28 Ağustos 2014 Perşembe

US Open 3. Gün-Erkekler

Bayanlarda 2. günde bitirdiğimiz ilk tur maçlarını erkeklerde dün tamamladık.

Önemli Seri Başları:

İlk turda Lleyton Hewitt ile karşılaşan Tomas Berdych ilk sette erken bulduğu breakten sonra -setin devamında servis kırma puanı göstermesine rağmen- sete rahat giderek ilk seti kazandı.2. sette Hewitt 4-3 önde iken Berdych'in servisini kıramadı ve orada setten oldu.Üst üste 3 oyun kazanan Berdych seti 6-4 kazandı.3. sette de karşılıklı servis kırmalar görüldü ancak 2. sette psikolojik avantajı eline geçiren Berdych bu seti de 6-3 kazandı ve 2. tura çıktı.

Fena sayılmayacak bir şekilde sert kort sezonu geçiren Feliciano Lopez ilk turda oldukça zorlandı.Ivan Dodig karşısında 5 set sonunda Dodig'in maçtan çekilmesiyle kazanarak 2. tura çıktı.Maçta oldukça istikrarsız bir görüntü çizdi Lopez.4. setin sonunu harika oynarken 1. sette adeta yoktu.

En başarılı Grand Slam'i Amerika Açık olan Maric Cilic ilk maçında hiç terlemedi.İlk seti 6-3 kazandıktan sonra 2. sette Marcus Baghdatis'in çekilmesiyle 2. tura çıktı.

18 numaralı seri başı Kevin Anderson da maraton maçlardan birini oynadı.Maç boyunca nefes kesen anlar izledik.Son set de tie-break'e gitti. (Diğer Grand Slamlerin aksine Amerika Açık'ta son sette de tie-break uygulaması var.) Son setin tie-break'inde Cuevas'ı sirkülase eden Anderson 2. tura çıktı.

Son zamanlarda oldukça iyi oynayan ve iyi bir çıkış yapan Grigor Dimitrov ilk turda zorlanmayan ilk 10 oyuncularından biriydi.Amerikalı Ryan Harrison'ı 3 sette geçerek 2. turun yolunu tuttu.

2. tur maçını oynayan Stan Wawrinka ilk turda olduğu gibi çok tatmin edici gözükmedi.Thomaz Bellucci'ye 3. seti kaybetti ancak 4. setin tie-break'inde çok rahat oynadı ve 3. tura çıktı.


Diğer Tur Atlayan İsimler:

Jerzy Janowicz, Illya Marchenko, Ernests Gulbis, Dominic Thiem, Tatsuma Ito, Teymuraz Gabashvili, Alexander Kudryavtsev, Martin Klizan, Dudi Sela, David Goffin, Joao Sousa ve Jeremy Chardy'yi eleyerek 3. tura çıkan Blaz Kavcic.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder