7 Kasım 2014 Cuma

Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker’in maçları ve Euroleague Perşembe

Euroleague’de dördüncü hafta Perşembe günü oynanan maçlarla başladı. Dün akşam Türk temsilcilerinden Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker sahaya çıktılar… Yazının ikinci bölümünde ise Euroleague’de Perşembe akşamına bakalım.
               


1.       Temsilcilerimiz


Nizhny Novgorod 66 – 76 Anadolu Efes

Maçın Hikayesi: Maça pota altında Saric-Bjelica ikilisiyle başlayan Efes ilk dakikadan itibaren maça ağırlığını koydu, Nizhny'de Antonov dışında skora katkı veren bir isim çıkmayınca ve Rochestie de sürekli hatalar yapınca fark Efes lehine açıldı. Saric-Milko'nun 11'er sayı attığı ilk devre 24-42 bitti.

                               Üçüncü çeyrekte Nizhny oyuna dönmeye çalışsa da, faul haklarını erken doldurmaları Efes'in rahat skor bulmasını sağladı. Üçüncü çeyrek 45-65 bittikten sonra, son çeyrekte Efes'te gençlerin oyuna girmesi Nizhny'de ise Rochestie'nin ritmini bulmasıyla fark kapandı, son dakikaya girilirken fark altı sayıya indi ama tecrübeli oyuncularını devreye sokan Efes maçı kazandı.

                İstatistikler: Efes'te Saric 18s-6r-2a-2tç ile sezonun en iyi maçını çıkardı. Milko 14s-4r, Furkan 9s-7r-4a ile oynadılar.
                              
                                               Nizhny'de Rochestie 19s-5a ile oynadı ama 8tk yaptı, Antonov 16s-6r ile oynadı.

               
                Yorum: İkinci çeyrek dışındaki çeyrekler dengeli geçti diyebiliriz, Efes ikinci çeyrekte çok iyi savunma yaparak rakibini sadece 9 sayıda tuttu, Krstic'in yokluğunda Saric-Milko'nun beşte olması tuttu diyebiliriz, Perperoglou'nun da etkili olmadığı bir günde oldukça rahat bir maç oynandı.






                                               Fenerbahçe Ülker 78 – 80 Barcelona

                Maçın Hikayesi: Fenerbahçe maça pivot pozisyonunda Semih Erden’le başladı. İlk üç dakika sonunda 4-8’le öne geçen Barcelona’ya karşı Emir’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar ve Zoric’in devreye girmesiyle öne geçen Fenerbahçe Ülker Nemanja Bjelica’nın da devreye girmesiyle 13.dakikada 27-21’i yakaladı. Farkı açma şanslarını değerlendiremeyen Fenerbahçe Ülker soyunma odasına 41-41’lik beraberlikle gitti.
                Goudelock’un gününde olmaması Fenerbahçe’nin öne geçememesine neden oldu, pota altında Tomic’in etkili oyunu Barcelona’yı önde tutsa da Hickman-Bjelica’nın etkili oyunlarıyla Fenerbahçe Ülker 24.dkda maçtaki en büyük farkı yakaladı: 54-47 İlk yarıda olduğu gibi farkı açma fırsatlarını değerlendiremeyen Fenerbahçe Ülker Obradovic’in teknik faulü sonrası momentumu tamamen kaybetti, çeyrek sonunda Oleson-Doellman’ın devreye girmeleriyle Barcelona son çeyreğe önde girdi: 60-64
                Son çeyreğin başında Oleson’un arka arkaya bulduğu sayılarla Barcelona maçtaki en büyük farkı yakaladı: 64-72 Savaşmayı bırakmayan Fenerbahçe Ülker bitime 1:20 kala farkı kapattı: 78-80 Bu skordan sonra iki takım da adeta maçı birbirlerine hediye ettiler; Fenerbahçe Ülker’de Hickman’ın hataları ve son olarak da Emir’in yanlış şut tercihi Barcelona’nın son altı İstanbul deplasmanında beşinci kez galip gelmesini sağladı.

                İstatistikler: Fenerbahçe Ülker’de Luka Zoric 18s-10r, Goudelock 16s ile oynadılar. Barcelona’da Oleson 16s üretti.

                Yorum: Fenerbahçe Ülker başından itibaren etkili bir maç oynadı ve maç içinde çok iniş-çıkış sergiledi, Barcelona tarafında ise bu iniş-çıkışlar yoktu; Barcelona ilk dakikadan itibaren oyun planına sadık kaldı ve panik yapmadan oynadı. Fenerbahçe Ülker farkı açma şanslarını yakaladığında panik yaptı ve gereksiz zorlamalara gitti; Obradovic’e teknik faul çalınması, Pascual’e ise saha içine girdiğinde teknik faul çalınmaması dikkat çekti. Fenerbahçe Ülker arka arkaya iki yenilgi alarak kendini gerilerde buldu, fikstürde Milano-Münich deplasmanlarının olduğunu da not edelim…






2.       Euroleague Perşembe

Öncelikle Çarşamba günkü maçtan başlayalım.

_ Real Madrid çok rahat: Real Madrid, Sassari’ye de geçen hafta Nizhny’e uyguladığı tarifeyi uyguladı. Rudy Fernandez olmadan da yüksek tempoda farklı bir galibiyet elde ettiler, takım olarak 33 asist yaptılar: 115-94



Günün Sürprizi: En büyük sürpriz Cedevita’dan geldi –hatta Euroleague başladığından beri beni en çok şaşırtan galibiyet oldu diyebilirim-. Cedevita deplasmanda Maccabi’ye karşı sadece maçın ilk basketinde geriye düştü, maçın tamamında üstünlüğü elinde tutarak 83-73’le galip geldi. Ukic 17s-6a, Gordic 16s-4r-3a ile maçın yıldızları oldular. Maccabi 7/27 üçlük attı.


Turow da galibiyeti aldı: Cedevita gibi Turow da ilk galibiyetini dün kazandı. Turow’un farklı yenilgilere rağmen birilerine çelme takacağını düşünüyordum, bu maçta 89-78’le galibiyete uzandılar. Turow’da Kulig 22s-6r-3a-2tç-2b ile eksiksiz bir performans sergiledi, Collins 7 sayıda kaldı ama 7 de asist yaptı.


Çekişmeli Maç Zalgiris’in: Efes’in grubunda haftanın çekişmeli maçında Zalgiris Kaunas, Unics Kazan’ı 77-71 yendi. James Anderson 27s-11r-4a-3tç ile yıldızlaştı,








                sahinarif88@hotmail.com

        
        Twitter: @arifsahin1 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder