17 Kasım 2014 Pazartesi

Türkiye Basketbol Ligi – 6.Hafta Notları

TBL’de altıncı hafta tamamlandı, haftadan kalanlara bakalım…
                                      


        
HAFTANIN MAÇLARI




Derbide Fenerbahçe Ülker rahat: Fenerbahçe-Galatasaray derbilerindeki gelenek bozulmadı ve bir kez daha ev sahibi takım rahat bir şekilde galibiyete uzandı. Maça 8-0'la başlayan FBÜ'ye karşı GS Erceg'le skorda dengeyi kurdu; ilk yarının sonuna doğru denge bozuldu, maça kenarda başlayan oyuncuların oyuna girmeleriyle Bjelica-Hickman-Melih'le etkili olan Fenerbahçe Ülker 17.dakikada 43-25'i yakaladı, maçın geri kalanı oldukça rölantide geçti diyebiliriz. Fark 10-20 sayı arasında gidip geldikten sonra bitime 1.30 kala Galatasaray LH farkı tek hanelere indirdi ama maç yine 85-74 ile bitti.




                Zorlu Maçlar:





                3- Efes-İBB maçı Efes açısından beklenenden de zor geçti, yüksek tempoda başlayan maç karşılıklı top kayıplarıyla fazla skora sahne olmadı, Efes ilk yarıda Stephenson’ın faul problemine girmesiyle farkı açsa da fark tekrar kapandı. Bitime beş dakika kala fark beş sayının üstüne çıktı ve Efes son dakikalarda hata yapmayarak maçı 71-64 kazandı. Efes’te Saric son haftaların aksine çok etkisiz kalırken Janning sezonun en iyi oyununu sergiledi, Lasme istikrarlı performansını sürdürdü.

                2- Banvit-Darüşşafaka Doğuş maçı Türkiye Ligi’nin güçlü takımlarından ikisini ve ligin en iyi koçlarından ikisini karşı karşıya getirdi. Maçın gidişatı itibariyle, ‘klasik bir Zoran Lukic maçı oldu’ diyebiliriz, ilk yarıda Lucas-Vidmar’la etkili olan Darüşşafaka’ya karşı Banvit Chuck Davis’in önderliğinde skora tutundu ve ilk yarıyı 37-41 geride kapattı. İkinci yarıda savunmada ipleri sıkılaştıran Lukic’in takımı 35 sayı attı ama bu sefer  28 sayı yiyerek galip geldi. Rowland triple-double’a yakın performansıyla galibiyette başrolü üstlendi.



1-      İki Eurocup takımının maçında Beşiktaş IF , Pınar Karşıyaka karşısında adeta mucizevi bir dönüş yaptı. Son bir dakikaya 66-72 ile geride giren Beşiktaş, Gabriel’in kaçırdığı serbest atıştan sonra Lofton’ın orta sahanın gerisinden attığı üçlükle maçı uzattı ve uzatmada çok da zorlanmadan galip geldi.





Uşak yine galip: Uşak Sportif, Eskişehir deplasmanında üçüncü çeyrekte fark yaratarak yine düşük tempoda 61-69 ile galip geldi. Uşak’ta yabancılar öne çıkarken, Eskişehir’de geçen hafta olduğu gibi Walsh çok etkiliydi ama Brackins 3 sayıda kaldı, Kartal 29 dakikada 0s-0a ile oynayarak dikkat çekti.


Torku Konya yabancılarıyla: Torku Konya evinde TED’i Guinn dışındaki beş yabancısından çift haneli skor katkısı aldığı (toplam 84) farklı geçti.


Türk Telekom Carter’la: Telekom, Tofaş’ı son çeyrekteki 31-17’lik seriyle geçti. Tofaş’ın savunma sorunları devam ediyor. Telekom’da Josh Carter 11/14 üçlükle 40 sayı üretti.



Royal Halı Gaziantep evinde güzel: RH Gaziantep bu kez Oliver Stevic’i oynatmadı, Trabzon karşısında tempoyu sürekli ellerinde tuttular, 77-69’luk maç sonrası Hakan Demir de istifasını açıkladı.
               




YILDIZLAR



 Önce ikililer olarak bakalım...

               
                5- Uşak Sportif: Uşak'ın deplasman galibiyetinde Eric Buckner 20s- 14r- 3a- 3b ile yıldızlaşırken Justin Carter da 7s- 13r- 3a- 3b ile oynadı.


                4- Beşiktaş IF: Chris Lofton maçı çeviren üçlüğü atmasının yanında 25s- 4r ile oynadı, takımın diğer yıldızı Jajuan Johnson ise maçı 7s- 15r- 2tç- 2b ile tamamladı.


                3- Anadolu Efes: Beklenenden zor kazandıkları maçta Matt Janning 20s- 4r- 4a ile sezonun açık ara en iyi performansını sergiledi. Stephane Lasme ise 15s- 6r -2tç- 2b ile istikrarlı oyununu sürdürdü.


                2- Torku Konya: TED karşısında Sean Williams 18s- 15r- 3a ile dev bir performans sergilerken, Josh Mayo da 18s- 4r- 6a ile oynadı.

               
                1- Türk Telekom: Josh Carter 11/14 üçlükle 40 sayı üretti ve 4r- 2a ile oynadı. Barış Ermiş de 14s- 4r- 8a ile etkili bir performans sergiledi.




               
                Bireysel Yıldızlar:

               

                3- Nemanja Bjelica: Derbi maçta Galatasaray LH karşısında 6/6 ikilik ve 2/3 üçlükle 18 sayı üretti ve 5 ribaund aldı.



                2- Earl Calloway: Trabzon karşısında 23s- 5r- 7a- 2tç ile oynayarak galibiyette başrolü oynadı.    



1-      EJ Rowland: Haftanın zorlu karşılaşmasında 15s- 8r- 7a ile oynadı, bunları yaparken karşısında çok iyi dış savunucular vardı ve özellikle maç sonunu çok iyi oynadı.   









sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder