30 Ağustos 2014 Cumartesi

US Open 5. Gün-Erkekler

5. günün sonunda erkeklerde tüm 2. tur maçları bitmiş oldu.





Seri Başları:

6 numaralı seri başı Tomas Berdych zaman zaman entresan sonuçlar alabilen Martin Klizan'ı 5 sette yenebildi.İlk sette 10 dakikalık kendi servis oyununda servisini kırdırmadı.Ardındaki oyunda Klizan'ın servisini kırarak Klizan'ın direncini düşürdü ve ilk seti kazandı.2. sette Klizan daha iyi servis atmaya başladı ve bulduğu tek servis kırma ile 2. seti kazandı.3. setin hemen başlarında Berdych servis kırınca rahatladı ve 2. break'i de bularak seti 6-2 kazandı.4. set 1. setle birlikte maçın en çekişmeli seti oldu.Berdych sürekli Klizan'ın servislerini tehdit etti ama servis kırma puanı üretmekte zorlandı.Klizan da bulduğu tek break puanında servis kırınca seti 6-3 kazandı.Son sette Berdych, Klizan'ın servislerinde sürekli tehdit oluşturdu.Bulduğu breakle birlikte maçı kazandı ve 3. tura çıktı.

11 numaralı seri başı Ernests Gulbis ilk 2 seti Thiem karşısında kazandıktan sonra özellikle fiziksel olarak düşüşe geçti.3. sette 15, 4. sette de 21 basit hata ile oynayan Gulbis, 4. seti kaybettikten sonra mola alarak soyunma odasına gitti.Daha sonra maça devam eden Gulbis sahada iyi hareket edememesine rağmen maça devam etti.Ancak Thiem'e 3 sefer servisini kırdıran Gulbis maçı 5 sette kaybetti.

7 numaralı seri başı Grigor Dimitrov, İsrailli oyuncu Dudi Sela çok çok rahat mağlup etti.Maç sonu röportajında bu kadar rahat kazanmayı beklemediğini söyleyen Dimitrov 6-1, 6-2 ve 6-2 ile kazandı.

2 numaralı seri başı ve en büyük favorilerden Roger Federer, Sam Groth karşısında genel olarak rahat bir maç geçirdi.2. ve 3. sette servisini kırdırmasına rağmen 2 servis kırma ile setleri kazanan Federer, 3 tane 6-4'lük setle 3. tura çıktı.

Geçen sene burada yarı final gören Richard Gasquet, Paolo Lorenzi'yi 3 sette geçti ve Alejandro Gonzalez'i 3 sette yenen diğer bir Fransız Gael Monfils ile eşleşti.

Gael Monfils de ilk seti 7-5 kazanarak rakibinin direncini kırdı ve 2. sette kontrolü tamamen kendi aldı.Puanları iyi yönlendiren ve az puan kaybeden Monfils harika winnerlar üretti.3. sette durumu 5-0'a getirdikten sonra maçı erken bitirmeye çalışan Monfils, ilk önce servisini kırdırdı.Daha sonra Gonzalez'in kendi servisinde de maçı bitiremedi.Sonrasında işi daha fazla uzatmayan Monfils 3. tura çıktı.

David Ferrer, Bernand Tomic'in maça çıkmamasıyla 3. tura çıktı.

Diğer Turlayanlar:

Teymuraz Gabashvili 3 sette Alexander Kudryavtsev geçti.

İlk 3 seti tie-breaklerle sonuçlanan Ivo Karlovic-Marcel Granollers maçında 5 sette gülen Granollers oldu.

Roberto Bautista Agut 3 sette ABD'li oyuncu Tim Smyczek'i yendi.

Feliciano Lopez 2 seti Tatsuma İto'ya kaybetmesine rağmen 4 sette maçı kazandı.

Marin Cilic Illya Marchenko'yu 3 sette yendi.

Büyük servisçilerin maçında Kevin Anderson Jerzy Janowicz'i 4 sette mağlup etti.

Sürprizler:

Erkeklerde çok büyük sürprizler olmadı ancak şu 2 maçta beklenmeyen sonuçlar çıktı:

David Goffin 2012 Roland Garros'dan beri ilk kez bu kadar iyi göründü.32 numaralı seri başı Joao Souza'ya sadece 6 oyun vererek 3. tura çıktı.

Fabio Fognini ilk turda Golubev karşısında rahat gözüküyordu ama Adrian Mannarino karşısında 64 basit hata ile oynayarak 3 sette maçı kaybetti.


Emin Kazdaloğlu
Twitter:@Nickonharf
abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder