31 Ağustos 2014 Pazar

US Open-Bayanlar 3. Tur (Devam)

Dünkü maçlardan sonra bayanlardaki tüm 3. tur maçları sonuçlandı.

Seri Başları:

En büyük favori Serena Williams vatandaşı Varvara Lepchenko'yu 6-3'lük 2 setle yenerken oldukça zorlandı.Özellikle 2. sette break'i bulana kadarki kendi servis oyunlarında servis kırma puanları gösterdi ve müthiş bir kararlılıkla bu puanları karşıladı.Puanlardan sonraki tepkileri bu Grand Slam'i ne kadar istediğini gösteriyor diye düşünüyorum.Özellikle 2. setin 6. oyunu bunun en büyük göstergesiydi.

İlk turdaki maçından sonra biraz olsun rahatlayan ve servisleri her geçen maç daha da yükselen Victoria Azarenka 3. turda da Elena Vesnina'yı çok rahat geçti.Vika 6-1'lik 2 set sonunda galip gelirken sadece 8 basit hata yaparak bu alanda harika bir istatistik çıkardı.

7 numaralı seri başı Eugenie Bouchard aynı 2. tur maçında olduğu gibi tie-break sonucunda 1 set kaybederek tur atladı.Çoğu maçta olduğu gibi Genie'nin bu maçında da basit hatalar çok belirleyici oldu.Kaybettiği 2. sette 10 winner'ına karşın 21 tane basit hata yaptı.Basit hatalarını biraz olsun sınırladığı zaman durdurulması güç bir oyuncu haline geliyor.

11 numaralı seri başı İtalyan Flavia Pennetta 3. turda yine rahat bir galibiyet aldı.2. turda olduğu gibi yine ABD'li (Nicole Gibbs) bir oyuncuyla karşılaşan Pennetta sadece 4 oyun vererek maça uzandı.

2. turda Ana Ivanonic'i eleyerek sürpriz gerçekleştiren Pliskova, Casey Dellacqua karşısında ilk servislerini oyuna çok yüzdeli sokamamasının ve fazla basit hatasının kurbanı oldu.3 sette kaybederek turnuvaya veda etti.

Genç Kazak Zarina Diyas 3. turda Ekaterina Makarova karşısında kaybederek ilk kez ana tabloda yer aldığı bu sezonda son Grand Slam'ini 3. turda tamamlamış oldu.

Sürprizler:

Bu sezon Miami Masters'da Carla Suarez Navarro'ya kaybeden Kaia Kanepi US Open'da çok rahat bir galibiyet aldı.Suarez Navarro'nun çok sayıda basit hata yaptığı maçı Kanepi 7-5 ve 6-0'lık setlerle kazandı.

Günün en büyük sürprizi 3 numaralı seri başı Petra Kvitova'nın elenmesi oldu.Son Grand Slam şampiyonu Kvitova Sırp Aleksandra Krunic karşısında 6-4'lük 2 setle kaybetti.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder