20 Ağustos 2014 Çarşamba

Yunanistan-Türkiye Maçından Notlar

           2014 Dünya Basketbol Kupası öncesi Türkiye, Yunanistan deplasmanında oynadığı hazırlık maçından 56-70'lik yenilgiyle ayrıldı. Bu maçın rövanşı Cuma günü Ülker Sports Arena'da oynanacak.



(Geçen haftaki İspanya maçlarından farklı bir yazı stili tercih ediyorum, tek tek bireyleri incelemek yerine maçın gidişatıyla beraber performanslara bakalım)


Türkiye maça Barış Hersek'siz çıktı. Hersek'in yokluğunda Kerem Gönlüm ilk beş başlarken, Cedi Osman'ın yerine de Cenk Akyol ilk beşe girdi, Kerem Tunçeri de ilk beşe döndü. İlk beş Tunçeri-Cenk-Emir-Gönlüm-Aşık şeklinde oluştu.


Maçın başında Cenk-Emir ikilisi sahadayken Yunanistan'ın kanat oyuncularını durdurmakta zorlandık, özellikle Papanikolau ciddi sorun yarattı. Sakatlıktan dönen Tunçeri'nin iki orta mesafeli basketi durumu dengeledi, ilk çeyreğin ikinci yarısında biraz da mecburiyetten dolayı beklenen çift pivotlu sisteme döndük ama Savaş-Aldemir ikilisi oyundayken savunmada aksadık, Giannis Anteto.'nun etkili oyunuyla fark açıldı. İlk çeyrek 24-16 sona erdi.


İlk çeyreğin sonu-ikinci çeyreğin başında Ender Arslan'ın etkili oyunuyla farkı 3 sayıya kadar indirdik ana devamında Giannis'in müthiş oyunuyla Yunanistan 14-2'lik bir seri yakaladı, bu bölümde dış oyunculardan Sinan Güler'in çok kötü oynadığını ve pota altında Furkan Aldemir'in adeta ezildiğini not edeyim. Devre sonunda Ömer Aşık'ın dönmesiyle farkı biraz kapattık: 41-33



İkinci yarıya Emir-Sinan değişikliğiyle başladık, Sinan Güler ilk yarının aksine hücumda çok etkili bir oyun oynadı ama takımdaki diğer oyuncular Sinan'a eşlik etmeyince fark tekrar açıldı: 52-39 (25.dk) Bu bölümde kısa bir süre Savaş-Aşık yanyana oynadılar ve Savaş-Aldemir'den daha etkili bir ikili olduklarını gördük ama Aşık'ın yorulması nedeniyle değişikliğe gidildi. Emir Preldzic'in şut pozisyonunda sert bir şekilde yere düşmesi kötü oldu ve maçın kalanında oynamadı, umarım iyi olur, onun iyi olması hayati derecede önemli. Üçüncü çeyrek 58-48 bitti.


Son çeyreğin başında tek uzun olarak Ömer Aşık'ı kullandık, hücumda etkisiz olurken savunmada Printezis haricinde Yunanistan'ı durdurduk. Dış oyunculardan katkı alamayınca farkı kapatamadık ve sahadan farklı yenilgiyle ayrıldık.





Kadrodan çıkarılacak oyuncular: Bu maçta Barış Hersek sakatken Doğuş Balbay-Barış Ermiş de süre almadı, bir süre de Melih Mahmutoğlu oyun kurucu olarak oynadı. Anlaşılan, bir sakatlık olmaması halinde takımdan çıkarılacak son iki oyuncu Doğuş Balbay-Barış Ermiş olacaklar.





Genel Yorum


Sanırım kimse bugün Türkiye'nin Yunanistan'ı ezerek geçmesini beklemiyordu. Bugün dış şutörlerimizden biri bile formda olsaydı maça ortak olabilirdik ama hiçbir dış oyuncudan katkı alamayınca maça ortak olamadık. Eşleşmelerde dengesizlik yaratan Printezis-Anteto. dışında rakibi de çok iyi savunduk.







sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder