6 Kasım 2014 Perşembe

Beşiktaş-Pınar Karşıyaka galibiyetleri ve Eurocup genel değerlendirme

Eurocup’ta temsilcilerimiz Çarşamba günü Türkiye’de oynadıkları maçları rahat kazandılar. Yazının ikinci bölümünde de Eurocup’ta dördüncü haftanın genel değerlendirmesini yapalım…


1.       Temsilcilerimiz





Beşiktaş IF 88 – 71 VEF Riga
               

                Maçın Hikayesi: Maça genç Enes Taşkıran’la başlayan Beşiktaş ilk dakikalarda hücumda top kayıpları yaptı ve üçüncü dakikada Riga 0-5 öne geçti, Tunçeri-Lofton’ın oyuna girmesi ve Johnson-Hilton’ın pota altında etkili olmalarıyla 19.dkda farkı çift hanelere taşıyan Beşiktaş maç boyunca oyuna hakim oldu, fark tek hanelere inse de Riga maça ortak olamadı ve Beşiktaş üstüste üçüncü galibiyetini elde etti.
               

                İstatistikler: Beşiktaş’ta Lofton 22s-3a, Jajuan 18s-3r ile oynadılar, takım olarak 14/21 gibi muhteşem bir yüzdeyle üçlük attılar.




Pınar Karşıyaka 83 -67 Stelmet Zielona Gora



                Maçın Hikayesi: Karşıyaka maça Gabriel’in üçlükleriyle girdi, 12-11’den sonra devre sonuna kadarDiebler-Palacios’un önderliğinde müthiş oynayan KSK 38-16’lık bir seri yakaladı ve devreyi 50-27 ile önde bitirdi… İkinci yarının başında işler değişti, Koszarek’in önderliğinde 18-3’lük bir seri yakalayan Gora bitime yedi dakika kala farkı altı sayıya kadar indirdi: 64-58 Son dakikalarda dış şut isabetleri ve Dixon’ın devreye girmesiyle KSK farklı galibiyet elde etti.


                İstatistikler: Karşıyaka’da Palacios 17s-9r-3a, Dixon 15s-7a ve Diebler 12s-8r ile oynadılar. Gora’da ise takımın en skorer ismi Burtt oynamadı, Troutman 9s-12r ile oynadı.


                _ Banvit grubunun liderlik maçında Rytas karşısında savunma yapamadı, 92-80 ile farklı bir mağlubiyet aldı.




2.       Genel Görünüm



A Grubu:  Bu grupta oynanan üç maçı da evsahipleri kazandı. Strasbourg namağlup ilerlerken, Brose-Zaragoza-Bonn ikişer galibiyetteler.


B Grubu:  Bu grupta da tüm maçları evsahipleri kazandı. Gran Canaria namağlup lider, Dijon üç galibiyette, Asvel-Oostende ikişer galibiyetteler.


C Grubu: Bu grupta da tüm maçları evsahipleri kazandı, böylece Batı’daki dokuz maçı da evsahipleri kazanmış oldu. Nymburk-Roma maçı üç uzatmada bitti, grupta Roma-Nancy üçer galibiyetteler, Sevilla-Nymburk ikişer galibiyetteler.


D Grubu: Beşiktaş’ın grubundaki üç maçı da evsahibi takımlar rahat kazandılar. Grupta üst sıralardaki takımlar çok avantajlı; Beşiktaş-Khimki-Olimpija üçer galibiyetle öndeler.


E Grubu: Banvit’in grubunda ilginç bir tablo oluştu, Rytas-Banvit-Ploiesti üçer galibiyetle öndeler, Krasny iki galibiyette ve Hapoel sadece bir galibiyetle geride kaldı.


F Grubu: Lokomotiv Kuban Doğu’nun tek namağlup takımı, Karşıyaka-PAOK üçer galibiyetteler, diğerleri geride kaldılar.





Haftanın Yıldızları:

       

        Strasbourg’lular: Namağlup ilerleyen Strasbourg’da yine Diot-Howard-Traore üçlüsü devredeydiler. Diot 10s-8a-5tç, Howard 19s-7r-3a, Traore 24s-6r-4b ile oynadılar.

        Asistçiler: Darius Washington 16s-7r-8a, Erwing Walker 21s-7a ve Dee Brown 16s-13a ile oynadılar.
       
        Çok yönlüler: Adam Chubb 20s-8r-5a ve Darius Adams 30s-6r-6a ile haftanın all-around yıldızları oldular.        







sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder