekleriyle başlattı. İlk olarak Teodosic’le sözleşme uzatan CSKA gard pozisyonunda Pargo’nun yerine Nando de Colo’yla anlaştı. Forvet pozisyonunda Micov-Markoishvili değişikliğini yapan CSKA 3 ve 5 numaralı pozisyonlar için hala transfer yapmadı. (tabi Weems’i 2 numara olarak düşünürse Itoudis) Khryapa’nın da yaşının 32’ye geldiğini not edelim. CSKA’nın önemli oyuncular transfer edeceğini düşünüyorum ama transferde geç kaldıkları da bir gerçek, de Colo da oldukça kafa karıştırıcı bir isim, iki yıldır doğru düzgün oynamayan De Colo’nun ne yapacağını çok merak ediyorum.


Maccabi Tel Aviv: Geçtiğimiz sezonun üç kupalı takımı Maccabi kadrosunun en önemli isimlerini kaybetti. Euroleague şampiyonluğunun şüphesiz en önemli ismi David Blatt NBA’e giderken, Ricky Hickman Fenerbahçe Ülker’e, Tyrese Rice da Khimki’ye gitti. Jeremy Pargo-Marquez Haynes-Brian Randle kadroya katıldılar ve koç olarak da Blatt’in dört yıllık yardımcısı Guy Goodes görevlendirildi. Maccabi’nin bu sezon büyük hedefler peşinde koşma niyetinde olduğunu sanmıyorum, bu grupta elenecek değiller ama onlar da Efes gibi geleceğin sistemini kurmanın peşindeler.


Unicaja Malaga: Geçtiğimiz sezonun iyi takımlarından biri olan Unicaja yerinde transfer hamleleri yaptı, Türkiye’den Markovic-Golubovic’i transfer ettiler, eskiden Türkiye’de oynamış olan Will Thomas ve son olarak da Caleb Green 4 numara pozisyonunda oynayacaklar. Kuzminskas’ın bu yıl daha etkili olacağına inanıyorum. Luke Babbitt’le de prensip anlaşmasına vardılar, Babbitt NBA’de oynamazsa Malaga’da oynayacak, Zoran Dragic’i de unutmayalım, Unicaja çok potansiyelli bir takım. Koç Plaza da başarılı bulduğum koçlardan.


Alba Berlin:  Geçtiğimiz yıl Almanya’da final oynayan Alba Berlin kapalı kutu gibi. Tabu-Giffey-McLean gibi çok üst düzey olmayan isimler aldılar ama koç Obradovic’in üçüncü sezonu ve belli bir sisteme sahipler, taraftar faktörü de önemli.  


Cedevita Zagreb: Cedevita, Cibona’nın çekilmesinden sonra Euroleague’e davet edilmişti. Tecrübeli oyuncu Marko Tomas’a sahipler ve daha da önemlisi tecrübeli koç Jasmin Repesa’ya sahipler.


Limoges:  Fransa Ligi şampiyonu Limoges da son yıllardaki Fransız temsilcileriyle aynı kadere uğrayabilir. Westermann’ı kiraladılar ve Jamar Smith’i transfer ettiler, onların haricinde kadroyla ilgili bilgi yok. Renkleriyle de oldukça benzediği Nanterre’le aynı yolu izleyecekler gibi.



Tahmin: Grupta Unicaja Malaga dışında kadrosu belli olan bir takım olmadığı için tahmin yürütmek güç. Maccabi dördüncülüğe bile düşebilir derdim ama diğer takımlar o kadar zayıf ki dördüncülüğe kadar gerilemezler. CSKA’nın transferlerine bağlı olarak Unicaja Malaga-CSKA Moskova’nın ilk iki sırayı tutacağını düşünüyorum, dördüncülük için de Alba Berlin favori duruyor ama Cedevita da iyi transferler yapmaları durumunda orayı zorlayabilir.
                 
               
               


sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder