5 Ağustos 2014 Salı

Rogers Cup’ta Günün Özeti (Salı)

           Erkeklerde Toronto’da, kadınlarda Montreal’de oynanan Rogers Cup tenis sezonunda Grand Slam olmayan en yüksek profilli oyuncuların yer aldığı turnuvalardan biri. Günün özetine bakalım, her zamanki gibi önceliği bayanlara vererek…



WTA Montreal
               

                Rogers’ta Rogers’tan büyük sürpriz

                Günün sürprizine Shelby Rogers imza attı. İkinci tur maçında dünya 113.sü Amerikalı Rogers evsahibesi Eugenie Bouchard ile karşılaştı ve maçı çok ilginç bir mücadele sonrası kazandı. İlk sette rakibine oyun vermeyen Rogers ikinci seti 2-6 ile kaybetti ama üçüncü sette yine rakibine oyun vermedi ve üst tura yükseldi. Rogers servislerinden daha yüksek bir oranda puan çıkardı ve toplam puanlarda 77-58’lik üstünlük sağladı.
               

                Günün maçları

                Günün üç sete uzayan diğer maçlarına bakalım…

                _ Tahmin ettiğim gibi günün en çekişmeli maçı Vika Azarenka ile Alize Cornet arasında oynandı. 2:27 dakika süren maçı Azarenka kazandı ve üçüncü tura yükseldi, ilginç bir not da Cornet’nin toplam puanlarda 93-89 ile önde olmasıydı, Cornet’in maç boyunca toplam 11 çift hata yaptığını da not edelim.

                _ Venus Williams kariyerindeki ilk Kanada galibiyetini Anastasia Pavlyuchenkova  karşısında elde etti. 2:16 dakikalık maç oldukça zorlayıcıydı, Venus final setinde çok iyi servis attı ve iki kez servis kırarak sonuca gitti.

                _ İtalyanlar için felaket bir turnuva oldu.  İtalyan Camila Giorgi de Elena Vesnina’ya üç sette yenildi. Final seti tie-break’e kaldı, Vesnina tie-break’le ikinci tura yükseldi.

                _ Turnuvadaki son İtalyan Karin Knapp de Caroline Garcia’ya üç sette yenildi.


                Favoriler

                Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki, Carla Suarez Navarro, Sam Stosur, Ekaterina Makarova ve Garbine Muguruza ilk turu rahat geçen favoriler oldular.





ATP Toronto

                Toronto’da hiçbir sürpriz sonucun olmadığı bir günü geride bıraktık.
               

                Ekselansları güle oynaya


                _ Roger Federer ikinci turda inanılmaz rahat bir maç çıkardı. Önceki gün Janowicz’i yenen Polansky bu kez tutunamadı, ilk sette 2 oyun alan Polansky ikinci sette hiç oyun alamadı. Federer’in sıradaki rakibi Cilic-Jaziri galibi olacak.


                Zorlanan favoriler


                _ İkinci tur maçında Stan Wawrinka Benoit Paire karşısında ilk seti kaybetti ama final setinde tie-break’i alarak üçüncü tura çıktı. Wawrinka toplam puanlarda 100-99 önde bitirdi, bu da maçın ne kadar çekişmeli olduğunu anlatıyor.

                _ Richard Gasquet ile Vasek Pospisil Cumartesi gününden sonra iki gün ara vermişlerdi, Salı günü Toronto’da rövanşa çıktılar. Rövanşı Gasquet kazandı, iki set de tie-break’e gidecekken son anda servis kırdı ve 7-5’lik setlerle ikinci tura çıktı.

                _ Donald Young, Dancevic’i ; Ivo Karlovic de Tomic’i geriden gelerek yenmeyi başardılar.

                _ Tenis yetenekleri olarak birbirine denk tenisçilerin mücadelelerinde Fognini Youzhny’yi ve Robredo Kohlschreiber’i ikişer sette geçmeyi başardılar.





sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder