31 Ağustos 2014 Pazar

US Open Erkekler-3. Tur

Bayanlarda dün tamamlanan 3. turlar, erkeklerde dün yeni başladı.

Seri Başları:

1 numaralı seri başı Novak Djokovic, ABD'li Sam Querrey karşısında rahat bir maç oynadı.Tüm setlerde birkaç sefer servis kıran Djokovic, zaman zaman rüzgarında etkili olduğu maçta tuhaf anlar yaşattı.Oyunundan sıkılıp farklı vuruşlar deneyen Djokovic 2. sette Querrey'in sete tekrar dönmesini de sağlamıştı.Ama kontrolü maç boyunca elinde tuttu ve 6-3, 6-2 ve 6-2 ile kazandı.

8 numaralı seri başı Andy Murray ise 1. tur maçının bir benzerini oynadı.Rahat 1. setten sonra daha zor bir 2. set oynayan ve kazanan Murray, 3. seti 6-4 ile kaybetti.4. sette çok daha rahat olan ve 3 sefer servis kıran Andy Murray 4 sette 4. tura çıktı.

Günün en güzel maçlarından Philipp Kohlschreiber-John Isner maçında tie-break'lerde Isner'a müthiş üstünlük sağlayan Kohlschreiber gülen taraf oldu.2 oyuncununda birçok servis kırma puanı harcadığı maçta Isner 2. setin başlarında break'i buldu.Setin devamı biraz Isner'ın servis performansındaki insafına kalmıştı ve Isner rahat bir şekilde seti aldı.Ama 1. 3. ve 4. setlerin tie-break'ini müthiş oynayan Kohlschreiber Isner'a üstünlük kurdu ve 4. tura çıktı.

Isner-Kohlschreiber maçıyla hemen hemen aynı saatte oynana Jo Wilfred Tsonga-Pablo Carreno Busta maçı 6-4'lük 3 setle Tsonga'ya gitti.Bitirici noktalarda çok ön planda olan Tsonga, Busta'nın servis kırmasına izin vermedi ve maçı kazandı.

Karşılıklı servis kırılmaların görüldüğü ve yine bir tie-break düellosuna dönen maçta Milos Raonic-Victor Estrella Burgos'u 3 tie-break sonucunda yendi.

Nick Kyrgios-Tommy Robredo maçında ilk 2 set karşılıklı olarak kazanıldı.3. setin tie-break'inde öne çıkamayan Kyrgios önemli bir fırsatı tepti ve seti kaybetti.4. sette de tek servis kırma puanıyla işi bitiren Robredo 4. tura çıktı.Kyrgios 47 basit hatasına karşın 55 winner üretti ancak bu yeterli olmadı.

Yakın geçmesi düşünülen maçta Kei Nishikori Leonardo Mayer'i 3 sette mağlup etti.Nishikori, Mayer'in özellikle 2. servislerine müthiş hücum etti ve rakibinin servislerini bu şekilde tehdit etti.Maç boyunca 6 kez servis kıran Nishikori 4. tura çıktı.

Stan Wawrinka Blaz Kavcic'in maça çıkmamasıyla 4. tura çıktı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder