28 Ağustos 2014 Perşembe

US Open 3. Gün-Bayanlar

Bayanlardaki takvim erkeklere nazaran çok daha düzenli bir şekilde ilerlerken 2. tur maçları dün itibariyle başladı.

Yüksek Seri Başları:

İlk turda 3. setin 7. oyunundan sonra kabus yaşayan Angelique Kerber 2. turda Alla Kudryavtseva'e karşı rahat bir oyun sergiledi.Bulduğu servis kırma puanlarını çok iyi değerlendiren Kerber 2. sette sonuca rahat gitti.

İlk sette servis kırarak rahatlayan ancak sonrasında verdiği servis kırma puanlarını çeviremeyen Maria Sharapova ilk seti Alexandra Dulgheru karşısında kaybetti.Ancak 2. ve 3. sette çok iyi gözükerek servisini kırdırmayan Sharapova etkili groundstroke'larıyla sonuca gitti.

İlk turdaki gerginliğini üzerinden attıktan sonra çok daha rahat oynamaya başlayan Simona Halep, Jana Cepelova'ya sadece 3 oyun vererek 3. tura çıktı.

Son 2-3 ay içinde iyi bir form grafiği yakalayan Caroline Wozniacki Belaruslu Aliaksandra Sasnovich karşısında rahattı.2 sette 3. tura çıktı.

9 numaralı seri başı Jelena Jankovic yoluna devam eden diğer bir seri başı oldu.

Diğer Seri Başları ve Tur Atlayanlar:

Lucie Safarova Çinli rakibin karşısında 1 set kaybederek 2. tura çıktı.

Şu ana kadar iyi bir sezonu geride bırakan Alize Cornet Amerika Açık'taki en iyi derecesi olan 3. tura tekrar çıkmış oldu.

İtalyan Roberta Vinci de ilk seti Irina Camelia-Begu karşısında kaybetmesine rağmen 3. tura çıktı.

Sabine Lisicki ev sahibi oyunculardan Madison Brengle'yi eleyerek 3. turda.

Venus Williams Date-Krumm karşısında çok sıcak havada oynadığı zorlayıcı maça 2. turda çok rahattı.2 sette 3. tura çıktı.

Diğer bir İtalyan Sara Errani ihtiyacı olan ilk servislerini bu maçta da çok iyi kullandı.2 sette  Anastasia Rodionova'yı rahat eledi.

Andrea Petkovic, Belinda Bencic ve  Mirjana Lucic-Baroni 3. tura çıkan diğer isimler oldu.

Sürprizler:

İlk turda rahat gözüken Agnieszka Radwanska Wimbledon'da çok iyi gözüken Shaui Peng'e 2 sette elendi.Birkaç sefer maç puanı çevirmesine rağmen kendi standartlarında çokça basit hata yaptı ve maçı kaybetti.

Bu sezon oldukça kötü bir performans gösteren Sloane Stephens 1. seti 7-5 ile kazandıktan sonra 2. sette de 3-0'ı bulmuştu ama bu andan sonra anlam vermediğim bir şekilde mental olarak çöktü.Üst üste oyunlarına tutunamadı, inanılmaz derecede basit hata ile oynadı.İlk önce 2. seti kaybetti.Daha sonra 3. sete de kötü başladı.Çok iyi savunma yapan, iyi oynayabileceğinin farkında olan Johanna Larsson gerçekten çok etkili oynadı ve 3. tura çıktı.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder