26 Ağustos 2014 Salı

US Open 1. Gün-Erkekler

Sezonun son Grand Slam'ine dün itibariyle başladık.

İlk günde erkeklerde 1 numaralı seri başı Novak Djokovic, 3 numaralı seri başı Stan Wawrinka, 5 numaralı seri başı Milos Raonic ve 8 numaralı seri başı Andy Murray'de kortta olan önemli isimlerdi.

- 1 numaralı seri başı olarak buraya gelen ama Wimbledon'u kazandıktan sonra şu ana kadar pek iyi bir sert kort sezonu geçirmeyen Novak Djokovic ilk turda Arjantinli ve Dünya 79 numarası Diego Schwartzman ile karşılaştı.İyi bir servis performansıyla götürdüğü maçı 6-1, 6-2 ve 6-4'lük setlerle kazanarak 2. tura çıktı.

- Bu sezonun Avustralya Açık şampiyonu olan Stanislas Wawrinka da aynı şekilde Djokovic gibi iyi bir sert kort sezonu geçirmiyor şu ana kadar.İlk turda Çek oyuncu Jiri Vesely ile karşılaştı.Maçın ilk setinde Wawrinka çok rahat gözükürken bulduğu erken break ile iyice rahatladı ve ilk seti 25 dakikada bitirdi.2. setin ilk oyununda break bulmaya çok yaklaştı ama orada break bulamaması maçın kritik noktalarından biri oluşturdu.Vesely'nin direnci arttı ve 4-4 iken Wawrinka'nın servisini kırdı.Set için servis attığı oyunda baskıyı iyi göğüsleyemedi.Devamında set tie-break'e kadar uzandı.Tie-break'te de Wawrinka avantajı yakalamasına rağmen erken noktalayamadı.2. kez saha değişiminden sonra Vesely'nin de basit hatalarının artmasıyla beraber seti bitirdi.2. seti kazanamamasına rağmen direnci artan Vesely, 3. sette rallilerde daha iyi gözüken taraftı.Yine karşılıklı servis kırmaların görüldüğü set tie-break'e gitti.Bu sefer tie-break'i daha da iyi oynayan Stan Wawrinka maçı orada noktaladı.

- Geçen sezonki Wimbledon zaferinden sonra bir anda sakatlığının da etkisiyle düşüş yaşayan Andy Murray buraya 8 numaralı seri başı olarak geldi.İlk turda Hollandalı Robin Haase ile karşılaştı.Maçın ilk 4 oyununu üst üste Andy Murray kazanırken, Haase için maç bu 4 oyundan sonra başladı.İlk önce verdiği 2 breakten birini geri aldı.Daha sonra kendi servisine de tutundu.5-3 iken Andy Murray set için servis atarken bir kez daha servis kırma puanı buldu ancak değerlendiremedi ve Murray seti o oyunda bitirdi.2. sette daha da iyi gözüken Haase setin başında break'i buldu ama hemen sonraki oyunda geri verdi.Tie-break'e giden seti Andy Murray kazandı.3. sette Haase aynı 2. sette olduğu gibi erken break bularak başladı.Daha sonra oyunlarına tutundu ve Murray'ninde biraz seti bırakmasıyla birlikte 6-1 ile seti çok kolay kazandı.4. set üst üste karşılıklı servis kırmalarla geçildi.Maçın kırılma anın olan 4. setin 10. oyunundan sonra Haase 1 break daha verince bu ona maça mal oldu ve 4 set sonunda Andy Murray tur atladı.

- Kariyerinin Amerika Açık'taki en yüksek seri başına ulaşan Milos Raonic, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam'de ana tabloda yer alan Japon Taro Daniel ile karşılaştı.İlk 2 sette çok iyi servislerle rakibine neredeyse hiç puan vermeyen Raonic bulduğu break puanlarını da iyi değerlendirerek setleri kazandı.3. sette Daniel, Raonic'e karşı direnç koydu ve break'i de buldu.Raonic'in de break bulduğu set tie-break'e gitti.Tie-break'te hiç varlık gösteremeyen Daniel maçı 3 sette kaybetti.

- Rogers Cup finalinde Roger Federer'i mağlup ederek 2008'den sonra ilk kez Masters kazanan Tsonga Cincinnati'ye erken veda etmişti.Burada da ilk turda 2012'den sonra çok büyük düşüş yaşayan Juan Monaco ile karşılaştı.İlk seti kazandıktan sonra 2. seti 6-4 ile kaybetmesine karşın 3. ve 4. sette hata yapmayarak 2. tura çıktı.

Diğer seri başları:

- Philipp Kohlschreiber, Fransa Açık'ta az da olsa dikkatleri üzerine çeken Facundo Bagnis'i 3 sette geçti.

- 5 sete giden maçta Fernando Verdasco, Sloven oyuncu Blaz Rola karşısında zorlanmasına rağmen kazandı.

- 24 numaralı seri başı Julien Benneteau ilk turda Benoit Paire ile karşılaştı.Bu zor ilk tur maçında son sette iyi returnlerle oynayan Paire 2. tura çıkan isim oldu.

- 30 numaralı seri başı Jeremy Chardy de Alejandro Falla ile karşılaştı.İlk setini tie-break'te kaybettiği maçı 4 sette kazandı.

- Wimbledon'da harika iş çıkartan Nick Kyrgios burada da 21 numaralı seri başı Mikail Youzhny'yi 4 sette yendi.

- 16 numaralı seri başı İspanyol Tommy Robredo ilk turda karşılaştığı Roger-Vesselin2i 3 sette geçti.

- Leonardo Mayer, Albert Montanes'in 2. sette maçtan çekilmesiyle turlayan diğer bir isim oldu.


Diğer turlayan isimler:

Thomaz Bellucci, Blaz Kavcic, Adreas Seppi, Simoıne Bolelli, Matthew Ebden, Peter Gojowczyk, Paul-Henri Mathieu, Michael Llodra, Aleksandr Nedovyesov, Pablo Carreno Busta, Andrey Kuznetsov ve Matthias Bathinger.


Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

abcspor.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder