21 Kasım 2014 Cuma

Galatasaray zor da olsa... (ve Euroleague Cuma)

Euroleague'de altıncı hafta Cuma akşamı oynanan maçlarla tamamlandı...


1. Temsilcilerimiz



Galatasaray LH 110 - 103 Kızılyıldız



Maçın Hikayesi: Galatasaray maça pota altındaki etkili oyunuyla başladı ve dördüncü dakikada 12-3'yü yakaladı. Moladan sonra çok iyi savunma yapan Kızılyıldız 14'te skoru dengeledi ama çeyrek sonunda farkı yakalayan GS oldu: 22-16


Kızılyıldız ikinci çeyreğe 5 sayılık bir seriyle başladı, şutları girmeyen Arroyo asistleriyle oyuna hükmetti ve GS farkı açtı: 29-22 Son bölümde Arroyo'nun şutları girince soyunma odasına GS 45-40 ile gitti.



İkinci yarıya Kızılyıldız Williams ve Kalinic'in mükemmel oyunlarıyla girdi, GS top kayıplarını engelleyemedi ve 14 sayılık seriyle Kızılyıldız öne fırladı, 27.dkda 47-57'yi yakalayan Kızılyıldız'a karşı GS farkı yavaş yavaş eritti, son saniyede faul yapmayan Kızılyıldız'ı Erceg orta sahadan attığı üçlükle cezalandırdı: 82-82


Uzatma bölümüne 4 sayılık seriyle başlayan Galatasaray sonrasında 5 sayılık seri yakaladı, son bir dakikaya 91-94 ile önde giren Kızılyıldız Sinan Güler'in turnikesini durduramadı ve bir de faul yaptı. Son pozisyonda Marcus'un içeri dalmasına faul düdüğü çıkmayınca ikinci uzatmaya gidildi: 96-96


İkinci uzatmanın tamamında Galatasaray şovu vardı, Arroyo'nun maça ağırlığını koymasıyla fark açan Galatasaray 0.2 saniye kala yaptığı faulle ikili averajda üstünlük yakalama şansını kaçırdı.



İstatistikler: Galatasaray'da Erceg 32s- 7r, Arroyo 16s- 4r- 6a ve Kerem Gönlüm 15s- 7r ile oynadılar. Kızılyıldız'da Mitrovic 30s- 4r- 3a ile kariyer performansı sergilerken Marcus Williams 8s- 5r- 17a ile Euroleague asist rekoru kırdı, Marjanovic de 23s- 17r ile dev bir performans sergiledi.




Yorum: İstanbul'da bir Euroleague klasiği olmayı hakeden bir maç izledik, Galatasaray Liv Hospital maça müthiş başladı ama artık bir klasik haline gelen ikinci yarı düşüşünü yaşadı, maç boyunca Arroyo-Marcus ikilisinin kötü şut yüzdeleri birbirini dengeledi, Furkan'ın faul problemine girmesi ve kenarda kalması Galatasaray için kötü oldu, Marjanovic çok etkili oldu.











2. Euroleague Cuma



_ A Grubu'nda Real Madrid, Zalgiris'i son üç dakikada 9 sayı geriden gelerek yenmeyi başardı, Real'de Rodriguez 14s- 7a ile oynadı, Zalgiris'te maçı uzatmaya taşıyacak şutu kaçıran Anderson maçı 21s- 9r ile tamamladı.



_ A Grubu'nda dördüncülük yarışını yakından ilgilendiren maçta Nizhny Novgorod deplasmanda Sassari'yi son çeyrek performasıyla geçti ve avantajını sürdürdü, Nizhny'de Rochestie 29s- 7a, Kinsey 15s- 9r ile oynadılar.



_ B Grubu'nda Unicaja Malaga, Cedevita'yı tamamını önde götürdüğü maçta 82-73 ile yenmeyi başardı. Ryan Toolson 19s- 4a ile takımının en skoreri oldu.








sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1


www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder