5 Ağustos 2014 Salı

Euroleague’e ilk bakış – Anadolu Efes ve A Grubu

           Euroleague’de transferler devam ediyor ve bazı takımların kadroları netleşmedi, yine de kuraları kısaca hatırlayalım ve eldeki kadrolara göre yorum yapmaya çalışayım. İlk yazımda Euroleague A Grubu’nu inceleyeceğim…


Bu grupta temsilcimiz Anadolu Efes’in yanı sıra Real Madrid, Zalgiris Kaunas, Nizhny Novgorod ve Dinamo Sassari takımları yer alıyorlar. Elemeleri kazanacak olan takım da bu grupta yer alacak, kadro kalitesi olarak Unics Kazan’ın elemelerdeki bütün takımlardan birkaç gömlek üstte olduğunu söyleyebiliriz, hatta Unics’in Euroleague’de de ilerleyeceğini ve çeyrek finali zorlayacağını düşünüyorum. Grupta yer alan beş takıma bakalım:


Real Madrid: Geçtiğimiz sezonu İspanya Ligi ve Euroleague’de finalist olarak bitiren Real Madrid genel beklentinin aksine yola Pablo Laso’yla devam ediyor. Geçen sezonki takımın iskeletini korurken, birkaç önemli takviye yaptılar. Mirotic’in yerine Nocioni, Darden’in yerine Maciulis oldukça başarılı transferler oldu. Draper’ın yerine Arjantin’den Campazzo geldi. KC Rivers’ın da takıma katıldığı yazılıyor ama resmi bir açıklama yok. Real Madrid’in bu grubun favorisi olduğu tartışılmaz bir gerçek, bence geçen seneye göre daha iyi bir kadro kurdular. Geçen sezonki kadrolarını ve oyun tarzlarını çok beğenmiyordum, bu sene Euroleague’in en büyük favorisi olup olmadıklarını maçlar oynandıkça göreceğiz.


Anadolu Efes: Efes Ivkovic göreve geldikten sonra kadrosunu en erken oluşturan takımlardan biri olmuştu ama Birkan Batuk’un sakatlığı planları bozdu. Batuk’un yerine Cenk Akyol’un transfer edilmesi bekleniyor, gençler kategorisinde çok iyi maçlar çıkaran Okben Ulubay-Furkan Korkmaz da zaman zaman süre bulabilirler.


Zalgiris Kaunas: Bu sene Euroleague’de ne yapacağını en çok merak ettiğim takımlardan biri. Tecrübeli Darius Songaila’dan sonra iki NBA patentli oyuncu Maalik Wayns-James Anderson’ı transfer ettiler. Kadrodaki tecrübeliler Jankunas-Javtokas’ı da unutmamak lazım. Onların yanında Milaknis-Dimsa-Lipkevicius-Kupsas gibi önemli gençlere sahipler.


Nizhny Novgorod: Geçen yılın Avrupa’da en flaş takımı olan Nizhny takımın en büyük yıldızı olan koç Lukic’i Banvit’e kaptırdı. Yeni koç Bagatskis’ten sonra Parakhouski-Thompkins-Kinsey transferlerini yaptılar, Rochestie Novgorod’da önemli gelişim göstermişti ve orada kaldı, Khvostov-Antonov da önemli isimler.


Dinamo Sassari: Siena’nın yerine Euroleague’e davet edilen Sassari mütevazi bir bütçeye sahip, transferde de agresif değiller. David Logan en önemli transferleri oldu, onun haricinde genç sayılabilecek bir kadroyla yola çıkıyorlar.


Elemeler: Elemelere de kısaca bakalım. Açık favori Unics Kazan’ın yarı finaldeki muhtemel rakibi Hapoel Jerusalem de iddialı olabilir, tablonun altında ise Strasbourg var.



Tahmin: Elemeleri Unics Kazan kazanırsa grubun Real-Unics-Efes-Zalgiris şeklinde biteceğini düşünüyorum, tabii bu grupta ilk dört içinde yer almak haricinde sıralamanın önemli olmayacağını bir kez daha hatırlatayım, özellikle Unics-Efes-Zalgiris gibi takımın iskeletiyle çok oynayan takımların ilk turda ilginç sonuçlar almaları muhtemel.
                 
               
               


sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder