27 Ağustos 2014 Çarşamba

US Open 2. Gün-Bayanlar

Bayanlarda tüm 1. tur maçları dün itibariyle tamamlandı.

Favoriler:

1 numaralı seri başı ve en büyük favori Serena Williams ilk turda çok iyi bir görüntü çizdi.Maç boyunca çok konsantre görünen Williams'ın servisleri de harika çalıştı.6-3 ve 6-1 ile setleri kazanarak 2. tura çıktı.

İlk turun güzel maçlarından Alison Riske-Ana Ivanovic maçında gülen taraf Ivanovic oldu.Wimbledon'dan sonra set kortta çok istikrarsız oynayan Riske bu maçta da pek varlık gösteremedi.Maç boyunca %59 ile rakibinin servislerinden puan alan Ivanovic defalarca servis kırarak maçı rahat kazandı.

Son Grand Slam şampiyonu Petra Kvitova daha önce burada 3. tura çıkma başarısı gösteren Kristina Mladenovic'e 54 dakikada sadece 1 oyun verdi.

Bu sezonun Grand Slamler bazında belkide en iyisi olan Eugenie Bouchard, Olga Govortsova karşısında iyi servislerle sonuca gitti.6-2 ve 6-1'lik setlerle kazanan Bouchard Amerika Açık'taki şu ana kadarki en büyük başarısı olan 2. tura çıkmış oldu.

Diğer Seri Başları:

Bu sezon adından zaman zaman bahsettiren, Grand Slamlerde iyi oyunlar koyan, bayanlarda Amerika'nın 3 numarası olan Madison Keys; Jarmila Gajdosova'yı rahat bir oyunla yendi.

Günün en büyük sürprizlerinden biri Svetlana Kuznetsova'nın elenmesi oldu.Yeni Zelandalı Marina Erakovic 3 sette Kuznetsova'yı elemeyi başardı.

Sakatlıkların ardından 16 numaralı seri başı olan Azarenka Japon Doi karşısında öldü öldü dirildi.İlk seti tie-break ile kaybettikten sonra uzun oyunlarda iyi iş çıkarttı ve 2. tura çıktı.

15 yaşındaki Catherine Bellis'in Dominika Cibulkova'yı elemesi diğer bir sürpriz oldu.Kariyerinin ilk Grand Slam'ine harika başlayan Bellis umarım ilerde önemli bir oyuncu haline gelir.

Ekaterina Makarova 2 sette Amerikalı Grace Min'i mağlup etti.

Wimbledon'da adından çokça bahsettiren B.Zahlavova Strycova Us Open'a da iyi başladı.Ashleigh Barty'yi 2 sette geçerek 2. tura çıktı.

İyi bir çiftler oyuncu olan Shaui Zeng Wimbledon'daki iyi işinden sonra Amerika'ya erken veda etti.Mona Barthel'e karşı sadece 3 oyun alabildi.

Sakatlıklarından sonra iyice düşüşe geçen ve 24 no.lu seri başı olan Samantha Stosur ilk turda başka bir Amerikalı Lauren Davis'i yendi.

Carla Suarez Navarro, Fransa Açık'ta 4. tur gören Ajla Tomljanovic'i 3 sette yendi.

Başka bir İtalyan Flavia Pennetta, Julia Goerges karşısında iyi bir ilk set çıkarttı.İkinci sette Goerges forehandlerini çok etkili kullandı ve bulduğu 2. break'ten sonra o break'i geri vermeyerek seti kazandı.3. sette 1. sete benzer bir maç izledik.Üst üste breaklerle rahatlayan Pennetta maçı kazandı.

Anastasia Pavlyuchenkova rahat tur atlayan bir başka isim oldu.

Avustralyalı Casey Dellacqua 2 sette P.Mayr-Achleitner'i mağlup etti.

Diğer Turlayanlar:

Karolina Pliskova, Qiang Wang, Nicole Gibbs, Shelby Rogers, Coco Vandeweghe, Kaia Kanepi, Varvara Lepchenko, Vania King, Petra Cetkovska, Aleksandra Krunic, Elena Vesnina, Christina McHale, Zarina Diyas, Polona Hercog, Monica Niculescu ve Sorana Cirstea.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder