7 Kasım 2014 Cuma

Galatasaray LH ezip geçti (ve Euroleague Cuma)

         Euroleague'de dördüncü hafta maçları Cuma akşamı oynanan maçlarla tamamlandı...


1. Temsilcilerimiz



     Galatasaray Liv Hospital 94 - 68 Neptunas


Maçın Hikayesi: Maça Pocius'dan yoksun çıkan GS ilk bölümde rakibin yüksek tempolu oyununa ayak uydurmaya çalıştı, ilk beş dakika 12-8 geçildikten sonra Neptunas'ın dış atışlarda başarısız olması ve Galatasaray'ın Micov-Arroyo-Furkan-Sinan liderliğinde etkili olmasıyla fark gittikçe açıldı, soyunma odasına 46-32 ile gidildi.


İkinci yarının başında savunma sertliğini yükselten GS ikinci yarı başında farkı iyice açtı ve maça hemen hemen noktayı koydu: 60-33 (25.dk) Maçın kalan bölümünde 35 sayının da üstüne çıkan fark son dakikalarda Galatasaray'ın maçı bırakmasıyla 30 sayının altına indi.



İstatistikler: Galatasaray LH'da Sinan 18s ile takımın en skorer oyuncusu oldu. Arroyo 15s-5r-5a, rakibin hiçbir şekilde eşleşemediği Furkan 13s-5r-3b, Erceg 13s-4r, Gönlüm 10s-8r ve Micov 9s-5r-8a ile oynadılar.


Neptunas 29 üçlük denemesinde bulunup sadece 7'sinde isabet bulabildi.


Yorum: Galatasaray resmi maçlarda dördüncü iç saha galibiyetini alırken beklenenin üstünde bir performans sergiledi diyebiliriz, sadece yarım dakika sahada kalan Jawai'nin çok kötü performansı dışında neredeyse herkes pozitif katkı verdi. Sinan Güler'in ekstra oyunu-Gönlüm'ün sezonun en iyi performansını vermesi ve Göktürk Ural'ın kısa bölümde etkileyici performansı dikkat çekenler...












2. Euroleague Cuma




CSKA bildiğimiz gibi : B Grubu'nda liderlik maçında CSKA Moskova, Unicaja Malaga'yı pek de zorlanmadan 95-85'le geçti, ikinci yarıda maç 5-10 sayı arasında giti diyebiliriz, fark bir ara üç sayıya kadar indi ama Teodosic'in müthiş performansıyla CSKA sivrildi. Teodosic 27s-10a ile karşı taraftaki gard Granger 20s-10a ile oynadı. Weems-Kuzminskas çekişmesinde de daha fazla sayı üreten isim Kuzminskas oldu ama CSKA diğer oyuncularının katkısıyla fark yarattı.


Günün Maçı : Kızılyıldız, üçüncü iç saha maçında yine çok savaştı, dördüncü çeyreğe girerken fark 14 sayı olmasına rağmen savaşmayı bırakmadılar ve farkı iki sayıya kadar indirdiler ama Olympiakos Valencia maçında olduğu gibi tecrübesiyle galip geldi, Sfairopoulos Euroleague kariyerine galibiyetle başladı. Oly'de Spanoulis 14s-4a ile oynadı ama 6tk ve yanlış şut tercihleri yaptı, Oly toplamda 9 blok yaptı. Kızılyıldız'da Marjanovic 13s-14r ile oynadı ama Williams berbat şut performansıyla 7s'da kaldı ve 4asiste karşılık 5 top kaybı yaptı.


Alba sonunda : Sezona başlarken heyecan uyandıran takımlardan biri olan Alba Berlin, Limoges'u evinde çok rahat bir oyunla geçti ve sonunda galibiyetle tanıştı. McLean 18s-7r-5a, Renfroe 15s-7r-6a ve Giffey yine 18s ile oynadılar.


PAO'dan aynı tarife : Panathinaikos geçen hafta Fenerbahçe Ülker'e uyguladığı tarifeyi bu hafta da EA7 Milano'ya uyguladı, maç boyunca kontrolü ellerinde tuttular ve tempolu oyunla galip geldiler. PAO'da Pappas 11s-4r-3a, Diamantidis 6s-7r-8a ile oynadılar, konuk takımda ise Ragland 13s-7a ile oynadı.


İspanyol düellosunda Valencia: Valencia da Euroleague'deki ilk galibiyetini aldı ve bu hafta sonunda Sassari Euroleague'de galibiyet alamayan tek takım olarak kaldı. Valencia sadece 6 top kaybı yaptı ve ilk çeyrekte geriye düşmesine rağmen toparlanmayı başardı. Harangodu 23s-5r-2a, Van Rossom 14s-3r-9a ile oynadılar.










sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder